Dodaj do ulubionych

KODA - KINO DOMOWE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:28
Witam,

Co sądzicie o sprzęcie Koda ? czy ktoś z Was ma w domu ich zestawy ?
Przyznam,że mam mieszane uczucie bo z jednej strony świetne recenzje w prasie
fachowej i przystępna cena a z drugiej strony - co to za firma ta KODA ?!!!

bede wdzięczny za wasze opinie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: locoloco Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:42
      Podaj kwote zainteresowania- udowodniliśmy wielokrotnie ,że zdecydowanie lepiej
      gra Yamaha w tej klasie cenowej. Dużo narzekań na Kodę .
      pozdrawiam
      • Gość: paweł Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:18
        chciałbym zmieścić się w 3000zł

pozdrawiam
    • bishopandroid Re: KODA - KINO DOMOWE 27.06.05, 17:11
      Koda ( i Goky ) to amerykańska firma z przedziału budżetowego - czyli sprzęt
      klasowo odpowiada cenie a ta jest jak najbardziej poprawna.
      W porównaniu do złomu makrokeszowego za 500 czy 700 złotych to jest kilka klas
      wyżej. 2 lata temu Koda wypuściła fajny kombajnik który w testach gazet
      branżowych wypadł bżmieniowo lepiej od sprzętu markowego ( typu sony czy
      panasonic ) a kosztował sporo mniej. Myślę że za 3 000 spoko kupisz zestaw z
      normalnymi wolnostojącymi kolumnami.
    • Gość: locoloco Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:48
      www.idg.pl/forum/thread.asp?ForumID=132&TopicID=20086 wejdź na to forum
      tam są specjaliści -od lat doradzają .Blackninja , masaj to specjaliści
      Yamaha - proponowana spełni Twoje oczekiwania. Kodę odpuść - sprawdź jej
      notowania na różnych portalach - cieniutka.
      pozdrawiam
    • Gość: azm2 Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 00:21
      Niedawno kupiłem amplituner Koda DRA-660 za skromne 750 PLN (bez głośników). Na
      razie gra z dwiema "kolumnami głośnikowymi" własnej produkcji: skrzynki po
      Tonsilach (pojemność 20 litrów), ale same głośniki inne. Wkrótce dokupię zestaw
      najpewniej Tannoy Fusion, bo najbardziej mi właśnie te odpowiadają (brzmienie,
      wygląd, wymiary, cena).
      DRA-660 powinna grać w trybie przynajmniej 2.1 (dwa głośniki + subwoofer), lecz
      w tej chwili subwoofera nie ma. Podobno kanały przednie przenoszą tylko 200 Hz -
      20 kHz, ale przy moich głośnikach i w moim konkretnym pokoju ustawiam korektor
      brzmienia na styl "na żywo" i wtedy można posłuchać tego, co lubię, np. Dire
      Straits. Bas (bez subwoofera!)jest solidny i kopie tam, gdzie powinien. W
      sklepie słuchałem z subwooferem i było rzeczywiście trochę więcej basu. Wysokie
      tony odpowiednie dla moich uszu. Obraz z płyty jest OK, nie mam zastrzeżeń.
      Menu na początku było kolorowe, a teraz jest czarno-białe - nie wiadomo,
      dlaczego. Największe wady: nie ma wyjścia słuchawkowego, wyłączanie zasilania
      tylko przyciskiem na urządzeniu.
      Doradzam pojście do sklepu i posłuchanie swojej ulubionej płyty na dobrych
      głośnikach. Ja tak zrobiłem i kupiłem. Żona zadowolona, bo "film dobrze widać i
      dobrze słychać, a samego pudełka prawie nie widać" (i to kobiecie wystarcza).
      Ja też jestem zadowolony, bo rockowego łomotu posłuchać też można, a wydatek
      niewielki.
      • Gość: locoloco Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:46
        koda - zapomnij .
        poczytaj wątki na www.hi-fi.com.pl i www.audiostereo.pl
        masz firmy specjalistyczne Yamaha i inne w super cenach - Kodę odpuść.
        pozdrawiam

• Gość: azm2 Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 09:10
          wziąłem Kodę, bo: 1. tania, 2. dla mojej żony wystarcza.
        • Gość: :-) Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:28
          > koda - zapomnij .
          > poczytaj wątki na www.hi-fi.com.pl i www.audiostereo.pl
          > masz firmy specjalistyczne Yamaha i inne w super cenach - Kodę odpuść.
          Cytaty z wątku "KODA czy warto kupic te firmę" z polecanego przez ciebie forum
          www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=16306
          1. jeżeli chodzi o produkty kody, to całkiem fajne są ich amplitunery jak na
          swój przedział cenowy, tylko grają troszkę jaskrawym dzwiękiem.
          2. Ostatnio Yamaha od serii 450 uchodzi za sprzęt niemal audiofilski.
          Yamachłony atakują z każdej strony jaki to ich sprzęt jest super i w ogóle inni
          producenci są do bani. Dlatego moim zdaniem warto przyjrzeć się tej Kodzie.
          Mnogość efektów DSP i tak prędzej czy pózniej idzie do ''kosza''.
          3. mialem swego czasu AV 505 i bylem bardzo zadowolony. koda prezentuje bardzo
          mocny i dynamiczny dzwiek i chyba w sam raz do rocka. choc ja w wiekszosci
          sluchalem jazzu.
          4. moim zdaniem będziesz bardziej zadowolony niż z ampli KODY
          a co do głośników Kody to opinie są różne
          5. Chciałbym jeszcze dodac, ze nie mam jakichs uprzedzen do sprzetu Yamahy, to
          bardzo dobra firma i robi dobre klocki. Tylko, ze czasami wlasciciele tych
          budzetowych Yamah traktuja je jako szczyt mozliwosci, traktuja je jako cos, co
          rowna sie kategoriom absolutnym. I to jest przerazajace, a zarazem zenujace.
          6. Jak wiekszosc innych firm Yamaha to rowniez masowka i nie mozna w podobnym
          przedziale cenowym zrobic sprzetu lepszego o iles tam klas - jak to niektorzy
          twierdza. Ale jak jeden z drugim przeczyta taki test w Hi-Fi i Muzyka, ze ampli
          Yamahy np. 630 ma dzwiek stereo hi-end to co mu pozostaje? nic, tylko isc kupic
          Yamahe. I wten sposób rodza sie mity.
          No to jak w końcu jest z tą Yamahą i Kodą?
          • Gość: locoloco Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 01:51
            Jakie mity. Yo jest rzeczywistośc. Koda przy róznicy pół ceny byała dobra , ale
            nie teraz . Yamaha kosztowała 4000 Koda 2000 - ok. teraz Yamaha 2000 Koda
            2000 .Jakie mity ?
            Nie bedę mowił o kłopotach, bo z każdym sprzętem może się coś stać. Ale sprawy
            w sądzie to więcej niż "norma"
            Twój wybor ,Twoja kasa . Jeśli redaktorzy maja styczność i testuja wszystkie
            urządzenia .Jeżeli choćby byli ze złota ,zawsze mozna komoś coś zarzucić ot tak
            na wszelki wypadek. Nawet jak by położyli Swoje serce - zawsze znajdzie się
            chór wujów , który wniesie powiew sensacji.
            pozdrawiam
            • rafal.gtv Re: KODA - KINO DOMOWE 06.07.05, 20:38
              Tak się dziwnie składa, że w tzw. "czasopismach branżowych" , zawsze obok
              entuzjastycznej recenzji kody tkwi reklama ich dealera.... Przemyśl to , pójdź
              do salonu i posłuchaj..
            • Gość: :-) Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:11
              Ja nie dyskutuje nad zaletami/wadami Yamachy ale chce pokazać, że jesteś
              niekonsekwentny. Polecasz różne fora internetowe jako żródło informacji np:
              www.idg.pl/forum/thread.asp?ForumID=132&TopicID=20086
              wejdź na to forum
              tam są specjaliści -od lat doradzają .Blackninja , masaj to specjaliści
              Yamaha - proponowana spełni Twoje oczekiwania. Kodę odpuść - sprawdź jej
              notowania na różnych portalach - cieniutka.

a tam akurat Koda ma raczej nienajgorsze opinie. Polecany przez ciebie Masaj i
              Blackninja piszą
              -Głośniki są naprawdę całkiem niezłe. Natomiast dvd i amplituner nie polecam
              -Za troche ponad 3 tys jest taki zestaw. Sam się zastanawiałem nad tymi
              kolumnami. Potrafią łądnie nagłosnić nawet duże pomieszczenie no i subwoofer
              jest naprawdę niezły.
              Inni też raczej chwalą:
              -Koda, to niezla firma, ktora zaczela od produkcji kolumn glosnikowych i robi
              ja nadal. Moze te najtansze nie sa najlepszej jakosci(cierpi przede wszystkim
              stolarka), ale te drozsze to juz kolumny pierwszej jakosci

Tylko ty napisałeś w tamtym wątku, że Koda to dno.
              A tak przy okazji, sadzę, że Pablo7 i Paweł to ta sama osoba (pytanie jest
              identyczne). Wiec podesłałeś mu link do jego własnego wątku:-)
              • Gość: :-( Re: KODA - KINO DOMOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:33
                Sorry! Link który podałeś był do watku Hybrida a nie Paolo7. Pomyliło mi sie.
                Ja odniosłem sie do tego wątku:
                www.idg.pl/forum/thread.asp?ForumID=132&TopicID=20209

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka