Dodaj do ulubionych

LCD - kontrowersyjny.... ?

IP: 80.50.235.* 20.07.07, 12:02
Zdarza się, że telewizory LCD mają beznadziejny obraz. Szczególnie te tańsze.
Od jakiej ceny można mówić, że telewizor jest "dobry" w przypadku 32 cali? A
może cena nie matu aż takiego znaczenia...? Czy ktoś się na tym zna? Na
jakie parametry zwracać uwagę?
Obserwuj wątek
    • Gość: kris Re: LCD - kontrowersyjny.... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:19
      Najlepze lcd narynku 32 cale to:
      Jvc 32 p 80
      Sharp 32 rd2e
      Sony 32 32d 3000
      Panasonic lx700 p

Więcej na stronach www.hdtv.com.pl
      • Gość: Hans Re: LCD - kontrowersyjny.... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 10:48
        Ja mam LG LB75 bardzo dobrze odbiera, kolory idealne polecam.
        • Gość: scutums zadowolony z Tatunga 32" LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 03:16
          Ja kupiłem telewizor LCD 32" tajwańskiej firmy TATUNG (model V32MCHK) za 1750
          złotych i wcale nie narzekam, jest wręcz przeciwnie (nadal jestem z tego faktu
          zadowolony). Stosunek ceny do jakości telewizora jest jak najbardziej
          zadowalający. Dla niektórych minusem może być brak instrukcji oraz menu
          ekranowego w języku polskim. Również to, że telegazeta nie obsługuje polskich
          znaków (do tego już zdążyłem się przyzwyczaić, mój poprzedni TV też tak miał).
          Plusów jest dużo więcej: 3-letnia gwarancja, ciekawy wygląd, prostota obsługi,
          sporo różnych funkcji. Telewizor jest od razu gotowy do użytku, nie trzeba (jak
          w innych modelach) samodzielnie mocować podstawy. Myślę, że jak na te pieniądze
          (1750 zł.) to był najlepszy wybór...

www.perfect.lodz.pl/tatung32.pdf (specyfikacja TV Tatung V32MCHK)
          • Gość: Paolo Re: zadowolony z Tatunga 32" LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:20
            ja mam LG LC51 ma dobra jakosc obrazu i dzwieku
            jezeli chodzi o obraz to zwroc uwage na rozdzielczosc i kontrast najbardziej
            moj ma
            - Rozdzielczość : 1366x768
            - Kontrast : 5000:1 (42"/37"/32"), 800:1 (26")
            - XD Engine™
            i jest ok
            • Gość: gość Re: zadowolony z Tatunga 32" LCD IP: *.petrus.com.pl 25.07.07, 14:16
              Ten kontrast 5000:1 to LG z księżyca bierze!
              • Gość: Zenoch Re: zadowolony z Tatunga 32" LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:05
                dlaczego z ksiezyca takie sa parametry w innych tv jest podobnie
                • Gość: Kornik Re: zadowolony z Tatunga 32" LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:39
                  > dlaczego z ksiezyca takie sa parametry
                  Popatrz na te dane:
                  Kontrast : 5000:1 (42"/37"/32"), 800:1 (26")
                  juz na pierwszy rzut oka widać, że 26" nie ma układu dynamicznej kontroli
                  kontrastu a większe mają. Panel pewnie we wszystkich jest tego samego typu.
                  Czyli ogladając obraz na którym sa jednoczesnie bardzo ciemne i bardzo jasne
                  partie obrazu kontrast jest 800, bo wiecej panel nie wydoła. Te tysiące biorą
                  się ze sztuczek ze zmienną jasnościa lampy podswietlającej. To, że tak robi
                  wiekszośc producentów LCD, to nie znaczy,że to odpowiada rzeczywistości. Po
                  prostu muszą stosować chwyty marketingowe bo nie potrafią zrobic panelu LCD o
                  kontraście dorównujacym np. plaźmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka