Dodaj do ulubionych

Antykocepcja

14.08.05, 13:40
Witam.
Drogie Forumowiczki - zwracam sie z takim oto pytaniem:
Mam 21 lat, jestem raczej drobnej (ladnie mowiac filigranowej budowy) kobieta
i chcialam zaczac brac tabletki antykoncepcyjne (kiedys, z 2 lata temu bralam
Diane - ale to bylo na cere i przytylam:( Czy mozecie (zanim pojde do
ginekologa) cos mi doradzic? By byly skuteczne, by nie przytyc i w ogole...

Pozdrwaiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: Antykocepcja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.08.05, 17:19
      Zalezy jaka firma skumała się z danym ginekologiem. Lekarz po prostu sprawdzi
      czy w ogóle możesz brać tabletki, a potem zapisze te, od których dostaje jakąś
      tam premię czy coś. A potem to już zależy od Twojego samopoczucia, najwyżej
      przejdziesz przez kilka rodzajów tabletek (ja zaczęłam od Cilestu i do dziś
      przy nim zostałam, brak skutków ubocznych)
    • kami.iwan Re: Antykocepcja 17.08.05, 21:36
      stediril 30 - straszne mdlosci i chyba troszke wiecej na wadze
      harmonet - doskonaly, choc ja jestem troszke bardziej okragla i byc moze kazde
      tabletki anty. dzialaja na moja wage, tego pewna nie jestem

pozdrawiam
    • pysiooo Re: Antykocepcja 18.08.05, 11:18
      Ja słyszałam, ze po tabletkach albo się tyje albo troche chudnie, jeżeli
      przytyłaś po jednych to prawdopodobnie będziesz tyła po wszystkich. Ja brałam
      ze cztrery rodzaje i jakoś żadne mi nie dopowiadały, po wsyztskich przybywało
      mi na wadze i w końcu odstawiłam zupełnie.
      • angelmo Re: Antykocepcja 18.08.05, 22:12
        Na wstępie to chciałam Ci powiedzieć, że jestes szczęściarą ze w ogóle możesz
        brać leki antykoncepcyjne.Ja niestety ich nie mogę używać. Ostatnio wyczytałam
        w jakimś starym egzemplarzu Cosmopolitana że amerykańscy naukowcy odkryli,iż to
        nie od leków się tyje tylko od zaburzeń hormonalnych. Ja osobiście cały czas
        jestem na lekach dzięki nim kiedyś może będę mogła mieć dzieci i powiem Ci że
        jak przytyłam to tylko przez to że sobie pozwalałam na zachcianki. Także może
        to same już z góry nastawiamy się psychicznie że tyjemy. A jeżeli chodzi o leki
        to najlepiej zrobisz jak się wybieżesz do sprawdzonego lekarza. Powinien on Ci
        zrobić badania według, których dobierze leki do twojego organizmu. Skutki
        uboczne spowodowane są tym, że lekarz wypisuje te same tabletki 10 pacjętkom
        bez względu na wiek czy masę ciała bez badań tylko dlatego tak jak
        poprzedniczka pisała BO MAJĄ Z TEGO KORZYŚCI. A my póżniej cierpimy!
    • Gość: d Re: Antykocepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:18
      szklanka wody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka