Dodaj do ulubionych

Kamery mpeg

16.09.06, 18:59
Chciałbym kupić kamerę mpeg, zapisującą filmy do pamięci flash.

Wpadła mi w oko kamerka Sanyo:
www.sanyo.com/entertainment/cameracorder/index.cfm?productID=1237
Macie jakieś doświadczenie z takimi kamerami ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: normalny Re: Kamery mpeg IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.06, 17:53
      proponuje
      www.hoopla.pl/product_info.php/products_id/12935
      kamery tego typu są małe, poreczne i to jest ich główna zaleta która kieruja
      sie kupujacy
      • dwunastnica Re: Kamery mpeg 17.09.06, 21:25
        A jak z jakością filmów robionych taką kamerą, np. w porównaniu z kamerami MiniDV ?

Płynnie działa zoom ? Przy zoomowaniu "trzyma" autofokus ?

Kamera którą podałeś jest dla mnie za droga. Jak w związku z tym sprawuje się
        tańsza Samsung VP-M110S ?
        • Gość: a Re: Kamery mpeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:39
          Yes, the video quality is horrible. During my experience with the SC-X210L it
          felt like I was watching a video streaming off YouTube. Again, this camcorder
          is a great bet for sports fans who want unique footage of all the action, but
          don’t buy it if you want to tape your daughter’s recital. From the conclusion:

To z tej strony: www.digitalcamcordernews.com/posts/2006/05/264-samsung-
          sc-x210l-review-at-ccinfo

nie miałem jej w ręku, ale myślę, że wsadzają do niej ten sam kodek co do
          aparatów np. samsung digimax i6. Jesli tak, to potwierdzam, że jakość filmu
          jest beznadziejna. Jedyna zaleta w porównaniu do sanyo to to, że samsung
          nagrywa w 25 klatkach na sekundę, a sanyo w 30. W polskim telewizorze obraz z
          samsunga będzie więc płynniejszy.
        • Gość: normalny Re: Kamery mpeg IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 20:47
          nowsze sa modele z oznaczeniem X w nazwie wiec jezeli 220 jest zadroga to
          proponuje 210
          www.hoopla.pl/product_info.php/cPath/22_25/products_id/12934
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka