Dodaj do ulubionych

Ojciec Swiety

25.05.06, 09:17
Zastanawia mnie jedno, jak przyjezdzal do nas Jan Pawel II to nigdy nie
dawali wolnego w pracy, a teraz jak przyleci Benedykt to wolne jest
zarzadzone. Wiekszosc ludzi sie temu dziwi. Przeciez pracodawcy nigdy nie
utrudniali zycia ludziom i dawali urlopy jak ktos chcial jechac na spotkanie
z Ojcem Swietym.
Obserwuj wątek
    • Gość: bleee Re: Ojciec Swiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:56
      dewoto! tylko urzednicy z ministerstwa dostali wolne!
      • 1jujka1 Re: Ojciec Swiety 25.05.06, 11:00
        A Ty wiesz co to dewota?? Bo ja taka sie nie czuje i nawet zadatkow na taka nie
        posiadam. A tak konkretniej to wiekszosc urzedow i szkoly maja wolne :))
        • Gość: IIK Re: Ojciec Swiety IP: *.aster.pl 25.05.06, 11:59
          nie tylko urzędy i szkoły
      • Gość: satt Re: Ojciec Swiety IP: *.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:10
        hehe czyli ja bo jestem ze skarbowki:)
    • stodola2005 Re: Ojciec Swiety 27.05.06, 11:53
      Bo wtedy u władzy byli czerwoni....teraz są czarni...(nawet se piffka niema
      gdzie kupic..)
      • Gość: kaczulla paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:02
        to rzeczywiscie nie sprzedaja alkoholi?? kurde, jak mnie to wkurza, gdy ktos
        probuje narzucac swoje zdanie innym! jak ktos nie chce pic, bo przezywa
        nawiedzenie kraju przez Benedykta XVI, to po prostu niech nie pije, dlaczeo
        ludziom o innym wyznaniu tez zabrania sie picia?! Co to za popieprzony kraj?!

Z reszta papiez przebywa u nas za pieniadza nas wszystkich, kazdego obywatela i
        dziwie sie, ze w kraju, gdzie GŁODUJA dzieci, jest kasa na te wycieczki, a nie
        ma dla ludzi potrzebujacych! tyle sie mowi o biedzie w Afryce, wielokrotnie
        byla pokazana w tv tragedia chorych, głodnych dzieci, u nas w wielu miejscach
        jest podobna sytuacja, a nasze panstwo zamiast cos z tym zrobic, przeznaczyc te
        24 mln zł na obiady dla dzieciakow, zaprasza papieza! Jak mnie to wnerwia!!

Ostatnio jak szłam do sklepu po drodze spotkałam małego, brudnego chłopczyka,
        niosacego jakies zakupy do domu, byla juz pozna pora. Dziecko bylo samo, zakupy
        byly za duze do udzwigniecia. Chłopak wychudzony, brudny. Czemu rzad nie
        zainteresuje sie najpierw sytuacja ludzi biedych, zamiast zapraszac B16?!

Czy ktos sie ze mna zgodzi?
        • Gość: Kaczulla:) Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:55
          poszłam, wieś tańczy i spiewa :)
        • Gość: mk Re: do kaczuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 08:53
          > a nasze panstwo zamiast cos z tym zrobic, przeznaczyc te 24 mln zł na obiady
          dla > dzieciakow

Widze, ze dla ciebie tylko kasa jest wazna. Zwroc moze uwage na inne
          (wazniejsze) aspekty pielgrzymek Papieza. Mam na mysli JP2, bo benedykt srednio
          mnie "rajcuje". Przeciez nie moglabys teraz zamieszczac tu swoich wypocin, gdyby
          nie "wycieczki" JP2, dzieki ktorym to wszysko sie w PL zmienilo. To dzieki nim
          ludzie zrozumieli, ze moga pokonac komune. I to jest nasz "zysk", ktory o wiele
          przewyzsza wydatki poniesione na obsluge wizyty.
          • Gość: kaczulla Re: do mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:42
            Jestes przykladem slepo wierzacego Polaka, ktory ma klapki na oczach, przykre..
            W takim razie niech nasz zajebisty rzad wprowadzi cos takiego jak podatek
            koscielny, ktory na zachodzi funkcjonuje i przynosi wiele dobrego. Z tych
            pieniedzy prosze bardzo mozecie sobie zapraszac waszego gugu, ale ja sobie tego
            nie zycze!!
            • Gość: kaczulla Re: do mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:45
              Nie z mojej kasy, z moich podatkow, podatkow osob niewierzacych, badz innego
              wyznania, a takze wielu koatolikow, ktorzy potrafia jeszcze trzezwo myslec i
              kalkulowac! Skoro jak glosi legenda JP2 "obalil komune" to z jakiej racji pytam
              zaprasza sie jego nastepce i traktuje jak Boga?!
      • Gość: Anett Re: Ojciec Swiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 00:35
        > Bo wtedy u władzy byli czerwoni....teraz są czarni...(nawet se piffka niema
        > gdzie kupic..)

o piwko trza bylo sie zaopatrzec dzien wczesniej:) w ewentualosci puby byly
        czynne:)
    • Gość: ja Re: Ojciec Swiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:21
      co ty chrzanisz??? ja nie miałem żadnego "wolnego". Normalnie zasuwałem w
      robocie. Niemeicka firma !!!
    • Gość: amelka Re: Ojciec Swiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 23:55
      to nie chodzi o to kto przyjezdza tylko kto rządzi...
    • stodola2005 Re: Ojciec Swiety 28.05.06, 00:34
      własnie..papież papieżem..a kto u władzy??..kto sie pasie przy korycie...??? kto
      to wszystko wymyśla..?? oni sobie mogli w pracy pić alkohol...bo mają swoją
      resteuracje...za nasze!!!!!!!!!!!!! j....e psy..!!
    • Gość: burak psy sraja karawana jedzie dalej IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 28.05.06, 06:36
    • veratio Re: Ojciec Swiety 28.05.06, 23:47
      to Ty juz nie masz innych problemow???
      A moze jests jakims satanista??
      Rozpedz sie, nachyl sie i nie zatrzymuj sie przed murem...
      Wspolczuje problemow.
    • cienmotyla Re: Ojciec Swiety 28.05.06, 23:53
      Nie narzekam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka