nataan 16.07.05, 22:55 Drogie moje macie szanse sie wykazac. Podajcie mi argumenty popierajace teze, ze to Wy powinnyscie rzadzic swiatem. Zalozmy, ze jeszcze nie rzadzice. I orisze...z posty z lekkim usmiechem... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: modrooka Re: Wojna plci... IP: *.idea.pl 16.07.05, 23:48 A więc zakładamy, że kobiety nie rządzą światem? Rany nawet moja wyobraźnia nie jest w stanie tego wyimaginować Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Wojna plci... 16.07.05, 23:55 Gość portalu: modrooka napisał(a): > A więc zakładamy, że kobiety nie rządzą światem? Rany nawet moja wyobraźnia nie > > jest w stanie tego wyimaginować idzesz w dobrym kierunku Postaraj sie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modrooka Re: Wojna plci... IP: *.idea.pl 17.07.05, 00:11 "Podajcie mi argumenty popierajace teze, ze to Wy powinnyscie rzadzic swiatem. Zalozmy, ze jeszcze nie rzadzice." To wg ciebie rządzimy tym światem czy nie? Bo widzisz to jest tak, że światem rządzą mężczyźni a mężczyznami kobiety, więc właściwie to konbiety rządzą światem. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 01:06 Dobra my rzadzimy jedna polowa swiata a Wy nastepna... Czemu mialybyscie rzadzic caloscia? Odpowiedzi w formie krotkich notatek z lekkim jajem prosze skladac pod tym postem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modrooka Re: Wojna plci... IP: *.idea.pl 17.07.05, 12:12 No proste. Bo jesteśmy gatunkiem doskonalszym od mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Hola, modrooczko... IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:20 Gość portalu: modrooka napisała: > ... jesteśmy gatunkiem doskonalszym od mężczyzn. Hola, modrooczko, a nie wydaje ci się, że należymy do tego samego gatunku? Wg encyklopedycznej definicji, gatunek jest to "populacja, której osobniki moga się potencjalnie krzyżować i wydawać płodne potomstwo". My chyba możemy się skrzyżować, modrooczko (potencjalnie przynajmniej)? Już prędzej mogę przyjąć (wciąż na gruncie wwsp definicji), że to inni faceci należą do odmiennego gatunku... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Hola, modrooczko... 18.07.05, 00:22 My chyba możemy się > skrzyżować, modrooczko (potencjalnie przynajmniej)? Czy to jest jakaś propozycja? ;) > Hola, modrooczko, a nie wydaje ci się, że należymy do tego samego gatunku? Już prędzej mogę przyjąć > (wciąż na gruncie wwsp definicji), że to inni faceci należą do odmiennego > gatunku... ;) Hmmm, chyba czegoś tu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Wojna plci... IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 17.07.05, 10:39 jetsem kobieta al ei tak uwazam z ewszytskim oprucz naszych szparek i kuchni powinni rzadzic meczzyzni....bo kobiety mysla emocjami a faceci mozgiem.kobiety jednak maja wrecz zajwoskowy dar przekonywania ic h do swoich racji... Odpowiedz Link Zgłoś
zosiunia1 Re: Wojna plci... 17.07.05, 10:53 Moi drodzy, może i kobiety kierują się emocjami, ale tak na prawdę są bardziej dojżałe emocjonalnie od mężczyzn. A po za tym smutna prawda drodzy panowie to kobiety was wychowały!!! Więc nad czym tu się zastanawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Wojna plci... IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 17.07.05, 14:07 prawda jets taka z eza wspaniałym męzczyzną stoi mądra kobieta.nawet poncjus zpilat mial swoja pieknosc ktora dobrze mu radzila.nie moz eistniec meczzyan przywodca,naukowiec,odkrywca,be zkobiety.inaczej nie byl by taki dobry w tym co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xY Re: Wojna plci... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 14:31 ale kto najpierw pokochał tą kobietę i ją dowartościował?? Odpowiedz Link Zgłoś
zosiunia1 Re: Wojna plci... 17.07.05, 16:00 No nie, ja się czuję dowartościowana bez mężczyzny. Chyba nie próbujesz nam wmówić, że kobieta bez mężczyzny jest nic nie warta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xY Re: Wojna plci... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 18:55 tego nie powiedziałem; ale czy nie jest tak, że w większości przypadków kobieta czuje się dowartościowana i zwiększa się jej wiara w siebie, kiedy mężczyzna darzy ją uczuciem i angażuje się emocjonalnie w relację z nią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL4 Re: Wojna plci... IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 19:51 kobiety tak wychowuja potomstwo jak im pozwalaja męzowie czyli na obraz i posdobienstwo tatusiow Odpowiedz Link Zgłoś
ojczym_apsika Re: Wojna plci... 17.07.05, 15:10 Gość portalu: apsik napisał(a): > jetsem kobieta al ei tak uwazam z ewszytskim oprucz naszych szparek i kuchni apsik nie filozofuj-ubierz majtki aby zakryc ta jaskinie rozpusty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut_domowy zrównajmy płcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:37 w ramach zrównania płci mężczyźni powinni raz w miesiącu brać srodki nabólowe i krowtoczne dixi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: zrównajmy płcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:10 Kobiety powinny rzadzic swiatem! Argumenty?po co? Od wiekow rzadza mezczyzni i kazdy widzi jak jest. Chociazby w takiej Polsce. No comment! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male one Re: Wojna plci... IP: *.autocom.pl 17.07.05, 16:09 wiadomo ze kobiety rzadza mezczyznami, ale czy zona prezia Busza ma wplyw na jego polityczne decyzje i np. obniza sobie jego rekami akcyze na kosmetyki?:> autorowi chodzilo chyba o wladze polityczna i te wszystki pozory, ktorymi zyja mezczyzni... krotka refleksja [oczywiscie bez atakow i szarapania;o)]: swiat rzadzany przez kobiety = zero wojen = przeludnienie = wojny:D Odpowiedz Link Zgłoś
killme Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:00 Władza powinna być w rekach ludzi mądrych i to jedyne kryterium jakie przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
andapka Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:03 kobietki by sie pozabijaly miedzy so ba jeslkiby rzadzily... mezczyzni tez.. a wladza nie powinna byc rozdzielana, nie chcialabym zeby swiatem rzadziily kobiety.. ale sprobowac nie zaszkodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assasine Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:09 killme napisała: > Władza powinna być w rekach ludzi mądrych i to jedyne kryterium jakie przyjmuje > . niestety, to niezgode z zasadami demokracji - ludzie rządzący to przedstawicielstwo większości:P Odpowiedz Link Zgłoś
apsik87 Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:02 mysle ze ktos tu ma troche racji.kobiety bez mezczyzn nie byly by takei atrakcyjne bo swiat byl by nudny.a mezczyzni bez kobiet by zwarjowali i nie mieli by w sobie ani odrobiny delikatnosci i tym podobnych cnot.ale osobosci uwazam ze facet powinien trzymac kase w domu,powinine mie costatnie slowo w wielu sprawach.chociaz tez zalezy jaki ma charakter.kobiety powinny wychowywac dzieci,zajmowac sie sztuka,literatura,brac czynny udzial w przedsiemwzieciach dla ratowania roznych gatunkow zwierzat i te pe.z drugiej strony kobeity nie sa tak chciwe jak faceci ,mysl o innych,amaj dobrze wyczulony zmysl empatyczny,dlatego nadaj sie na politykow i przywodcow....z druiej jednak strony...sa sytuacje gdzie powinien byc facet i jzu! Odpowiedz Link Zgłoś
seagool Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:08 kobiety powinny (wspol)rzadzic swiatem...zreszta od zawsze to robia...ta nasza wspolpraca damsko-meska roznie wychodzi...bo choc cel ten sam (zyskac na czyms...), to zwykle buznesplany sa rozne ;) czesto mamy inne podejscie do ryzyka, odmienne strategie biznesowe, style zarzadzania itp. ale jesli zawiazemy spolke i bedziemy pamietac, ze jej podstawa jest partnerstwo (tj. umiejetnosc sluchania 2giej strony, znajdowania kompromisow, zaufanie i troska o obopolne dobro), to odniesiemy sukces... ach... gdyby to bylo takie proste, to nie byloby wojen...swiat w ladzie, harmonii i spokoju...marzenie/ utopia....ale probowac zawsze mozna i choc na swoim poletku zasiac ziarno rownowagi....udanych plonow ! ;) pozdrawiam wszystkich Zniwiarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:50 Ale mialo byc z jajem. Oczywiste, ze swiat jest wspoldzielony... A jakby same kobiety rzadzily to co miesiac Stany strzelalyby w Rosje niezgorszym atomem i odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo nie babaom na stołkach mowimy nie;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:13 dlaczego? bo kobiety podejmują decyzje w zależności od aktualnego humoru (wiem z doswiadczenia) i ja bym na przykład nie chciała, zeby ważne dla mnie decyzje podejmowała baba, która akurat ma zły humor bo jest na dzien przed okresem albo co gorsza ma menopauzę i jej rozchwianie emocjonalne jest dlugotrwale!;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zosiunia1 Re: babaom na stołkach mowimy nie;) 17.07.05, 17:35 Masz rację, najleiej przywrućmy niewolnictwo. Faceci będą mogli kupić sobie kobietę i sami za nią decydować!!! A my drogie panie? No cuż do garów tam hormony nie powinny nikomu przezszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL4 Re: babaom na stołkach mowimy nie;) IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 19:49 bredzisz kobito , babom na taboretkach nie tylko kuchennych mowimy TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja Baobabom na stołkach stanowcze nie! IP: *.chello.pl 17.07.05, 21:21 Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik-m Re: Wojna plci... 17.07.05, 17:56 A ja nie bardzo rozumiem dlaczego światem ma rządzić ta lub inna płeć ??? Wśród mężczyzn i kobiet jest tyle samo głupków co i ludzi wybitnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b...... Re: Wojna plci... IP: *.netcity.pl 17.07.05, 19:10 Od dawna wiadomo że to my rządzimy a wam pozwalamy żyć w błogim przeświadczeniu że jest odwrotnie.Udajemy słabe istotki a wy działacie pod nasze dyktando nawet sobie nie zdając z tego sprawy.Jeśli z tego sobie jeszcze nie zdajecie sprawy to zacznijcie uważnie przyglądać się zachowaniu kobiet dookoła was . Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 19:17 Gość portalu: b...... napisał(a): > Od dawna wiadomo że to my rządzimy a wam pozwalamy żyć w błogim przeświadczeniu > > że jest odwrotnie.Udajemy słabe istotki a wy działacie pod nasze dyktando nawet > > sobie nie zdając z tego sprawy.Jeśli z tego sobie jeszcze nie zdajecie sprawy > to zacznijcie uważnie przyglądać się zachowaniu kobiet dookoła was . Wy naprawde w to wierzycie??? To my pozwalamy Wam myslec, ze Wy pozwalacie nam myslec, ze my rzadzimy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:26 Ja uwazam ze mimo wszystko to mezczyzni kreuja swiatem.No nie wiem,czy my jako kobiety bylybysmy w stanie postawic budynek,zrobic projekty,znamy sie na elektryce od podstaw itp. Nie ma co sie oszukiwac ze jestesmy fizycznie slabsze i jest to domena mezczyzn. Ja nie jestem za tym by kobieta starala sie dorownac sile mezczyznom,bo wtedy oni wogle by nam nie byli potrzebni,a przeciez tak nie moze byc.Poza tym wszystko na naszych barkach?-juz i tak charujemy w robocie,po pracy i tak mamy dom na glowie,i co po niektore to i dzieci. Jedno pootrzebuje drugiego i jedno jest inne od drugiego i dlatego jest fajnie. Pozdrawiam wszystkie zaklamane kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Wojna plci... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.07.05, 19:23 a jaki macie wpływ drogie panie na homoseksualistów,obawiam się że żaden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-27 Zdaniem faceta IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 08:01 To też to tez takie feministyczne gadanie /nie wiem? dla dobrego samopoczucia niektórych kobiet?/. Przychylamm sie do zdania jednej z Pań na tym forum, że zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet są mądrzy i głupsi, poza tym natura tak nas świetnie porózniła /mam tu na myśli psychologię i fizjologię/, że kobiety są generalnie lepsze w czymś a mężczyźni w czymś innym /i tego nikt z nas nie zmieni!/, i na zasadzie wzajemnego partnestwa powinniśmy się uzupełniać. I to jest piękne! Tak myśli zresztą większość normalnych facetów, którzy są MĘŻCZYZNAMI, a nie zniewieściałymi gogusiami lub też tzw. macho, czy jak tam ich zwał! Nikt nie chce dominować w zwiażkach itd. lecz mieć przy sobie PARTNERKĘ, a nie służkę lub kogoś kto nie będzie dla ciebie wsparciem. Tak się składa, że akurat w politcye przeważnie lepiej sprawdzają się mężczyźni, bo tam trzeba działać bardziej racjonalnie niż emocjonalnie, ale były też przecież kobiety, szefowe rządów, królowe itd. /i nie feministykitki - co poddaję pod analizę:)/ które przeszły do historii, także Polski! Moja rada: róbmy to co lubimy i to w tym czym jesteśmy lepsi, bardziej predystynowani. A feministkom różnej maści radzę zająć się FAKTCZNĄ walką o prawa kobiet, np. o równą płacę w przypadku tej samej jakości pracy /dla mnie np. z chrześcijańskiego punktu widzenia, ale też czysto ludzkiego jest głęboko niesprawiedliwe, że kobiety często zarabiają mniej, a nieprzekonanym facetom radzę zawsze by pomyśleli wtedy np. o swoich siostrach, czy matkach gdyby w takiej syt. czy by to akceptowali, chyba każdy wówczas powie jasno że NIE/ lub też prawa do sprawnego powrotu kobiet z macierzyńskiego do pracy, bo z tym są problemy często, a nie prawami do małżeństw homoseksualnych lub sztucznym pozbawianiem cech kobiecości lub męskości odpowiednio kobiet i mężczyzn. Pozdrawiam wszystkie kobiety! Normalny mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
wrotka9 Re: Wojna plci... 17.07.05, 19:27 hmm...tez.jestem kobietą.. cóz paniom niestety władza udeża do głowy...być może to przez to że kierujemy się w życiu emocjami..nie wiem...ale z przykrością stwierdzam że wszystkie moje znajome które "zaszły wysoko" zmieniły się na gorsze. zrobiły się jakieś aroganckie , apodyktyczne.. brrrrrr ..czy w przypadku mężczyzn jest tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:34 dlatego uwazam,ze jest dobrze jesli jest naturalny podzial rol,i nikt tu wcale nie musi sie czuc gorszy.Wszyscy powinnismy sie wzajemnie jakos szanowac i akceptowac fakt takim jakim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL4 Re: Wojna plci... IP: *.spiczyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 19:46 jaka wojna , to nudne my sie kochamy a kto sie czubi ten sie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Wojna plci... 17.07.05, 19:50 Gość portalu: LLL4 napisał(a): > jaka wojna , to nudne my sie kochamy a kto sie czubi ten sie lubi WOJNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julianna Re: Wojna plci... IP: *.chello.pl 17.07.05, 22:52 Żenada, że dyskusja o takim poziomie jest na pierwszej stronie gazety. Układacze pierwszej strony, wywalić to badziewie natychmiast! Tytuł toto ma może i ciekawy, ale treść na poziomie pogaduch kuchcików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Wojna plci... IP: *.crowley.pl 17.07.05, 23:08 chuba wlasnie takie ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojemoje2 Re: Wojna plci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:12 Nie pozwolimy na to! Pamiętamy Babilon. Odpowiedz Link Zgłoś
king_13 Re: Wojna plci... 18.07.05, 00:02 kobitki zadza swiatem i robia to bardzo dobrze. same wybieraja co jest dla nich najlepsze i dlatego na tym swiecie tak sie dziej ze kiedy kobiety sa przy wladzy szybko im sie to nudzi bo jest to zajecie malo ciekawe i pozwalaja wtedy zadzic faceta. ale kiedy oni zaczynaja przeginac to wtedy my znow wkraczamy do akcji :-D ludzie ja chyba zaczynam bredzic ide spac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Wojna plci... 18.07.05, 00:17 king_13 napisała: > ludzie ja chyba zaczynam bredzic ide spac ;-) Jak dalej bedziesz podejmowala tak sluszne decyzje to dla mnie mozesz rzadzic swiatem.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja Re: Wojna plci... IP: *.chello.pl 18.07.05, 01:40 king_13 napisała: > kobitki zadza swiatem (...) szybko im sie to nudzi bo jest to zajecie malo ciekawe i pozwalaja wtedy zadzic faceta. kto mi to przetłumaczy na polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-27 Zdaniem faceta IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 08:10 To też to tez takie feministyczne gadanie /nie wiem? dla dobrego samopoczucia niektórych kobiet?/. Przychylamm sie do zdania jednej z Pań na tym forum, że zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet są mądrzy i głupsi, poza tym natura tak nas świetnie porózniła /mam tu na myśli psychologię i fizjologię/, że kobiety są generalnie lepsze w czymś a mężczyźni w czymś innym /i tego nikt z nas nie zmieni!/, i na zasadzie wzajemnego partnestwa powinniśmy się uzupełniać. I to jest piękne! Tak myśli zresztą większość normalnych facetów, którzy są MĘŻCZYZNAMI, a nie zniewieściałymi gogusiami lub też tzw. macho, czy jak tam ich zwał! Nikt nie chce dominować w zwiażkach itd. lecz mieć przy sobie PARTNERKĘ, a nie służkę lub kogoś kto nie będzie dla ciebie wsparciem. Tak się składa, że akurat w politcye przeważnie lepiej sprawdzają się mężczyźni, bo tam trzeba działać bardziej racjonalnie niż emocjonalnie, ale były też przecież kobiety, szefowe rządów, królowe itd. /i nie feministykitki - co poddaję pod analizę:)/ które przeszły do historii, także Polski! Moja rada: róbmy to co lubimy i to w tym czym jesteśmy lepsi, bardziej predystynowani. A feministkom różnej maści radzę zająć się FAKTCZNĄ walką o prawa kobiet, np. o równą płacę w przypadku tej samej jakości pracy /dla mnie np. z chrześcijańskiego punktu widzenia, ale też czysto ludzkiego jest głęboko niesprawiedliwe, że kobiety często zarabiają mniej, a nieprzekonanym facetom radzę zawsze by pomyśleli wtedy np. o swoich siostrach, czy matkach gdyby były w takiej syt. czy by to akceptowali, chyba każdy wówczas powie jasno że NIE/ lub też prawa do sprawnego powrotu kobiet z macierzyńskiego do pracy, bo z tym są problemy często, a nie prawami do małżeństw homoseksualnych lub sztucznym pozbawianiem cech kobiecości lub męskości odpowiednio kobiet i mężczyzn. Pozdrawiam wszystkie kobiety! Normalny mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś