Dodaj do ulubionych

chore cosmo

IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 19:39
wytlumaczy mi ktos dlaczego ta gazeta zwala wszystko na facetow? cos jest nie
tak z facetem - zmien go, cos jest nie tak z dziewczyna? -a co Cie to obchodzi
ma sie dostosowac albo nara :/ to jest chyba najpopularniejsza glowna mysl tej
gazety... nie potrafie po prostu zrozumiec jak mozna pisac o takim podejsciu
do zwiazkow a co najgorsze wiekszosc dziewczyn tak sie wlasnie zachowuje.

przegladam ostatni numer cosmo mojej dziewczyny a tam jakas panienka sie burzy
ze jej chlopak sie denerwuje ze do Jego dziewczyny wydzwaniaja jej byli - co
robi laska zrywa bo przeciez po co jej taaak zazdrosny (czyt. nie ufajacy jej
czyt. nie pozwalajacy jej romansowac na boku) wyobrazcie sobie sytuacje ze do
waszego chlopaka wydzwaniaja byle... chyba byscie go zabily :/

kolejna sprawa - artykul na temat wieczorow kawalerskich - wszystko co robia
faceci jest zle bo przeciez samo uczestniczenie w wieczorze wedlug tego
artykulu to zdrada... ale zaraz obok jest napisane bez zadnego wyrzutu ze
wieczory panienskie sa ok - mimo tego ze wygladaja praktycznie tak samo ale to
kawalerskie sa zle a pare stron dalei widnieje notka na temat jak juz jestes
zmeczona ciaglym czymstam i wieczorami panienskimi to zrob costam :/ no sorry
ale to jest dziwne ze kobieta moze na legalu a facet robiacy to samo to zdradza

dalei jakis artykulik czy on Cie naprawde kocha... dobra z wiekszoscia sie
zgodze... ale jak laska oczekuje ze dostala od chlopaka zezwolenie zeby sama
poszla na impreze a pozniej cytuje "zabalowala" i w srodku nocy dzwoni po
swojego chlopaka zeby po nia przyjechal i wymaga poslusznego "tak kochanie
bede za 15 minut" a pozniej "czesc misiu jak ci sie impreza udala" jest chore
:/ mimo tego ze wolalbym zeby wracala ze mna w takiej sytuacji niz z jakims
kolesiem poznanym w klubie to i tak bym ja tak op***l ze juz nigdy by nie
poszla sama na impreze ale oczywiscie zaufanie musi byc - chlopak nieodmelduje
sie o okreslonej godzinie - zerwij z nim dziewczyna przykladowo przepije kase
na taksowke a chlopak po nia nie przyjedzie mimo ze jej zaufal albo zrobi jej
awanture - zerwij z nim po co Ci ktos kto nie potrafi Ci pomoc w potrzebie

kolejny maly absurdzik artykul o poradach - kogo sie radzic zeby dobrze sie
poradzic... LITOSCI same wymagacie wiernosci a tutaj kwestia "wiadomo - nie
radz sie mezatki czy wdawac sie w romans z zonatym facetem" to juz jest
przegiecie :/ po prostu slow mi brakuje :/

heh... wiem ze pewnie wszystkie na mnie teraz nawrzucacie i na wszystkich
facetow dokladnie tak jak moja dziewczyna... przepraszam z gory ze pisze z
wyrzutem do dziewczyn ale przeraza mnie takie podejscie do tematu
ale chcialbym zeby ktos mi to wszystko wytlumaczyl
Obserwuj wątek
    • Gość: zimny facet re IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:54
      Brawo. Nie jestem szowinistą, ale to facet powinien czasami walnąć porządnie
      pięścią w stół i powiedzieć co o tym myśli. Bo mam wrażenie, że faceci
      niektórzy pozwalają na zbyt dużo(lub jeszcze nie są w pełni świadomi tego co
      robią luzując tu i tam). No właśnie, te cosmo lustruje facetów non stop,
      zauważcie że oni na siłę wciskają kobietom, powinny robić to i tamto, głównie z
      powodu, że faceci tak robią. Oni generalizują facetów wrzucając wszystkich do
      jednego worka. A kobiety klapki na oczy i heja z cosmo...
      • Gość: DamaD Re: re IP: 81.15.254.* 17.03.05, 19:59
        Cosmo jest ok, jest to magazyn DLA KOBIET (podkreślam!) niezależnych, nie
        podoba wam się bo pokazuje kobietom jak być twardymi i radzić sobie bez
        mężczyzn ale kiedy stosujemy te wszystkie erotyczne sztuczki prosto z cosmo
        jesteście zadowoleni ... :] my się burzymy za playboya, ckm i hustlera a wy za
        cosmo tak jest skonstruowany ten świat
        • Gość: ktos Re: re IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 20:01
          to powiedz mi niby co takiego jest w playboyu ckmie i hustlerze... :/ a co do
          tej twardosci to bez urazy ale to pokazuje kobietom jakbyc wzorowa szmata a nie
          twarda osoba...
          • Gość: DamaD Re: re IP: 81.15.254.* 17.03.05, 20:05
            A ile kolego numerów Cosmo miałes przyjemnosc czytac? Myslisz ze cala gazeta
            sie opiera na kontaktach damsko-meskich? bez przesady ... co jest playboyu i
            CKMie?to sa dopiero wzorowe szmaty z gołymi pi..mi ... pozdrawiam
            • Gość: ktos Re: re IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 20:13
              mniej wiecej od pol roku kazdy numer po lebkach lece dlatego sie wypowiadam a co
              do golych "pizd" jak to napisalas to chyba nie przegladalas nigdy tych gazet nie
              mowiac juz o czytaniu :/ playboy czy ckm to nie jakies extasy czy cats

a co do artykulow to nie wypowiadam sie na temat mody, kacika o seksie czy temu
              podobnych czesciach tej gazety, przyznaje ze jest sporo ciekawych tematow
              chociaz niektore z nich sa smieszne jak np w tym numerze porady zeby para byla
              szczesliwa :/ z zalozenia mialobyc smiesznie... wyszlo zalosnie...
    • Gość: zimny facet Re: chore cosmo IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:07
      No tak, tylko że żaden niezależny facet nie sięga po ckm czy playboya, bo takie
      coś czytają chłopaki z liceum, to jest uwłaczenie jego godności, jeśli już to
      podchodzi do tego na totalnym luzie. Wie, że wciskają ciemnotę. A niezależnym
      kobietom o wiele bardziej subtelnie wciska się różne rzeczy w cosmo. A jak tak
      subtelnie i delikatnie przez cały czas, oznacza kiedyś skutecznie. Powiedz mi
      na jak długo zatrzymasz przy sobie faceta sztuczkami z cosmo? Nawet niewiadomo
      jakie sztuczki byś robiła, kiedyś możesz nagle zostać sama, bo faceci nie są
      głupi...
      • Gość: DamaD Re: chore cosmo IP: 81.15.254.* 17.03.05, 20:11
        Nie chodzi już nawet o te głupie sztuczki, już wcześniej powiedzialam ze
        magazyn nie opiera sie wylacznie na stosunkach damsko-meskich. Nie tylko
        chłopaki z liceum siegaja po hustlera i ckm,a odnosnie naszej niezaleznosci to
        jasne jest ze niezalezni mezczyzni nie siegaja po playboya bo nie ma tam nic co
        by nawiazywalo do ów ''niezaleznosci''
    • Gość: zimny facet Re: chore cosmo IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:10
      ...i pójdą tam gdzie dostaną coś więcej niż te sztuczki (znudzi mu się, bo w
      łózku może być dobra każda)
    • Gość: zimny facet Re: chore cosmo IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:14
      ale nam tutaj chodzi o stosunki-damsko męskie w cosmo, co mnie obchodzi np.
      nowa bluzka za 400pln czy szminka za 80...
    • Gość: DamaD Re: chore cosmo IP: 81.15.254.* 17.03.05, 20:14
      Wydaję mi się czy ty po prostu starasz się mi dogryźć sugerując ze zostane
      starą,niekochaną kobietą porzuconą przez wszystkich tych inteligentych i
      wspaniałych mezczyzn ? zawsze znajdzie sie facet ktory poleci na sztuczki z
      cosmo-ja w takich nie gustują ale tacy są ...
      • Gość: ktos Re: chore cosmo IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 20:16
        jak napisalem na poczatku nie po to jest ten topic aby jakakolwiek dziewczyne
        obrazic - po prostu cosmo kreuje laski ktore znajduja albo totalnego frajera
        ktory bedzie wszystkie jej zachcianki spelniaj i najlepiej byl jakims metro
        lalusiem z ktorym bedzie sobie dana laska mogla pogadac o kosmetykach i modzie
        to jest nienormalne a podejscie albo sie dostosuje albo nara jest popieprzone -
        zwiazek to wzajemne poswiecanie sie a nie wymaganie od jednej osoby a samemu
        olewanie calej sprawy
    • Gość: DamaD Re: chore cosmo IP: 81.15.254.* 17.03.05, 20:16
      Ok skoro tak wiele numerów przejrzales to pewnie masz jakis pod reka ... proszę
      zacytuj mi to co tak bardzo uraziło twą meska godnosc :)
      • Gość: ktos Re: chore cosmo IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 20:26
        jak napisalem przegladam je u mojej dziewczyny a nie kupuje dla siebie :P
        myslisz ze czuje sie urazony - po czesci racja po prostu widze ze moja
        dziewczyna uwaza tak samo jak Ty i boje sie ze kiedys po przeczytaniu jakiegos
        czegos w cosmo przeczyta sobie "czy on Cie naprawde kocha" i ja nie spelnie
        jednej czesci i bedzie "sorry ale nie kochasz mnie tak naprawde narazie"
        • Gość: DamaD Re: chore cosmo IP: 81.15.254.* 17.03.05, 20:30
          Jeśli Twoja kobieta naprawdę Cię kocha nie będzie zrywała tylko przez jakąś
          gazetę ... nie oceniaj jej jak głupiutkiej 14-latki
          • Gość: ktos Re: chore cosmo IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 20:35
            mowie przykladowo - tak jak napisal kolega - ktos kto przez dlugi czas czyta o
            cudzych pogladach sam zaczyna je uznawac a nie chce zeby mnie oceniala jako
            "twarda" kobieta wytresowana przez cosmo tylko jako moja kochajaca dziewczyna a
            sama napisalas ze cosmo uczy Was jak byc twardymi i jak sie nie dac ale nie
            wazne jest to ze jej nie zdradzam ze ja kocham i ze zrobie dla niej wszystko
            tylko ze wymagam od niej tego samego a wedlug cosmo za taka awanture po imprezie
            na ktorej by zabalowala powinna ze mna zerwac :/ to jest glupota
    • Gość: zimny facet Re: chore cosmo IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:16
      ja nie sugeruję, że zostaniesz porzucona i zostaniesz starą panną. Każdy
      porządny facet zostanie złapany i zatrzymany przez jakąś na długo, ale nie
      samymi sztuczkami czy czym tam...pozdrawiam damę cosmo
      • Gość: DamaD Re: chore cosmo IP: 81.15.254.* 17.03.05, 20:20
        Nie chcę zostać ochrzczona "damą cosmo" próbuje uswiadomic meska czesc naszej
        populacji ze kobietom tez wolno czytac jakies babskie pisma bez wzgledu na to
        czy stosuja sie do rad czy nie, zaraz cosmo jest straszne i okropne bo
        krytykuje facetow. To juz sprawa kazdej niewiasty z osobna czy rzuci swojego
        faceta z powodu wymienionego w cosmo...
    • Gość: :P jesteście żałośni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:19
      zacznijcie lepiej od siebie, zamiast na siłę szukać powodu by przysr.ć kobietom. CKM, Hustler, czy Maxim (chyba już nie wychodzi) traktują kobiety okropnie, pisze się o nich jak o przedmiotach, przedstawia jak gumowe lale albo roboty, służące jednemu celowi, nie mające uczuć. i to wam nie przeszkadza. Cosmo jest gazetką analogiczną tylko z damskiej perspektywy. podejrzewam że czyta ją taki sam, różniący się jedynie płcią, target co np. CKM. odbiór zapewne też jest podobny tzn. większość bierze to co jest tam napisane w nawias. nie macie żadnych podstaw by twierdzić że kobiety traktują to dosłowniej niż faceci. posprzątajcie więc na swoim podwórku, uderzcie się w piersi (własne) a potem pouczajcie innych.
    • marieann_18 Re: chore cosmo 17.03.05, 21:30
      Jeśli wszystkie kobiety odbierają Cosmo, jako gazetę, która ma zrobić z
      czytelniczek niezależne suki, to albo czytamy inne Cosmo, albo ja jaj estem
      nienormalna, bo widze to zupełnie inaczej.
      Do Autora wątku:
      Przede wszystkim uważam ,ze czytasz między wierszami. Cosmopolitan to czysto
      wazeliniarska gazeta w stosunku do mężczyzn: "Jak mu dogodzić", "Jak mu zrobić
      dobrze", "Co zrobić, żeby Cię pokochał" "Jak golić waginę, zeby mu się
      podobało". Wypowiadałam się o tym w innym wątku na tym forum. Jeśli kobieta zna
      swoją wartość, jest świadoma, inteligenta i czyta Cosmo, to znaczy, że
      podchodzi do niego z przymrużeniem oka. Czytam o nowych kosmetykach, ubraniach,
      czasem horoskop, czasem zdarzy się ciekawa, fajnie opisana pozycja. Na tym się
      kończy moje zainteresowanie tą gazetą. Nie jest to mój drugi dekalog. Nie
      zbierma na kupkę, nie robię wycinków i nie dąże do tego by "być Cosmo", a takze
      nigdy w życiu nie użyłabym argumentu "A bo w Cosmo tak napisali". To czasopismo
      nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Jest dobrą zabawą. Wszystkim życzę
      takiego podejścia.
      • Gość: ktos Re: chore cosmo IP: *.lodz.mm.pl 17.03.05, 22:04
        pisalem pare watkow wyzej ze nie mowie o calej gazecie bo musze przyznac ze jest
        to chyba najlepsza gazeta ze wszystkich dla dziewczyn... ale te wszystkie
        artykuliki o jakich pisalem sa przegiete... rozumiem ze normalna dziewczyna tak
        latwo nie zmieni swojego podejscia ale te wszystkie cosmo-barbie i inne puste
        idiotki wlasnie tak reaguja i obrywa sie za to wielu porzadnym facetom
        ja na szczescie trafilem na ta pierwsza ale i tak obawiam sie ze takiego typu
        artykuly w jakis sposob na nia wplyna i bedzie cienko -mozesz sobie myslec ze
        jestem jakims zakompleksionym niepewnym siebie chlopaczkiem ale mi po prostu za
        bardzo zalezy na mojej dziewczynie i jak widze co ona czyta to jestem przerazony
      • Gość: Artur Przezywacz Re: chore cosmo IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.03.05, 01:10
        Moja droga. Artykuly "Jak mu dogodzić", "Jak mu zrobić
        dobrze", "Co zrobić, żeby Cię pokochał" "Jak golić waginę, zeby mu się
        podobało" powinny byc pisane przez mezczyzn, a nie przez cosmokobiety.
        • Gość: Artur Przezywacz P.S. IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.03.05, 01:11
          Analogiczne artykuly w CKM pisywala KOBIETA, Krystyna Czerny bodajze.
        • Gość: Artur Przezywacz A na poparcie... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 18.03.05, 01:22
          Przepraszam najmocniej za ta sieczke, ale na poparcie swej tezy, ze artykuly
          wspomniane przez ciebie powinny byc pisane przez mezczyzn, pozwole sobie
          zacytowac po raz n-ty fragment z Cosmopolitan sprzed 2 lat:

"Uzyj oliwki. On zawsze jej do tego uzywa."

Artykul opisywal jak to zrobic mezczyznie 'dobrze' przy pomocy kobiecej reki.
          Jest to "bzdura do szescianu", jak to mawial kiedys moj ex-promotor, ZADEN
          mezczyzna nie robi z autoerotyzmu jakiegos pieprzonego rytualu. KAZDY natomiast
          wybucha smiechem gdy slyszy podobne bzdury.

Niniejszym stwierdzam wiec, ze artykuly z cyklu "Jak mu dogodzic" pisane sa
          przez kobiety, ktore metne maja pojecie o tym, co robia mezczyzni i jak im
          dogadzac, a swoje artykuly wysysaja z palca, gdyz najprawdopodobniej ssanie
          czego innego nie bylo im dane.

I tym optymistycznym akcentem swoje poparcie zakoncze
    • Gość: zimny facet Re: chore cosmo IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:20
      Nie należy całkowicie potępiać cosmo, bo znalazłyby się tam godne uwagi
      artykuły, bez dwóch zdań. Ale są też zwykłe przegięcia, które taka cosmo-barbie
      potraktuje poważnie, a dostaje się oczywiście facetowi. Ciekawe czy kobieta,
      która jest indywidualistką, niezależną (co jest lansowane przez cosmo),
      potrafiłaby wydać swój indywidualny osąd na temat samego cosmo...Jeśli nie, lub
      osąd jest bez minusów, mamy tutaj po prostu pomylenie tej prawdziwej
      indywidualności.
      Ja też zauważyłem, że w męskich pismach, o kobietach piszą kobiety. Tutaj jest
      natomiast inaczej. Dla wielu niby szczegół, ale czy na pewno taki szczegół?
    • Gość: M Re: chore cosmo IP: *.elk.mm.pl 18.03.05, 13:16
      Cosmo jest najgłuszą, najbardziej ogłupiającą młode kobiety, gazetą na
      rynku.Piszę to jako kobieta, która po przeczytaniu pewnej puli numerów
      powiedziała "dosyć". Jeżeli tak wygląda niezależna kobiata, to wolę być
      zależną.Dzięki gazecie mamy tabuny super zadbanych, znających wszystkie swoje
      prawa kobiet, które najlepiej deklinują zaimek JA.Nie wiedzą jeszcze (ale to
      tylko kwestia paru lat),że w ten sposób- mimo tysięcy sposobów z Cosmo- nigdy
      nie stworzą udanego, satysfakcjonującego związku, bo taki związek się TWORZY, a
      nie kapryśnie wyginając usteczka, mówi się NALEŻY MI SIĘ.Oczywiście cosmo
      dziewczyna ma tabuny facetów (te sposoby!!!który głupi facet nie poleci?!),ale
      związku nie stworzy.Takie jest moje zdanie jako byłej czytelniczki tej gazety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka