Dodaj do ulubionych

Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie

• family_guy Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 09:30
      > Adasia nie można bić! Adasiowi trzeba tłumaczyć, rozmwaiac i jeszcze raz rozmaw
      > iać, najlepiej językiem polityków.

Co Ty pleciesz? Przeciez to nieszczesliwe dziecko jest nawiedzone przez szatana. Jedyna terapia to egzorcyzm przeprowadzony przej dwoch katolickich ksiezy, jednego starego i jednego mlodego... albo elektroszoki... O juz wiem - do wody swieconej go wrzucic!
    • a_weasley Glanoterapia i piąchopiryna 06.10.10, 11:25
      Nie mogą małolaty kolesia porządnie obić? To zazwyczaj pomaga.
    • wqb dopiero jak gnojek zrobi kmouś krzywdę 06.10.10, 11:36
      to sprawa nabierze tempa
    • lekarzzewsi Pani Grażynie Anczurowskiej gratuluję pomysłów 06.10.10, 11:58
      Czy Pani nie widzi, że tu nie ma z kim rozmawiać ??? Może potrzeba Pani kolejnych lat marnowania czasu na studiowanie psychologii i pedagogiki, żeby dojść do takiego wniosku? A może to Pani zajmie się sprawą, skoro takie mądrości Pani wygaduje? Najlepiej do spółki z tańczącą z gwiazdami tańca supernianią. Za każde naruszenie nietykalności ciała innego ucznia powinien być przewożony do izby dziecka. I tak do skutku.
    • wacek321 Wszystko po kolei. 06.10.10, 12:17
      Jak nasze wspaniałe władze uporają się z dopalaczami to zajmą się tak poważną sprawą,jak poskromić małego bandytę bez uszczuplania jego praw.
    • balrog008 Linijką połapach i klęczenie na grochu 06.10.10, 14:29
      Dawniej takie sposoby były lekarstwem na każdego.
      • morfeusz_1 Re: Linijką połapach i klęczenie na grochu 06.10.10, 15:34

Dajcie już spokój Adasiowi,bo jest w ciężkim stresie,każdemu trzeba dać szansę,wy nigdy nie nosiliście procy w kieszeni i nie strzelaliście do .... no....

I co z tego że co innego proca a co innego cykl zdarzeń
        Zacznijmy od siebie ludziska,kto jest bez winy niech pierwszy rzuci w stronę Adasia arbuzem.
      • krawiec6661 Re: Linijką połapach i klęczenie na grochu 06.10.10, 17:28
        Jasne, dzieciaka który sra na korytarzu w szkole, bije inne dzieciaki, pluje i nic sobie nie robi z nauczycieli ty będziesz karcił linijką i grochem. Weź się emerycie puknij w głowę i tabletki weź bo już czas chyba.
        • balrog008 Re: Linijką połapach i klęczenie na grochu 06.10.10, 18:25
          Szybko przestałby to robić.
    • knock.out.4 I co zrobi "opiekun" zbije malucha? 06.10.10, 16:08
      to go Tusk na szafot wyśle. Będzie grzecznie prosił żeby ograniczył liczbę poszkodowanych?
      • mississa Re: I co zrobi "opiekun" zbije malucha? 06.10.10, 20:22
        Adas ma ostre stadium ADHD, powinien byc leczony medycznie, najpierw
        bez psychotropow, tylko na infekcje w jelicie, prawdopodobnie ma bakterie. Medycyna alternatywna moze zdzialac cuda.
        Mialam ten sam problem z moim synem, wyleczylam ciche infekcje, podnioslam poziom
        serotoniny i teraz jest ok. Jest ciagle troche nadpobudliwy, ale wysylam na wszystkie mozliwe sporty, karate, gdzie ma sporo dyscypliny. Mieszkam w USA.
    • draftart chmm, 06.10.10, 17:15
      miałem w podstawówce (3 albo 4 klasa) w latach 80tych podobny problem, skrzyknąwszy się z chłopakami po szkole, zrobiliśmy porządek i to on zmienił szkolę, dostaliśmy wszyscy naganę, na koniec roku "zachowanie naganne" itp. ale był spokój..., niestety do dziś się tego trochę wstydzę, impuls i "instynkt" grupy rówieśniczej był bezwzględny, nikt z nas nie myślał co będzie potem...
    • dog_in_the_fog Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 17:30
      Za moich najlepszym lekarstwem na takich z ADHD był wpierd...l od kolegów. Czego Adasiowi serdecznie życzę.
    • alinaw1 Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 17:38
      Na samą nazwę CZyżew dostaję gęsiej skórki (pochodzą stamtąd robotnicy, którzy strasznie mnie oszukali, wygralam sprawę sądową ale poszkodowany w tym kraju nie doczeka sie sprawiedliwości, a oszust będzie zawsze oszukiwał). Rozmawiałam kiedyś z tamtejszą urzędniczką, która wyznała, że takich delikwentów jest u nich dostatek. Pewnie mieli podobne dzieciństwo jak Adaś - mogli wszystko i zawsze byli bronieni...Teraz też.
    • letopis Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 17:50
      Radzić z daleka zawsze jest łatwiej, ale tu trzeba dodać odwagi rodzicom pozostałych dzieci, niech ich bronią. To raz.
      Po drugie ponaglić sąd w oddanej do niego sprawie rodziców którzy nie godzą się na kontakty dziecka z pedagogiem ani na jego zbadanie i zdiagnozowanie. Sąd nie moze takiej sprawy przechowywac w zamarażarce rok czasu, czy dłużej. Musi być droga do skargi na sam sąd i na jego opieszałość. Nie wiem jaka, może pismo do Ministra Sprawiedliwości? Sędzia jest niezawisły w wyrokowaniu, ale jest urzędnikiem państwowym i obowiązuje go przyzwoite wykonywanie obowiązków.
      Możliwe ze i to dziecko i jego rodzice nie są zdrowi psychicznie, szkoła przecież tego nie ustali.
      Trzeba doprowadzić do ziagnozowania sytuacji.
      No i po trzecie: skoro teraz jest możliwe posadzenie obok chłopca pedagoga mu towarzyszącego, to dlaczego nie było mozliwe wcześniej?
    • freewolf Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 18:09
      "- To moje dziecko jest maltretowane przez kolegów. Nikt go nie lubi, jest odpychany - mówi. - On jest taki mały, schorowany. A oni go biją, biją po plecach, nauczycielka nie zwraca na to uwagi..."

No to czemu jeszcze go matka nie zabrała do innej szkoły, skoro w tej tak się wszyscy na nim wyżywają?
    • michal.godlewski Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 18:42
      Mnie najbardziej zastanowiło to: "Niespełna dwa tysiące mieszkańców, niewiele ponad sto domów" Wychodzi po 20 osób w jednym domu. O_o
      • antropoid Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 20:33
        Może tam wielkie domy mają?
        A co do Adasia, to tak - niech robią tak dalej - wszyscy normalni ze strachu niech chowają się w domach, a Adaś niech przestawia całą szkołę, jak nie potrafią zrobić z nim porządku. Niech przyjedzie do niego na pertraktacje minister edukacji i kilka ekip telewizyjnych różnych stacji, niech się gó...arz poczuje gwiazdą na całego.
      • ogabignac Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 20:35
        A o blokach kolego nie pomyślałeś? Błąd!
        • antropoid Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 20:48
          Bloki na 20 osób?
    • bakoy Adaś zaczyna jak Marek 06.10.10, 18:44
      Znam doskonale pierwsze dni 9-letniego Mareczka w szkole,który nawet 6-klasistę wygonił z krzesła na stołowce gryząc go w rękę.Dziś ten 20-paro latek siedzi,bo 76 razy wypsknęła mu się ręka z nożem która trafiła jego ciężarną dziewczynę,która na dodatek utonęła potem w stawie.Przypadkowo go złapali, bo kanister przywiązany do jej szyi wypłynął na wierzch po kilku miesiącach wyciągając na wierzch ofiarę.
      P.S Przepraszam lepiej obeznanych za ew. pomyłkę w ilości zadanych ciosów.
    • ogabignac Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 20:33
      Też jestem przeciwny stosowaniu kar cielesnych wobec tego dziecka. Po to Polska obaliła realny socjalizm żeby władza już nie biła. To samo dotyczy Adama - ma takie same prawa jak dorośli.
      Bicie jest czasami fajne dla bijącego - ma się poczucie spełnionej zemsty i władzy. Dla mnie nigdy fajne nie było i nigdy nie musiałem swoich dzieci bić. W tam przypadku dzieckiem powinien zająć się psycholog, aha i jego mamusią też.
      • szto_tawariszczi Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 21:22
        cóż zdarzają się takie agresywne osobniki....

zawsze się rodził mały procent bardzo agresywnych i będzie się rodził....

jak najbardziej, proszę bardzo na początek może się Adasiem zająć psycholog,
        ale raczej na dłuższą metę to nim się zajmie psycholog więzienny,
        w normalnych czasach zająłby się Adasiem też zapewne kat :-)
      • pochodnia_nerona Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 21:41
        ogabignac napisał:

> Też jestem przeciwny stosowaniu kar cielesnych wobec tego dziecka. Po to Polska
        > obaliła realny socjalizm żeby władza już nie biła. To samo dotyczy Adama - ma
        > takie same prawa jak dorośli.
        > Bicie jest czasami fajne dla bijącego - ma się poczucie spełnionej zemsty i wła
        > dzy. Dla mnie nigdy fajne nie było i nigdy nie musiałem swoich dzieci bić. W ta
        > m przypadku dzieckiem powinien zająć się psycholog, aha i jego mamusią też.

Mamusią - koniecznie! I tatusiem też. Coś nienormalnego dzieje się w tej rodzinie. W domu aniołek - być może, bo może jest terroryzowany i wyżywa się za to w szkole? I w ogóle jestem za tym, żeby wprowadzono przepis mówiący o tym, iż jeżeli rodzice takiego dziecka nie zgadzają się na wizytę i opiekę w Poradni Pedagogicznej, to w uzasadnionych (jak ten) przypadkach powinno być to zrobione wbrew nim, na wniosek dyrekcji szkoły. W końcu byłoby to robione dla dobra tego dzieciaka i ogółu.
      • alinaw1 Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 21:44
        "Bicie jest czasami fajne dla bijącego"- no tak dla Adasia i tysięcy jemu podobnych agresorów, zagrażającym naszych dzieiom, nauczycielom, w przyszlości także nam- doroslym. Ty nie musisz bić swoich dzieci, ja też nie, a Adaś może bić innych? Co za logika? Mój syn jest w wieku Adasia i zostal przewrócony dla hecy przez takiego właśnie Adasia i to na świetlicy. Moje dziecko trafiło na ostry dyżur chirurgiczny, nie Adaś, moje dziecko będzie mieć bliznę do końca zycia, nie Adaś. A gdy chciałam pozrozmawiać z opiekunką Adasia- okazało się, że mamusia (zapracowana w TV), tatuś za granicą, babcia wychowuje, a wnusio jest pod ochroną... Komitetu Ochrony Praw Dziecka. Komitet jakoś nie chroni mojego dziecka, nie ustrzeże go od cierpienia, nie zapłaci mi za kosztowną maść na bliznę. Komitet wspiera biednego Adasia, który jawnie wyznaje ową zasadę, ze bicie jest fajne dla bijącego...
      • fantasticdziadekb Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 22:14
        Masz absolutna racje, pani psycholog Grazyna Anczurowska juz jest gotowa zajac sie Adasiem i jego mama i obronic ich przed agresja reszty dzieci i ich rodzicow.

To jedyne rozwiazanie, a propos, jeses aspirujacym psychologiem???
        • ogabignac Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 08.10.10, 02:41
          Nie, nie jestem psychologiem. Byłem bity.
    • muminka1277 Tylko go nie stresujcie 06.10.10, 21:34
      jak to jest 9 latek terroryzuje dorosle osoby? no tak nie mozna mu paskiem przez tylek porzadnie przylozyc bo to trauma bedzie na cale zycie...ale to ze przez niego inne dzieci cierpia to jest OK? Bachorowi brakuje dyscypliny dlatego sie tak zachowuje. Ojciec powinien mu przylozyc w cztery litery to jak nie bedzie umial siedziec przez tydzien to nastepnym razem sie zastanowi
    • muminka1277 Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 21:38
      kiedys to sprawe zalatwial nauczyciel np linijka po lapskach lub koledzy po szkole w parku, jak taki dostal porzadnie wpier*dol to byl grzeczny do konca szkoly.
    • kwolana dzieci z tej klasy to debile 06.10.10, 21:46
      Jeden chłopiec terroryzuje całą klasę?

To chyba jest klasa debili.

Za moich czasów uczniowie sami rozwiązywali takie problemy, w cywilizowany sposób i to skutecznie.
    • sacrificer Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 06.10.10, 21:51
      Gówniarz powinien po dupie porządnie dostać!!!
    • benkmen Czy w Czyżewie dorośli noszą 07.10.10, 00:25
      rozporki z boku? Czy tam nie ma jakiś torfowisk? Czerwony kur też przemawia nawet do rodziców.. w imię boże i z woli Pana. Tak przynajmniej takie rzeczy tłumaczą katecheci zapominając o..egzorcystach..Amen.
    • nnike Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 00:50
      Te biedne dzieci nie wiedzą co to jest kocówa? ;)
    • brauling Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 06:22
      W takim razie ktos na wysokim szczeblu z ministerstwa powinien przyjechac zdjac pacha i adasiowi na golom dope wlac wtedy sytuacja zostanie wyjasniona.
    • ekav Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 07:21
      czy te dzieciaki terroryzowane przez Adasia nie maja rodzicow? Poszlabym na lekcje i posiedziala kilka dni z Adasiem w lawce. Recze ze i Adasia by nikt nie krzywdzil i Adas
      nauczylby sie ze jak ruszy moje dziecko to nie zostaje to bezkarne. Ze uderzenie innego boli tak samo jak jego...
      moje dzieci milay ADHD ale jakis nikt nie mial znimi problemu ze sa chamskie i agresywne.
      Bo do tego wszystkiego jest cos takiego jeszcze jak wychowanie i kindersztuba.
      Ale diagnoza zwalnia z odpowiedzialnosci.
      A swoja droga jakie mamy dzieci teraz ze nie potrafia sie obronic same. I fakt sprawy ktore kiedys byly zalatwiane na poziomie lawki szkolnej zalatwia teraz policja.
      • fabianonly Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 07:58
        O czym ty mówisz? Dzieci same mają się bronić? Wymierzać sprawiedliwość.Kiedyś był inne czasy.Dziecko miało respekt do nauczyciela a teraz..........
        • ekav Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 09:55
          fabianonly napisał:

> O czym ty mówisz? Dzieci same mają się bronić? Wymierzać sprawiedliwość.Kiedyś
          > był inne czasy.Dziecko miało respekt do nauczyciela a teraz..........
          A moze po prostu bronily sie tylko, nie uwazasz?
          wiec co lepiesza policja dla Adasia i poprawczak niz raczy dwa manto dobre od kumpli?
          A ja jako matka mam patrzec jak inne bij3e mojdziecko i nie reagowac? pozwolic? no ladne poczucie bezpieczenstwa mu dam nie ma co
          Nie byla zla do konca metoda oko za oko zab za zab. Kiedy delikwent sam na sobie poczuje skutki swoich czynow to moze pomysli na drugi raz
      • fabianonly Re: Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 08:03
        Jakie wychowanie wyniesie dziecko z domu tak się zachowuje.I to jest ewidentna wina rodziców.Jak widzę matkę z dzieckiem w autobusie gdzie matka z siatami stoi a dziecko13 letnie siedzi sobie wygodnie to szlag mnie trafia......Czy to dziecko gdy będzie dorosłe powie swojemu dziecku żeby ustąpiło miejsca w autobusie osobie starszej???? Wątpię
    • edytkus Adaś terroryzuje klasę w Czyżewie 07.10.10, 07:51
      Ballada o Januszku 2 :O
    • pw.2221 D.py wołowe, nie rodzice... 07.10.10, 11:15
      Mieliśmy podobny przypadek w Gdyni... Gdy nie pomogły rozmowy, pouczenia itd. wtedy wkroczyło do akcji starsze rodzeństwo...Delikwent dostał ostre klepy i wierzcie mi, przeszło mu !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka