Dodaj do ulubionych

Wojna plci...

16.07.05, 22:55
Drogie moje macie szanse sie wykazac. Podajcie mi argumenty popierajace teze,
ze to Wy powinnyscie rzadzic swiatem. Zalozmy, ze jeszcze nie rzadzice. I
orisze...z posty z lekkim usmiechem... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: modrooka Re: Wojna plci... IP: *.idea.pl 16.07.05, 23:48
      A więc zakładamy, że kobiety nie rządzą światem? Rany nawet moja wyobraźnia nie
      jest w stanie tego wyimaginować
      • nataan Re: Wojna plci... 16.07.05, 23:55
        Gość portalu: modrooka napisał(a):

> A więc zakładamy, że kobiety nie rządzą światem? Rany nawet moja wyobraźnia
        nie
        >
        > jest w stanie tego wyimaginować

idzesz w dobrym kierunku
        Postaraj sie! :)
        • Gość: modrooka Re: Wojna plci... IP: *.idea.pl 17.07.05, 00:11
          "Podajcie mi argumenty popierajace teze,
          ze to Wy powinnyscie rzadzic swiatem. Zalozmy, ze jeszcze nie rzadzice."

To wg ciebie rządzimy tym światem czy nie?
          Bo widzisz to jest tak, że światem rządzą mężczyźni a mężczyznami kobiety, więc
          właściwie to konbiety rządzą światem.
          • nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 01:06
            Dobra my rzadzimy jedna polowa swiata a Wy nastepna... Czemu mialybyscie
            rzadzic caloscia? Odpowiedzi w formie krotkich notatek z lekkim jajem prosze
            skladac pod tym postem... :)
            • Gość: modrooka Re: Wojna plci... IP: *.idea.pl 17.07.05, 12:12
              No proste. Bo jesteśmy gatunkiem doskonalszym od mężczyzn.
              • Gość: Jędrzej Hola, modrooczko... IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:20
                Gość portalu: modrooka napisała:

> ... jesteśmy gatunkiem doskonalszym od mężczyzn.

Hola, modrooczko, a nie wydaje ci się, że należymy do tego samego gatunku? Wg
                encyklopedycznej definicji, gatunek jest to "populacja, której osobniki moga
                się potencjalnie krzyżować i wydawać płodne potomstwo". My chyba możemy się
                skrzyżować, modrooczko (potencjalnie przynajmniej)? Już prędzej mogę przyjąć
                (wciąż na gruncie wwsp definicji), że to inni faceci należą do odmiennego
                gatunku... ;)
                • modrooka Re: Hola, modrooczko... 18.07.05, 00:22
                  My chyba możemy się
                  > skrzyżować, modrooczko (potencjalnie przynajmniej)?

Czy to jest jakaś propozycja? ;)

> Hola, modrooczko, a nie wydaje ci się, że należymy do tego samego gatunku?
                  Już prędzej mogę przyjąć
                  > (wciąż na gruncie wwsp definicji), że to inni faceci należą do odmiennego
                  > gatunku... ;)

Hmmm, chyba czegoś tu nie rozumiem.
    • Gość: apsik Re: Wojna plci... IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 17.07.05, 10:39
      jetsem kobieta al ei tak uwazam z ewszytskim oprucz naszych szparek i kuchni
      powinni rzadzic meczzyzni....bo kobiety mysla emocjami a faceci mozgiem.kobiety
      jednak maja wrecz zajwoskowy dar przekonywania ic h do swoich racji...
      • zosiunia1 Re: Wojna plci... 17.07.05, 10:53
        Moi drodzy, może i kobiety kierują się emocjami, ale tak na prawdę są bardziej
        dojżałe emocjonalnie od mężczyzn. A po za tym smutna prawda drodzy panowie to
        kobiety was wychowały!!! Więc nad czym tu się zastanawiać?
        • Gość: adam Re: Wojna plci... IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 17.07.05, 14:07
          prawda jets taka z eza wspaniałym męzczyzną stoi mądra kobieta.nawet poncjus
          zpilat mial swoja pieknosc ktora dobrze mu radzila.nie moz eistniec meczzyan
          przywodca,naukowiec,odkrywca,be zkobiety.inaczej nie byl by taki dobry w tym co
          robi.
        • Gość: xY Re: Wojna plci... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 14:31
          ale kto najpierw pokochał tą kobietę i ją dowartościował??
          • zosiunia1 Re: Wojna plci... 17.07.05, 16:00
            No nie, ja się czuję dowartościowana bez mężczyzny. Chyba nie próbujesz nam
            wmówić, że kobieta bez mężczyzny jest nic nie warta?
            • Gość: xY Re: Wojna plci... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 18:55
              tego nie powiedziałem;

ale czy nie jest tak, że w większości przypadków kobieta czuje się
              dowartościowana i zwiększa się jej wiara w siebie, kiedy mężczyzna darzy ją
              uczuciem i angażuje się emocjonalnie w relację z nią??
        • Gość: LLL4 Re: Wojna plci... IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 19:51
          kobiety tak wychowuja potomstwo jak im pozwalaja męzowie czyli na obraz i
          posdobienstwo tatusiow
      • ojczym_apsika Re: Wojna plci... 17.07.05, 15:10
        Gość portalu: apsik napisał(a):

> jetsem kobieta al ei tak uwazam z ewszytskim oprucz naszych szparek i kuchni

apsik nie filozofuj-ubierz majtki aby zakryc ta jaskinie rozpusty
        • Gość: kogut_domowy zrównajmy płcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:37
          w ramach zrównania płci mężczyźni powinni raz w miesiącu brać srodki nabólowe i
          krowtoczne
          dixi
          • Gość: anita Re: zrównajmy płcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:10
            Kobiety powinny rzadzic swiatem!
            Argumenty?po co?
            Od wiekow rzadza mezczyzni i kazdy widzi jak jest.
            Chociazby w takiej Polsce.
            No comment!
    • Gość: male one Re: Wojna plci... IP: *.autocom.pl 17.07.05, 16:09
      wiadomo ze kobiety rzadza mezczyznami, ale czy zona prezia Busza ma wplyw na
      jego polityczne decyzje i np. obniza sobie jego rekami akcyze na kosmetyki?:>
      autorowi chodzilo chyba o wladze polityczna i te wszystki pozory, ktorymi zyja
      mezczyzni...

krotka refleksja [oczywiscie bez atakow i szarapania;o)]:

swiat rzadzany przez kobiety = zero wojen = przeludnienie = wojny:D
    • killme Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:00
      Władza powinna być w rekach ludzi mądrych i to jedyne kryterium jakie przyjmuje.
      • andapka Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:03
        kobietki by sie pozabijaly miedzy so ba jeslkiby rzadzily... mezczyzni tez.. a
        wladza nie powinna byc rozdzielana, nie chcialabym zeby swiatem rzadziily
        kobiety.. ale sprobowac nie zaszkodzi..
      • Gość: assasine Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:09
        killme napisała:

> Władza powinna być w rekach ludzi mądrych i to jedyne kryterium jakie
        przyjmuje
        > .

niestety, to niezgode z zasadami demokracji - ludzie rządzący to
        przedstawicielstwo większości:P
    • apsik87 Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:02
      mysle ze ktos tu ma troche racji.kobiety bez mezczyzn nie byly by takei
      atrakcyjne bo swiat byl by nudny.a mezczyzni bez kobiet by zwarjowali i nie
      mieli by w sobie ani odrobiny delikatnosci i tym podobnych cnot.ale osobosci
      uwazam ze facet powinien trzymac kase w domu,powinine mie costatnie slowo w
      wielu sprawach.chociaz tez zalezy jaki ma charakter.kobiety powinny wychowywac
      dzieci,zajmowac sie sztuka,literatura,brac czynny udzial w przedsiemwzieciach
      dla ratowania roznych gatunkow zwierzat i te pe.z drugiej strony kobeity nie sa
      tak chciwe jak faceci ,mysl o innych,amaj dobrze wyczulony zmysl
      empatyczny,dlatego nadaj sie na politykow i przywodcow....z druiej jednak
      strony...sa sytuacje gdzie powinien byc facet i jzu!
    • seagool Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:08
      kobiety powinny (wspol)rzadzic swiatem...zreszta od zawsze to robia...ta nasza
      wspolpraca damsko-meska roznie wychodzi...bo choc cel ten sam (zyskac na
      czyms...), to zwykle buznesplany sa rozne ;) czesto mamy inne podejscie do
      ryzyka, odmienne strategie biznesowe, style zarzadzania itp.
      ale jesli zawiazemy spolke i bedziemy pamietac, ze jej podstawa jest
      partnerstwo (tj. umiejetnosc sluchania 2giej strony, znajdowania kompromisow,
      zaufanie i troska o obopolne dobro), to odniesiemy sukces...
      ach... gdyby to bylo takie proste, to nie byloby wojen...swiat w ladzie,
      harmonii i spokoju...marzenie/ utopia....ale probowac zawsze mozna i choc na
      swoim poletku zasiac ziarno rownowagi....udanych plonow ! ;)
      pozdrawiam wszystkich Zniwiarzy :)

• nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:50
        Ale mialo byc z jajem. Oczywiste, ze swiat jest wspoldzielony... A jakby same
        kobiety rzadzily to co miesiac Stany strzelalyby w Rosje niezgorszym atomem i
        odwrotnie...
    • Gość: bo nie babaom na stołkach mowimy nie;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:13
      dlaczego?
      bo kobiety podejmują decyzje w zależności od aktualnego humoru (wiem z
      doswiadczenia) i ja bym na przykład nie chciała, zeby ważne dla mnie decyzje
      podejmowała baba, która akurat ma zły humor bo jest na dzien przed okresem albo
      co gorsza ma menopauzę i jej rozchwianie emocjonalne jest dlugotrwale!;))))
      • zosiunia1 Re: babaom na stołkach mowimy nie;) 17.07.05, 17:35
        Masz rację, najleiej przywrućmy niewolnictwo. Faceci będą mogli kupić sobie
        kobietę i sami za nią decydować!!! A my drogie panie? No cuż do garów tam
        hormony nie powinny nikomu przezszkadzać.
      • Gość: LLL4 Re: babaom na stołkach mowimy nie;) IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 19:49
        bredzisz kobito , babom na taboretkach nie tylko kuchennych mowimy TAK
      • Gość: hygropsja Baobabom na stołkach stanowcze nie! IP: *.chello.pl 17.07.05, 21:21
    • magdzik-m Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:56
      A ja nie bardzo rozumiem dlaczego światem ma rządzić ta lub inna płeć ??? Wśród
      mężczyzn i kobiet jest tyle samo głupków co i ludzi wybitnych.
    • Gość: b...... Re: Wojna plci... IP: *.netcity.pl 17.07.05, 19:10
      Od dawna wiadomo że to my rządzimy a wam pozwalamy żyć w błogim przeświadczeniu
      że jest odwrotnie.Udajemy słabe istotki a wy działacie pod nasze dyktando nawet
      sobie nie zdając z tego sprawy.Jeśli z tego sobie jeszcze nie zdajecie sprawy
      to zacznijcie uważnie przyglądać się zachowaniu kobiet dookoła was .
      • nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 19:17
        Gość portalu: b...... napisał(a):

> Od dawna wiadomo że to my rządzimy a wam pozwalamy żyć w błogim
        przeświadczeniu
        >
        > że jest odwrotnie.Udajemy słabe istotki a wy działacie pod nasze dyktando
        nawet
        >
        > sobie nie zdając z tego sprawy.Jeśli z tego sobie jeszcze nie zdajecie sprawy
        > to zacznijcie uważnie przyglądać się zachowaniu kobiet dookoła was .
        Wy naprawde w to wierzycie??? To my pozwalamy Wam myslec, ze Wy pozwalacie nam
        myslec, ze my rzadzimy... :)
        • Gość: ella Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:26
          Ja uwazam ze mimo wszystko to mezczyzni kreuja swiatem.No nie wiem,czy my jako
          kobiety bylybysmy w stanie postawic budynek,zrobic projekty,znamy sie na
          elektryce od podstaw itp. Nie ma co sie oszukiwac ze jestesmy fizycznie slabsze
          i jest to domena mezczyzn. Ja nie jestem za tym by kobieta starala sie dorownac
          sile mezczyznom,bo wtedy oni wogle by nam nie byli potrzebni,a przeciez tak nie
          moze byc.Poza tym wszystko na naszych barkach?-juz i tak charujemy w robocie,po
          pracy i tak mamy dom na glowie,i co po niektore to i dzieci. Jedno pootrzebuje
          drugiego i jedno jest inne od drugiego i dlatego jest fajnie. Pozdrawiam
          wszystkie zaklamane kobiety.
      • Gość: Petro Re: Wojna plci... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.07.05, 19:23
        a jaki macie wpływ drogie panie na homoseksualistów,obawiam się że żaden
      • Gość: M-27 Zdaniem faceta IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 08:01
        To też to tez takie feministyczne gadanie /nie wiem? dla dobrego samopoczucia
        niektórych kobiet?/. Przychylamm sie do zdania jednej z Pań na tym forum, że
        zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet są mądrzy i głupsi, poza tym natura tak nas
        świetnie porózniła /mam tu na myśli psychologię i fizjologię/, że kobiety są
        generalnie lepsze w czymś a mężczyźni w czymś innym /i tego nikt z nas nie
        zmieni!/, i na zasadzie wzajemnego partnestwa powinniśmy się uzupełniać. I to
        jest piękne! Tak myśli zresztą większość normalnych facetów, którzy są
        MĘŻCZYZNAMI, a nie zniewieściałymi gogusiami lub też tzw. macho, czy jak tam ich
        zwał! Nikt nie chce dominować w zwiażkach itd. lecz mieć przy sobie PARTNERKĘ, a
        nie służkę lub kogoś kto nie będzie dla ciebie wsparciem.
        Tak się składa, że akurat w politcye przeważnie lepiej sprawdzają się
        mężczyźni, bo tam trzeba działać bardziej racjonalnie niż emocjonalnie, ale były
        też przecież kobiety, szefowe rządów, królowe itd. /i nie feministykitki - co
        poddaję pod analizę:)/ które przeszły do historii, także Polski! Moja rada:
        róbmy to co lubimy i to w tym czym jesteśmy lepsi, bardziej predystynowani. A
        feministkom różnej maści radzę zająć się FAKTCZNĄ walką o prawa kobiet, np. o
        równą płacę w przypadku tej samej jakości pracy /dla mnie np. z
        chrześcijańskiego punktu widzenia, ale też czysto ludzkiego jest głęboko
        niesprawiedliwe, że kobiety często zarabiają mniej, a nieprzekonanym facetom
        radzę zawsze by pomyśleli wtedy np. o swoich siostrach, czy matkach gdyby w
        takiej syt. czy by to akceptowali, chyba każdy wówczas powie jasno że NIE/ lub
        też prawa do sprawnego powrotu kobiet z macierzyńskiego do pracy, bo z tym są
        problemy często, a nie prawami do małżeństw homoseksualnych lub sztucznym
        pozbawianiem cech kobiecości lub męskości odpowiednio kobiet i mężczyzn.
        Pozdrawiam wszystkie kobiety! Normalny mężczyzna.
    • wrotka9 Re: Wojna plci... 17.07.05, 19:27
      hmm...tez.jestem kobietą.. cóz paniom niestety władza udeża do głowy...być
      może to przez to że kierujemy się w życiu emocjami..nie wiem...ale z
      przykrością stwierdzam że wszystkie moje znajome które "zaszły wysoko" zmieniły
      się na gorsze. zrobiły się jakieś aroganckie , apodyktyczne.. brrrrrr ..czy w
      przypadku mężczyzn jest tak samo...
      • Gość: ella Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:34
        dlatego uwazam,ze jest dobrze jesli jest naturalny podzial rol,i nikt tu wcale
        nie musi sie czuc gorszy.Wszyscy powinnismy sie wzajemnie jakos szanowac i
        akceptowac fakt takim jakim jest.
    • Gość: LLL4 Re: Wojna plci... IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 19:46
      jaka wojna , to nudne my sie kochamy a kto sie czubi ten sie lubi
      • nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 19:50
        Gość portalu: LLL4 napisał(a):

> jaka wojna , to nudne my sie kochamy a kto sie czubi ten sie lubi
        WOJNA!!!
    • Gość: Julianna Re: Wojna plci... IP: *.chello.pl 17.07.05, 22:52
      Żenada, że dyskusja o takim poziomie jest na pierwszej stronie gazety.
      Układacze pierwszej strony, wywalić to badziewie natychmiast! Tytuł toto ma
      może i ciekawy, ale treść na poziomie pogaduch kuchcików.
      • Gość: toto Re: Wojna plci... IP: *.crowley.pl 17.07.05, 23:08
        chuba wlasnie takie ma byc
    • Gość: tojemoje2 Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:12
      Nie pozwolimy na to! Pamiętamy Babilon.
    • king_13 Re: Wojna plci... 18.07.05, 00:02
      kobitki zadza swiatem i robia to bardzo dobrze. same wybieraja co jest dla nich
      najlepsze i dlatego na tym swiecie tak sie dziej ze kiedy kobiety sa przy
      wladzy szybko im sie to nudzi bo jest to zajecie malo ciekawe i pozwalaja wtedy
      zadzic faceta. ale kiedy oni zaczynaja przeginac to wtedy my znow wkraczamy do
      akcji :-D ludzie ja chyba zaczynam bredzic ide spac ;-)
      • nataan Re: Wojna plci... 18.07.05, 00:17
        king_13 napisała:

> ludzie ja chyba zaczynam bredzic ide spac ;-)

Jak dalej bedziesz podejmowala tak sluszne decyzje to dla mnie mozesz rzadzic
        swiatem.. :P
      • Gość: hygropsja Re: Wojna plci... IP: *.chello.pl 18.07.05, 01:40
        king_13 napisała:

> kobitki zadza swiatem (...) szybko im sie to nudzi bo jest to zajecie malo
        ciekawe i pozwalaja wtedy zadzic faceta.

kto mi to przetłumaczy na polski?
        • anusia202 Re: Wojna plci... 18.07.05, 01:45
          hehehe
    • Gość: M-27 Zdaniem faceta IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 08:10
      To też to tez takie feministyczne gadanie /nie wiem? dla dobrego samopoczucia
      niektórych kobiet?/. Przychylamm sie do zdania jednej z Pań na tym forum, że
      zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet są mądrzy i głupsi, poza tym natura tak nas
      świetnie porózniła /mam tu na myśli psychologię i fizjologię/, że kobiety są
      generalnie lepsze w czymś a mężczyźni w czymś innym /i tego nikt z nas nie
      zmieni!/, i na zasadzie wzajemnego partnestwa powinniśmy się uzupełniać. I to
      jest piękne! Tak myśli zresztą większość normalnych facetów, którzy są
      MĘŻCZYZNAMI, a nie zniewieściałymi gogusiami lub też tzw. macho, czy jak tam ich
      zwał! Nikt nie chce dominować w zwiażkach itd. lecz mieć przy sobie PARTNERKĘ, a
      nie służkę lub kogoś kto nie będzie dla ciebie wsparciem.
      Tak się składa, że akurat w politcye przeważnie lepiej sprawdzają się
      mężczyźni, bo tam trzeba działać bardziej racjonalnie niż emocjonalnie, ale były
      też przecież kobiety, szefowe rządów, królowe itd. /i nie feministykitki - co
      poddaję pod analizę:)/ które przeszły do historii, także Polski! Moja rada:
      róbmy to co lubimy i to w tym czym jesteśmy lepsi, bardziej predystynowani. A
      feministkom różnej maści radzę zająć się FAKTCZNĄ walką o prawa kobiet, np. o
      równą płacę w przypadku tej samej jakości pracy /dla mnie np. z
      chrześcijańskiego punktu widzenia, ale też czysto ludzkiego jest głęboko
      niesprawiedliwe, że kobiety często zarabiają mniej, a nieprzekonanym facetom
      radzę zawsze by pomyśleli wtedy np. o swoich siostrach, czy matkach gdyby były w
      takiej syt. czy by to akceptowali, chyba każdy wówczas powie jasno że NIE/ lub
      też prawa do sprawnego powrotu kobiet z macierzyńskiego do pracy, bo z tym są
      problemy często, a nie prawami do małżeństw homoseksualnych lub sztucznym
      pozbawianiem cech kobiecości lub męskości odpowiednio kobiet i mężczyzn.
      Pozdrawiam wszystkie kobiety! Normalny mężczyzna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka