lynnl 14.07.05, 11:18 Iśc z psem na kupkę albo pies zrobił to i siusiu i jeszcze do tego puścił bąka. Jak to powiedziec w miarę elegancko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja1234 Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 17:15 hmmm :) ja mam doswiadczenie z dziecmi wiec moze da rade zastosowac. Kupka - poo poo (wym. pupu), siusiu: pee pee (wym. pipi) a puszczac baczka to bylo tak: (niestety nie wiem jak sie to pisze wiec bedzie tylko fonetycznie) "tut". Tak mowila moja amerykanska rodzina u ktorej pracowalam jako niania :) Byc moze British English ma jakies inne slowka? Mam nadzieje ze choc troche pomoglam.... Odpowiedz Link Zgłoś
minimus Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 17:20 dla tych co traktują swoje psy jak dzieci będzie w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 17:57 Mozna powiedziec bardzo generalnie: "the dog really has to go out" czy "the dog needs to go out for a walk". Na numery ze zwalaniem bakow na psy juz sie nikt nie nabierze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kylie1 Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 20:15 > Iśc z psem na kupkę albo pies zrobił to i siusiu i jeszcze do tego puścił > bąka. Jak to powiedziec w miarę elegancko? You let the dog out/you take the dog out/ take him on a leash/you walk the dog and the dog does his business/does his duty > puścił bąka...passed wind,broke wind, let loose with a fart (slang, a bit vulgar), or medically speaking flatulated. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 20:55 take a poo, take a pee, do number one, do number two, let one out etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 21:55 another euphemism for a fart = the dog just trumped... Odpowiedz Link Zgłoś
ms.jones Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 22:24 let/take the dog out for a piddle Odpowiedz Link Zgłoś
kylie1 Re: sprawy fizjologiczne 14.07.05, 22:42 > another euphemism for a fart = the dog just trumped... good one! the dog let loose with a squeeler/honk/squeezed a bomb/tooted/cut the cheese or stepped on a toad..all depending on the intensity of the acoustics :) :) Odpowiedz Link Zgłoś