Dodaj do ulubionych

tabletka dzień wcześniej

IP: *.ib.com.pl 15.07.04, 08:34
Mam problem. Ostatnio miałam dużo stresu. Biorę tabletki antykoncepcyjne już
od ponad 3 lat, ale 1-szy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Dostałam okres w
niedzielę. Pierwszą tabletkę z nowego opakowania wzięłam w poniedziałek
zamiast we wtorek. Gdy wezmę już całe opakowanie, będę czekać na okres, kiedy
mam zacząć przyjmować nowe opakowanie,w poniedziałek, czy we wtorek. Czy
istnieje ryzyko, że mogę zajść w ciążę? Podkreślam, że wzięłam dzień
wcześniej całe opakowanie, a nie dzień póxniej. Biorę diane 35
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: tabletka dzień wcześniej IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 15.07.04, 08:42
      cześć Agnieszka, dlaczego tabletke wzięłaś we wtorek a nie w pierszy dzień
      okresu czyli w niedzelę? Ja dwa miesiącu pierwszą tabletke wzięłam aż osiem dni
      po okresie i normalnie sie kochaliśmy i nie zaszłam w ciążę.Nie wiem od czego
      to zależy,ale wiesz przez pierwszy tydzień brania pigułek lepiej stosujcie
      dodatkowe zabezpieczenie a w drugim tygodniu możecie już swobodnie się kochać-
      tk dowiedziałam się od ginekologa. Pozdrawiam:-))
      • Gość: Agnieszka Re: tabletka dzień wcześniej IP: *.ib.com.pl 15.07.04, 08:47
        tak mi mowil ginekolog,ze mam brac tylko 1 sze opakowanie 1szy raz w zyciu w
        pierwszy dzien okresu, a kolejne opakowania we wtorek tak jak mi sie konczylo
        opakowanie
        • Gość: renia Re: tabletka dzień wcześniej IP: *.supernet.pl / 217.153.174.* 15.07.04, 10:22
          nie wiem jak to zrozumiałaś ginekologa ale to jest tak:
          21 tabletek i jak skończy Ci się opakowanie musi być 7 dni przerwy i dopiro
          następne opakowanie czyli wybierz teraz całe opakowanie i jak skończysz je brac
          poczekaj 7 dni w tych dniach powinien pojawic Ci sie okres i znowu zacznij brać
          nowe opakowanie.
          :-))
    • Gość: sol_bianca Re: tabletka dzień wcześniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 09:30
      Czyli wzięłaś pierwszą tabletkę dzień wcześniej niż powinnaś, tj. po 6 dniach
      przerwy a nie 7, dobrze rozumiem? Jesli tak, to wszystko w porządku (możesz brać
      wcześniej, ale nie później), a następne opakowanie zacznij znowu w poniedziałek
      - po 7 dniach od końca obecnego.
      • Gość: Agnieszka Re: tabletka dzień wcześniej IP: *.ib.com.pl 15.07.04, 17:18
        zgadza sie to samo powiedzial mi przed chwila ginekolog ;) dziekuje za pomoc
        • Gość: Mona Re: tabletka dzień wcześniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 21:49
          tak na prawde mozesz wziac tabletke dzien wczesniej jak i dzien pozniej od
          wyznaczonego dnia. biorac tabletki ty kontrolujesz okres, mozesz go tez w ogole
          nie miec jesli bedziesz zazywac tabletki bez 7-dniowej przerwy. gorsza sprawa,
          kiedy zapomniesz zazyc gdzies w srodku cyklu. wtedy jest ryzyko. aha, poza tym
          najrozsadniej jest pojsc lub zadzwonic od razu do ginekologa, wtedy jest 100x
          wieksza pewnosc o wiarygodnosc wypowiedzi niz w naszym przypadku. pozdro!!
          • Gość: Agniesia błąd!!! IP: *.ib.com.pl 01.08.04, 12:28
            błąd, dzien pozniej ABSOLUTNIE wziac nie mozna, bylam u ginekologa, tak mi
            powiedzial

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka