Gość: strzala IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 16:20 Witam, zastanawiam sie nad kupnem uzywanych dali 450 za 2.5 tys. W tej cenie sa tez kolce. Warto? Czekam na wszelkie opinie o tych kolumnach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soso_soso Re: Dali 450 07.02.03, 08:13 Cena jest jak za nowe :-( W Danii kosztowaly okolo 2800 zl. Kolce brzmia jak dowcip. Kolumny z typu rockowego, z wielkim basem i nieco podbarwiona srednica - tyle wyczytalem z opinii wlascicieli w internetowych review. Nikt nie uskarza sie na bas ale ludzie, ktorzy wymienili na cos lepszego jako pierwsza i zauwazona roznice podaja polepszenie wokalu w stosunku do 450. Inna sprawa, ze jest to kolumna zrobiona dokladnie w najlepszych latach dali stad mysle, ze moze byc bardzo dobra. Za 2500 zl jest bardzo fajny wybor na rynku. Nie wiem, czy nie znajdzie sie cos naprawde lepszego. Nowsze modele czasami maja naprawde lepsze brzmienie. Jakiej muzyki sluchasz? jaki sprzet ma z tym zagrac? jakie preferencje w brzmieniu (bas, detale, scena)? pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Dali 450 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 10:27 muzyka - jazz i rock sprzet - najprawdopodobniej denon pma 655 a co jest nie tak z kolcami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Dali 450 IP: 195.41.66.* 07.02.03, 11:06 No bo kolce to mozna dokupic za 5 zl komplet. Nie wydaje mi sie, ze to cos godnego wspomnienia jako zachta do kupna. Z denonem to zagra jak burza bo denon to burza! Szczegolnie tani i mocny watowo :-) Wielkiej jakosc nie nalezy jednak oczekiwac za mniej niz 1000 zl. Takie zycie. Mysle ,ze Dali pasuje calkiem niezle do tego denona, szczegolnie jezeli to ma byc rock. No ale ta cena :-/ Potarguj troche! pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Dali 450 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 17:44 Z kolcami to sie mylisz, te kosztuja 300 zl/komplet. Jakby nie patrzec jest to zacheta. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Dali 450 IP: 195.41.66.* 10.02.03, 08:53 Mam wolne kolce do odstapienia :-) Nie wiem, jak ktos moze czarowac z tymi kolcami - wiem, dali ma takie 'fantastyczne' bo srebrne i wielgachne. Ale najpierw zastanow sie, jaka u ciebie podloga bo praktycznie kolce to jak dywan czy wykladzina dywanopodobna, nie na parkiety, drewna czy kamien. Sprawdzilem wlasnie w 'hi-fi klubben', to bardzo droga siec sklepow. Komplet 4 oryginalnych kolcow dali kosztuje 69 koron DK czyli cos kolo 32 zl! Nie daj sie bajerowac!!! Komus zera sie dopisuja w snach. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś