Dodaj do ulubionych

kino domowe nie chce odtwarzać niktórych płyt DVD

19.12.06, 10:25
Proszę o pomoc. Zakupiłam kino domowe Samsung HT-THQ25, niestety odtwarza
tylko niektóre płyty DVD-R /+/-/. Nie wiem czy to wina ustawień czy też
problem tkwi w czym innym. Może ktoś zna się na tym i mi podpowie. Z góry
dziękuję!
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: kino domowe nie chce odtwarzać niktórych płyt 19.12.06, 10:37
      Moze wystarczy tylko wgrac nowe sterowniki? albo po prostu ten model nie
      odtwarza plyt danego rodzaju/gatunku.
      Poszukaj najpierw odpowiednich sterownikow:
      www.samsung.com/pl/support/productsupport/download/Model_Select.aspx?type=Home+Audio&typecode=9&subtype=DVD%2DHTS&cmssubtypecode=906&model=HT%
      2DTHQ25&filetype=UM
      • Gość: wrodoir Re: kino domowe nie chce odtwarzać niktórych płyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.12.06, 11:26
        Dziękuję za sugestię, ale czy ja mogę zainstalować sterownik do stacjonarnego
        kina domowego? Poza tym na tej stornie jest jedynie instrukcja do mojego modelu.
        • yapkovitz soft 19.12.06, 13:55
          O ile taki sterownik (soft) istnieje to mozesz zainstalowac. Przeczytaj w
          instrukcji co dokladnie pisze na temat modelu odtwarzacza, ktory masz w swoim
          kinie domowym, czy mozna jego soft uaktualniac. Jezeli bedzie takie info, to
          rowniez bedzie opisany sposob uaktualnienia softu stacjonarnego odtwarzacza.
    • cinekk1 Re: kino domowe nie chce odtwarzać niktórych płyt 19.12.06, 14:03
      Jeśli na stronie Samsunga nie ma sterownika to sprawa raczej pada. Nic się nie
      da zrobić. Sam kiedyś chciałem poprawić model dvd-850, bo nie pokazywał
      czasów. I nic. Takie oprogramowanie nie istnieje. Podobno spece od komputerów
      sami sobie takie rzeczy piszą. Potrafią nawet sobie napisać nowe sterowniki do
      konsol, tunerów satelitarnych itp. A wgrywa się to przez wsadzenie odpowiedniej
      płytki cd-rom do szuflady odtwarzacza.
    • Gość: Amadeusz Re: kino domowe nie chce odtwarzać niktórych płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 19:32
      Jest to zabezpieczenie przed kopiami filmow,t.j. .Jesli masz przegrywany film
      dvd z orginalu ,a byl on zabezpieczony,to funkcja "play prohibitet" nie zezwoli
      na ogladanie.Lipa,bo i ja je mam i np. kupiilem na Wolumenie- piraci z karaibow
      i dupa.Wszysdkie nowe kina samsunga beda to miec .
      • yapkovitz Re: kino domowe nie chce odtwarzać niktórych płyt 20.12.06, 12:19
        Dlatego tez z Philipsa "przesiadlem sie" na Korr-a :), ktory czyta chyba
        wszystko:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka