Dodaj do ulubionych

plik AVCHD

IP: *.icpnet.pl 26.01.13, 12:43
witam
Mam problem z plikami typu AVCHD zgranymi z aparatu. Mianowicie obrabiam je w Pinnaclu 16 tworze z nich plik Avchd nagrywam na płytę DVD jako dane a mój odtwarzacz blu-ray ich nie widzi . Tak samo jest jak podłącze dysk zewnętrzny do odtwarzacza. Jeśli podłącze aparat do blu-raya to pliki są i można je odtwarzać .Ma ktoś doświadczenie z tego rodzaju plikami?? zależy mi na rozdzielczości HD i nie chcę konwertować plików do AVI.Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kornik Re: plik AVCHD IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 12:36
      Możliwości masz dwie. Zaopatrzyć się w nagrywarkę bluraya i nagrywać płyty HD na niej, albo podłączyć laptopa przez HDMI do telewizora i lapka używać jako źródła sygnału HD. Bo Twój odtwarzacz BR jak widać nie rozpoznaje standardu AVCHD i nie potrafi przetworzyć go na sygnał akceptowany przez TV.
      • Gość: Marek Re: plik AVCHD IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.13, 12:43
        No tak ale plik zgrany z aparatu na dysk i podpięty do BR działa a po zranderowaniu w pinaclu już nie.Pliki maja to samo rozszerzenie (m2ts)
        • zimnokrwisty Re: plik AVCHD 28.01.13, 14:03
          Aparat wysyła do TV sygnał HD kablem HDMI. To w aparacie następuje konwersja. Możesz wgrać na kartę plik po obróbce, jeśli aparat jest w stanie go rozpoznać i odtworzyć to możesz używać aparatu jako odtwarzacza HD.
    • wtopek Re: plik AVCHD 28.01.13, 14:24
      jeśli nie masz nagrywarki BD to nie odtworzysz nagranego materiału
    • m.rycho Re: plik AVCHD 30.01.13, 18:47
      Ja robię w Pinnaclu płyty DVD z nagranym materiałem w formacie AVCHD i mój blueray czyta to bez problemu i jakość jest HD. Po zredenderowaniu na płytę musisz wyprowadzić plik BDMV
      • Gość: Marek Re: plik AVCHD IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.13, 11:47
        A Którego masz Pinnacla ??
        • m.rycho Re: plik AVCHD 31.01.13, 15:18
          Pinnacle 12 Studio Plus.
          • Gość: marek Re: plik AVCHD IP: *.icpnet.pl 31.01.13, 19:40
            dzięki za info zaraz sprawdzę czy u mnie działa
            • Gość: gtw Re: plik AVCHD IP: 195.158.247.* 01.02.13, 14:32
              zamiast karkołomnych kombinacji wystarczy kopić za 300-400 zl nagrywarkę zewnętrzną BD i zwyczajnie nagrywać na płyty BD
              • m.rycho Re: plik AVCHD 01.02.13, 16:40
                Gdzie tu karkołomność?
      • Gość: Marek Re: plik AVCHD IP: *.ip.netia.com.pl 01.02.13, 10:22
        dzieki za pomoc!!!
        Wszystko działa tak jak chciałem
        Pozdrawiam
        • m.rycho Re: plik AVCHD 01.02.13, 11:15
          No to się cieszę , że udało mi się pomóc.
      • jerzy_ryszard Re: plik AVCHD 22.04.13, 22:50
        Kolego m.rycho czy mógłbyś szczegółowiej podać jak to zrobić, posiadam pin.14
        • m.rycho Re: plik AVCHD 23.04.13, 23:27
          Pinnacle właściwie sam robi płytę AVCHD.
          Wystarczy przejść z projektu do tworzenia filmu , odznaczyć tworzenie dysku , odznaczyć typ pliku ( w tym przypadku AVCHD) ,w ustawieniach odznaczyć "utwórz zawartość dysku i nagraj na dysk" i resztę wykona za Ciebie Pinnacle.
          Jak coś z tego jest niezrozumiałe to pytaj dalej.
    • technozdzich Re: plik AVCHD 18.05.13, 17:25
      tutaj masz krótki poradnik jak zmienić format: negatywhd.pl/filmman/avchd-zmiana-formatu/ z AVCHD na taki co czyta np. DVD
    • kancelaria.olszewska Re: plik AVCHD 21.09.13, 14:52
      Dla tych, którzy interesują się filmowaniem i fotografowaniem AVCHD 3D, polecam blog:
      www.3dexpert.eu/blog

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka