Dodaj do ulubionych

kable i drzwi... jak to zrobic

13.08.05, 16:03
Witam,
Mam taki problem - ustawiam glosniki w kinie domowym i jak zwykle mam problem
z tylnymi. KOnkretnie chodzi mi o przeciagniecie kable do nich. Chcialem to
zrobic wzdluz sciany ale po drodze mam 2 pary drzwi i za diabla nie starczy
mi kabla jak bede ciagnal wokolo. Stad pytanie - macie jakis inny sprytny
pomysl na przeciagniecie kabla? Patrzylem na progi pod ktorymi mozna go
przeciagnac, ale wymaga wywiercenia dziur a to wynajmowane mieszkanie. Bylbym
wdzieczny za kreatywne rady,
Pozdrawiam,
Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: normalny Re: kable i drzwi... jak to zrobic IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.05, 17:32
      Jako sprzedawca Rtv proponowałbym od razu w takim przypadku kupić kino z
      tylnymi głośnikami bezprzewodowymi bo teraz masz problem:-))
      pozdro
      W
      • ing.elec Nie sluchac sprzedawcy 13.08.05, 18:05
        Gość portalu: normalny napisał(a):

> Jako sprzedawca Rtv proponowałbym od razu w takim przypadku kupić kino z
        > tylnymi głośnikami bezprzewodowymi bo teraz masz problem:-))

A ja radze zdecydowanie nie sluchac sprzedawcow, ale dosztukowac brakujacyy
        kabel dokupionym dowolnym przewodem o przekroju wiekszym niz 1,5 qmm. Jakosc
        dzwieku bedzie i tak lepsza, niz w przypadku glosnikow bezprzewodowych. A koszta
        znacznie nizsze i prostota eksploatacji znacznie wyzsza.

POzdr.

I.
        • Gość: normalny Re: Sluchac sprzedawcy IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.05, 18:23
          dosztukować można zawsze, to nie nowość ale nowe kina domowe z tylnymi
          głośnikami bezprzewodowymi mają zmikomą stratę mocy podczas przesyłu radiowego
          do tylnych głośników!
          pozdro
          • ing.elec Re: Sluchac sprzedawcy 13.08.05, 18:25

> dosztukować można zawsze, to nie nowość ale nowe kina domowe z tylnymi
            > głośnikami bezprzewodowymi mają zmikomą stratę mocy podczas przesyłu radiowego
            > do tylnych głośników!

Zlituj sie! To nie o strate mocy chodzi (bo radiem idzie tylko sygnal, a nie
            zasilanie), ale o strate jakosci!

Pozdr.

K.
            • Gość: normalny Re: Sluchac sprzedawcy IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.05, 18:44
              ok, jest minimalna strata jakości ale jak zapewne wiesz tylne głośniki dają
              efekt przestrzenny, tworzą tło wiec 5% strata na jakości jest nieodczuwalna!
              pozdr
              • ing.elec Nie sluchac sprzedawcy 13.08.05, 18:50

> ok, jest minimalna strata jakości ale jak zapewne wiesz tylne głośniki dają
                > efekt przestrzenny,

Jestes o dziesiec lat za aktualnym stanem techniki. Doszkol sie troszke.

> tworzą tło wiec 5% strata na jakości jest nieodczuwalna!

Jesli osoba glucha slucha na sprzecie za 300 zl umcy umcy i Rambo III, to ta
                strata jest nieodczuwalna. Wszyscy inni roznice jakosci uslysza prawie
                natychmiast. No i zauwaza roznice w cenie.

Pozdr.

K.
        • ptoma5 Re: Nie sluchac sprzedawcy 14.08.05, 14:51
          czyli mowisz ze dosztuklwanie to nie problem? A jak z dlugoscia kabla. Bo ja
          mam problem tylko z prawym tylnym, do lewego mi siega. Czy kable powinny byc
          identycznej dlugosci czy jest jakas tolerancja?

Uprzedzam ze kino domowe to nie zaden okrutny wypas ale zwykly pioneer dcs 323.
          Niby ma wbudowany ten gadzet z odbijaniem od scian i nawet to dziala ale wydaje
          mi sie co glosniki z tylu to glosniki z tylu.
          Dzieki za pomoc!
          Pozdrawiam,
          Piotr
    • darekkosa Re: kable i drzwi... jak to zrobic 18.10.05, 18:59
      www.eeeby.pl/
      ptoma5 napisał:

> Witam,
      > Mam taki problem - ustawiam glosniki w kinie domowym i jak zwykle mam problem
      > z tylnymi. KOnkretnie chodzi mi o przeciagniecie kable do nich. Chcialem to
      > zrobic wzdluz sciany ale po drodze mam 2 pary drzwi i za diabla nie starczy
      > mi kabla jak bede ciagnal wokolo. Stad pytanie - macie jakis inny sprytny
      > pomysl na przeciagniecie kabla? Patrzylem na progi pod ktorymi mozna go
      > przeciagnac, ale wymaga wywiercenia dziur a to wynajmowane mieszkanie. Bylbym
      > wdzieczny za kreatywne rady,
      > Pozdrawiam,
      > Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka