Dodaj do ulubionych

używany odtwarzacz cd

IP: 213.17.144.* 12.02.07, 20:54
witam
chcę kupić na allegro używany odtwarzacz cd do 200zł. co możecie mi poradzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: w++ Re: używany odtwarzacz cd IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.02.07, 05:36
      Gość portalu: myszz napisał(a):

> witam
      > chcę kupić na allegro używany odtwarzacz cd do 200zł. co możecie mi poradzic?

Jeśli dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź,to za tą cenę możesz przecież kupić bez
      żadnego problemu, nowy odtwarzacz dvd, który będzie Ci spełniał znakomicie
      funkcje otwarzacza audio-cd, mp3 jak i całą resztę. Główny problem, oprócz
      pewnych innych niuansów, w tym by znaleźć taki typ, który ma swój wyświetlacz i
      nie trzeba go podłączać do telewizora by wiedzieć co on robi.
      • myszz Re: używany odtwarzacz cd 13.02.07, 08:34
        mam mante dvd i amplituner starego radmora i nie umiem podłączyć tak aby nie trzeba było przez tv słuchać:( stąd ten pomysł
        • Gość: w++ Re: używany odtwarzacz cd IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.02.07, 13:32
          myszz napisała:

> mam mante dvd i amplituner starego radmora i nie umiem podłączyć tak aby nie tr
          > zeba było przez tv słuchać

Nie załamuj się. Twój problem leży gdzie indziej. W kabelkach po prostu. Po
          prostu nie ma takiej możliwości by się nie dało. Najprościej pobrać dźwięk z
          wyjścia chinch audio (left right) bo od tego są. Jeśli nawet założyć że akurat
          ta Twoja manta nie ma gniazdek chinch audio, albo co mało prawdopodobne
          producent ich nie uaktywnił (jak to się mancie zdarzało z RGB) to zawsze można
          dźwięk pobrać z wyjścia euro gdzie jest na pewno (skoro w TV słychać). Albo n.p.
          stosując gotowe dostępne w sklepie: rozdzielacz euro i potem kabel euro-radmor,
          składany ewentualnie z dwóch, albo dolutowując się do wtyczki i robiąc trochę
          nietypowy rozwidlony kabel. Od strony radmora nie powinno być problemów bo ma
          jakieś wolne wejście n.p. magnetofonowe, tylko jeśli ma wejścia 5 bolcowe to
          jeszcze może być problem z dwoma wariantami podłączenia w kablu. Cały problem
          jest w sumie drobiazgiem dla jakiegoś przeciętnego domorosłego elektronika, tyle
          że domyślam się że nie masz kogoś takiego w zasięgu.
          • Gość: myszz Re: używany odtwarzacz cd IP: 213.17.144.* 13.02.07, 14:40
            próbowalam podlączyc mante czinczami w gniazda radmora ale cisza, nie udalo sie:(
            skoro mówisz, ze można tak, to ja jeszcze pokmbinuje. nie ma po co wydawać kasy na uzywke z być może lekko padniętym laserem.
            • m.rycho Re: używany odtwarzacz cd 13.02.07, 15:08
              Mozna kupic taki kabel,z jednej strony euro , a z drugiej cinche i na tym musi
              grać jezeli z tego samego wyjscia gra na telewizorze.
            • Gość: w++ Re: używany odtwarzacz cd IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.02.07, 20:27
              Gość portalu: myszz napisał(a):

> próbowalam podlączyc mante czinczami w gniazda radmora ale cisza

Skoro masz n.p. radmora 5102 i jak się domyślam kabel, z jednej strony z
              wtykiem pięciobolcowym do radmora a z drugiej strony dwa cinche to proponuję
              sprawdzić najpierw samego radmora i kabel.
              Przełącz przełącznik na te gniazdko które używasz (uniw. lub magnetofon), ustaw
              nie za dużą głośność i dotykaj poślinionymi palcami tych bolców środkowych w
              cinchach (i tylko nich). Powinno wyraźnie coś buczeć w jednym z głośników,
              zależnie którego cincha łapiesz. Jeśli przez kabel nie buczy to wyciągasz kabel
              z radmora i jakiś goły drut n.p. rozprostowany spinacz trzymany w ręce wkładasz
              do odpowiedniego gniazdka w radmorze w te dziurki po kolei.
              Jeśli w dwóch z nich buczy to znaczy że radmor jest ok ale masz akurat kabel
              tzw. do nagrywania, który wymaga przelutowania styków we wtyczce.
              • myszz Re: używany odtwarzacz cd 14.02.07, 09:52
                ja nie wiem czy to nie działa dlatego, ze mam TV podlączony do radmora . zaraz
                sie zwloke i będę wkladac we wszystkie dziurki
                radmor 5412. myślałam też o jakimś rozgałęźniku.
                • Gość: w++ Re: używany odtwarzacz cd IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 14.02.07, 18:08
                  myszz napisała:

> radmor 5412.

Jak tak to nie masz przynajmniej problemu z pięciobolcowymi gniazdami, bo te
                  radmory mają alternatywnie gniazda chinch i pewien problem który sysgnalizowałem
                  można ominąć stosując kable obustronnie chinchowe. Kabelki wkładasz do gniazdek
                  chinch oznaczonych jako We magnetofonu1 lub 2 wciszkasz odpowiedni klawisz i
                  tyle. Chyba że masz n.p. podłączony telewizor do gniazd opisanych jako korektor
                  i wciśnięty klawisz korektor z przodu, to wtedy nie będzie działało z innych
                  gniazd.
                  Tyle że nadal warto upewnić się choćby przez dotykanie środkowych końcówek tych
                  chichów czy kable i ustawienia radmora są ok.
                  Albo na próbę wtykasz do tych gniazdek gdzie masz podłączony telewizor bo na
                  nich przecież gra.
                  Jeśli wyraźnie buczy przy ich dotykaniu a po włożeniu do odpowiednich chinchów w
                  mancie (audio left, right) jest cisza to może być jeszcze ewentualnie kwestia
                  włączenia tego wyjścia w menu konfiguracyjnym manty.
                  Ale nie znam się na mantach i w tej kwestii warto by zadać to pytanie z podaniem
                  konkretnego typu manty na forum, tyle że wcześniej trzeba by się upewnić czy coś
                  nie jest pokręcone na poziomie radmora czy kabla.

• myszz Re: używany odtwarzacz cd 20.02.07, 15:12
      udalo sie. pomieszałam kablami i gra muzyka. dzieki bardzo::)))
      • Gość: w++ Re: używany odtwarzacz cd IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 21.02.07, 08:21
        Ooooo... :) Miło słyszeć.
        • myszz Re: używany odtwarzacz cd 21.02.07, 12:44
          tak, jeszcze raz dziękuję. gdyby nie twoja pomoc miałabym kolejnego kurzołapa w
          domu:)))))))))
          teraz chyba zapoluje na amplituner z pilotem:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka