Gość: Michał IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 15.10.03, 17:20 Czy mieliście kiedyś kłopot z porysowaną płytą, która nie chciała działać? Czy znacie może jakieś metody na zregenerowanie takiej płyty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Re: Porysowane płyty IP: *.int.warszawa.sint.pl 15.10.03, 17:30 Taka płyta ma prawo nie działać właściwie ( odczyt i korekta będów nie stolerują wszystkiego ).Jeżeli płyta nie jest porysowana głęboko , to wystarczy nabyć zestaw do regeneracji ( pasta polerska , twarda gąbeczka i podkładka ) W ostateczności - pasta polerska do samochodów ( ale ostrożnie - najpierw poćwiczyć na jakiejś bezwartościowej płycie ). Jeżeli płyta ma głębokie zarysowania , zwłaszcza od strony nadruku - to raczej nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Porysowane płyty IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 30.10.03, 17:20 Odświeżam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ing. elec. Re: Porysowane płyty IP: *.b.pppool.de 30.10.03, 19:19 Tu nie ma co odswiezac. Wystarczy przeczytac odpowiedz Rafala. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek99 Re: Porysowane płyty 31.10.03, 14:24 Brawo, Ing. elec. Ubawiłeś mnie setnie tą odpowiedzią. Nie ma to jak czujność forumowiczów. heniek ---------------------- ... ciepło zewnętrzne łatwo można uzupełnić ciepłem wewnętrznym przy pomocy różnych wódek słodkich i mocnych, jak mówią w Galicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Porysowane płyty IP: *.unused.zigzag.pl 14.01.04, 13:35 Jezeli to plyta CD proponuje odczytac ja za pomoca Exact Audio Copy i wypalic na nowo. Ten programik wielokrotnie odczytuje zarysowane fragmenty i ustala najbardziej prawdopodobna wersje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Porysowane płyty 14.01.04, 13:51 repairfaq.ece.drexel.edu/sam/cdfaq.htm#cdrepscr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Porysowane płyty IP: 195.41.66.* 15.01.04, 07:21 Rada jest jedna - trzeba kupic plytke raz jeszcze. A na drugi raz nie uzywac do zdrapywania kremu z dywanu czy do popisywania sie zaglerka na party. O plytki trzeba dbac :-) pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Porysowane płyty 16.01.04, 10:18 i nie pożyczać, tylko nagrać na nagrywarce komputerowej. Do CD samochodowego też kopia z wypalarki, tak załatwiłem sobie dwie płyty, trudne do zdobycia. Odpowiedz Link Zgłoś