nevion 12.10.05, 21:53 kto to jest? czy to jest student "normalny" czy już absolwent? dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quickly Re: degree student? 12.10.05, 22:09 Nigdy nie slyszalem o "degree student". "undergraduate student" to ten ktory jeszcze studiuje, w celu zdobycia pierwszego stopnia akademickiego (Bachelor) "postgraduate student", ten ktory juz je skonczyl i studiuje dalej (Diploma, Master, MLitt, etc) "degree student"? wyglada na "postgraduate student" Odpowiedz Link Zgłoś
axxolotl Re: degree student? 12.10.05, 22:13 degree student to normalny student ktory chodzi na uczelnie po to aby uzyskac stopien naukowy (degree) - BA/BSc/MA/MSc/Phd. non-degree student, to student, ktory uczeszcza na uczelnie dla przyjemnosci, dla podniesienia kwalifikacji albo aby uzyskac jakis dyplom (diploma) a nie stopien naukowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: degree student? 13.10.05, 02:12 w Ameryce nie ma terminu "postgraduate", jest tylko undergraduate i graduate. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: degree student? 13.10.05, 07:07 ampolion napisał: > w Ameryce nie ma terminu "postgraduate", jest tylko undergraduate i graduate. A u mnie jest. www.unsw.adfa.edu.au/student/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: degree student? 13.10.05, 20:02 ampolion napisał: > w Ameryce nie ma terminu "postgraduate", jest tylko undergraduate i graduate. Ha, ha wlasnie w Stanach jest uzywany ten termin "postgraduate" i znaczy mniej wiecej to co studia podyplomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: degree student? 14.10.05, 03:53 Zgadzam sie calkowicie. Postgraduate jest to normalne okreslenie osoby po studiach,ktora sie specjalizuje . pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: degree student? 14.10.05, 04:57 Są to studia uzupełniające nie dające żadnego stopnia naukowego, a wątek odnosi się do "degree" studiów. Odpowiedz Link Zgłoś