Dodaj do ulubionych

Tani odtwarzacz DVD

19.04.05, 20:51
Co myślicie o niemarkowych odtwarzaczach DVD takich jak Yamada czy Manta?
Zastanawiam się nad zakupem odtwarzacza i nie wiem czy warto wydawać kasę na Samsunga czy Panasonica skoro to ma być sprzęt do weekendowego, amatorskiego oglądania.
Kolega ma Yamadę i jak na razie (3 miesiące) jest bardzo zadowolony.
Za 40-50% ceny markowego sprzętu (bez możliwości odtwarzania DivX) mogę kupić taką Mantę czy Yamadę z odtwarzaniem DivX. No bo skoro mogę mieć sprzęt o większych możliwościach i to o 300-400 PLN taniej to się zastanawiam.
Warto kupić takie coś czy lepiej odłożyć i kupić markowy sprzęt?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kornik Re: Tani odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:56
      O końcowej jakości (obrazu i dźwięku) decyduje cały system. Myślę, że jakość
      odtwarzacza DVD nie jest nawet najważniejsza .Skoro różnica w cenie 300-400 zł
      jest dla Ciebie znacząca, to domyślam się, ze nie masz projektora RUNCO czy 60"
      plazmy, a raczej średniej klasy telewizor. Jakość sygnału z odtwarzacza "no
      name" będzie wystarczająca i nawet po podłączeniu markowego DVD pewnie
      specjalnej różnicy nie zauważysz. Zwłaszcza na Divix'ach (jakość obrazu mniej
      więcej taka jak z taśmy VHS). Ale jest inny problem. Przechodząc obok stoiska z
      obsługą reklamacji w hipermarketach zawsze widzę na półce jakieś podełko z
      dumnym napisem MANTA. Czasem tych pudełek jest cały stos.To świadczy o jakości
      tych produktów. Jak ci sprzęt padnie w okresie gwarancji, to pół biedy, ale jak
      po gwarancji, to pewnie taniej będzie kupić nowy. Ale to ty musisz zdecydować,
      czy warto podjąć to ryzyko.
    • charlie_x Re: Tani odtwarzacz DVD 20.04.05, 10:05
      ..warto te manty są w cenie bodaj ok. 300 pln.Znajomy wxiął i jest
      zadowolon, a w razie czego to ..koszt zakupu następnego jest niższy od naprawy
      pogawrncyjnej renomowanych marek. Sprzęt Philipsa padł po .. 16 miesiącach.
    • Gość: Gamoń Re: Tani odtwarzacz DVD IP: 195.47.201.* 20.04.05, 10:20
      Koleś z firmy ma od z górą roku odtwarzacz Belwood (z divx) i jest bardzo
      zadowolony. Urządzenie czyta wszystkie płyty, zaś divxowanie ma na tyle
      sprytnie zrobione, że czyta polskie napisy bez żadnych problemów. Generalnie
      bardzo poleca.
      Ja sam mam Panasonica RV32 (kupiony bodajże latem 2002) i wielu powodów do
      narzekania nie mam. Urządzenie generuje piękny obraz (via Scart RGB na 32" TV
      Thomsona z "lepszej" serii Scenium) i mimo upływających latek działa i wygląda
      jak nowe. Jedyny problem, jaki z nim mam polega na tym, że "wiesza się" na
      oryginalnej płycie z filmem "Bad Boys". Dlaczego - nie wiem. Mój komputerowy
      DVD-Rom (LG) też ma taki sam problem, stacjonarne odtwarzacze Sony i Samsung
      radzą sobie doskonale. Zdziwniej i zdziwniej...
    • wielki_czarownik Dzięki 20.04.05, 21:02
      Telewizora 60 rzeczywiście nie mam - mam 29 cali. A chyba zakupię Bellwooda 301A bo recenzje tego sprzętu są bardzo zachęcające.
      • caesar_pl Re: Dzięki 21.04.05, 20:24
        Ci co maja Panasonic czy Philips albo Sony ci sa na straconej pozycji.Bo podpisali protokol o formatach.Ja mam w domu odtwarzacz za 100 euro i za 30 euro.Jak myslicie,ktory z nich odtwarza mpg z telewizji satelitarnej?Ten za 30 euro nie podpisal i odtwarza,a ten z 100 euro nie..!!!
    • Gość: mister x Re: Tani odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:56
      Sam rozglądam się za odtwarzaczem dvd i chyba kupię mantę, odtwarza wszystko a
      do tego co jest istotne a mało poruszane mozna aktualizować na bieżąco
      oprogramowanie ściągając pliki z netu, nie ma wtedy problemu z divx, xvid i tym
      podobne.
      • pexa Re: Tani odtwarzacz DVD 27.05.05, 01:10
        A jak sie aktualizuje oprogramowanie?
    • charlie_x Re: Tani odtwarzacz DVD 23.04.05, 22:54
      ..nie wiem na czym to polega,ale manta, o której powyżej wspominałem
      została przeprogramowana i..omija reklamy na płytach!Szczęka mi opadła..jedynie
      wkurzające jest to niebieskawe podświetlenie prawie całego frontu odtwarzacza.
    • Gość: carmen Re: Tani odtwarzacz DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:48
      zdecydowanie odłożyć na markowy. znajomi kupili taki tańszy odtwarzacz i po 2
      musieli go oddać do naprawy,która kosztowała drugie tyle:))
      • Gość: kredens Re: Tani odtwarzacz DVD IP: *.tvgawex.pl 28.05.05, 20:44
        po dwóch latach jeśli nawet zepsułby się to idziesz i kupujesz kolejny,
        nowy za kwotę zbliżoną do naprawy w serwisie i opłaca się to bardziej niż
        trwanie przy starym sprzęcie,bo kupujesz nowy model z nowymim formatami. 8)
    • biznesforum Re: Tani odtwarzacz DVD 30.05.05, 10:48
      Polecam Belwood, czyta pl czcionke z TXT!, praktycznie nie do zajechania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka