Dodaj do ulubionych

Tragedia...!!

11.07.06, 12:19
Zanim Szanowne Państwo cokolwiek napisze, bardzo proszę, żeby zapoznało się z
zasadami otografii.
Tłumaczenie się:
* dysleksją
* dysortografią
Czy dysgrafią wśród dorosłych ludzi jest po prostu żałosne.

Dlatego też zapoznajcie się z pisownią podstawowych słów, których używacie na
wszelkie sposoby:
* w ogóle
* po prostu
* ode mnie
* przeze mnie
* przede wszystkim
* tym bardziej
* tymczasem
* kiedykolwiek, cokolwiek, czegokolwiek

W razie innych nie przewidziany przeze mnie problemów proponuje zajrzeć tu:
ortografia.pl/index.php
polszczyzna.pwn.pl/
portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.html

Uważacie się za takich inteligentych, a byki jakie robicie w oczy kolą.
MYŚLENIE nie boli.
www.bykom-stop.avx.pl
Obserwuj wątek
    • rohord Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:26
      W imieniu swoim jak i forumowiczów dziękuje za tak pouczający ,wspaniały wykład.
      Postaram się w ramach rewanżu nauczyć się na pamięć wszystkich zasad ortografii
      polskiej.
      • wredna.suka Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:27
        Dziękuję <ukłon>

PS> Słowo napisane z błędem w wypowiedzi, traci swoją wartość.
        • Gość: amanda Re: Tragedia...!! IP: *.acn.waw.pl 13.07.06, 08:26
          oj,bo tutak duzo dzieciakow pisze,ktorym sie nudzi i zgrywaja sie na
          doroslych.chyba pomylily im sie stronki...
    • katja_24 Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:27
      A najlepsze jest, jak takie osoby zarzucaja innym brak wyksztalcenia...Nie bede
      pokazywac palcem...:)
      • rohord Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:30
        Ale czasem można sobie strzelić "byka" jak Zizu ????
        • katja_24 Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:33
          To byl "byk" innego rodzaju. Cóż, jak trzeba to trzeba :)
          • Gość: Goga Re: Tragedia...!! IP: 89.186.21.* 11.07.06, 12:41
            jeżeli już to "szanowni państwo" a nie "szanownw e państwo" jeżeli już czujesz
            sie wielka polonistką to warto popracowac nad swoją polszczyzną.....
            • wredna.suka Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:55
              Obie formy są poprawne.
              W znaczeniu kpiny i szyderstwa, forma "Szanowne Państwo" pasuje bardziej.
              I brzmi dosadnie.
      • Gość: aaa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • wredna.suka Re: Tragedia...!! 11.07.06, 12:55
          Głupich nie sieją...
          • Gość: mex Re: Tragedia...!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:09
            URZEKŁA MNIE TWOJA HISTORIA !!!!!!!!!!!
    • Gość: DD wredna naprawde wredna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:49
      wredna , Ty chyba nie jesteś taka straszna jak się wydaje co??? mEczA mnie woje
      durne komentarze , ale poczytałam sobie Twoje wypowiedzi na różne tematy i mamy
      sporo wspólnego...
      • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 12:53
        Jestem poruszona.
        • Gość: asik Re: wredna naprawde wredna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:58
          niech dziewczyna sobie pisze ta swoja pisownie, niech sie czuje jak
          nauczycielka;) polewka z niej jest dobra;) szkoda ze tylko tyle potrafi...
          • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 13:00
            Aż tyle. Ty nawet pisać nie umiesz i pokazujesz co sobą reprezentujesz.
            Totalne dno.
            Polak potrafi (...ć powinien) - Ty nie potrafisz.
            • Gość: asik Re: wredna naprawde wredna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:01
              suczko przykro mi ale ortografia to pryszcz dla mnie przynajmniej wiec milcz
              jak ktos Cie o głos nie prosi. są trudniejsze rzeczy niz pisownia wiesz???
              • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 13:12
                Np.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=45023896&a=45025545 * w ogóle
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=44758346&a=44823628 * na pewno
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=38915822&a=39305584 * nieznana
                • Gość: Marta [...] IP: 84.38.17.* 11.07.06, 16:46
          • Gość: DD Re: wredna naprawde wredna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:01
            wiesz asik, masz racje. tylko to nie jest zabawne, to jest tak żałosne, że aż
            boli. moim zdaniem dziewczyna jest niedowartościowana...
            • Gość: asik Re: wredna naprawde wredna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:04
              wiem ze mam racje;/ wiem tez ze to załosne ale najbardziej denerwuje mnie to ze
              do niej to nie dociera albo te kilka osób które liżą jej dupe bo albo boja sie
              z nia zadzierać albo sama nie wiem. nic w tej dziewczynie nie mozna dostrzec
              pozytecznego, ani mądrości ani urody ani nawet kobiecości. obrzydliwe to jest
              • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 13:21
                Nic bardziej obrzydliwego nie ma od oczerniania kogoś nie znając go.
                Podstawowa zasda- NIE ZNASZ- nie wypowiadaj się.
              • katja_24 Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 14:13
                A moze te kilka osob zadalo sobie "trud", zeby ja poznac? I dlatego staja po
                jej stronie? A nie liza dupe? Nie oceniaj innych swoimi kryteriami
                • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 14:15
                  Oo i nie mierz innych swoją miara i nie sądź innych po sobie :D
              • asiunia311 Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 22:06
                A co Cię irytuje w wrednej? To, że ma swoje, często kąśliwe, zdanie??? Nie znam
                dziewczyny, ale lubię taki sposób bycia. I przede wszystkim doceniam jej
                dbałość o poprawną polszczyznę. A Tobie mozna zarzucić jedynie arogancję i
                ignorancję w tej kwestii. Li i jedynie.

• Gość: DD Re: wredna naprawde wredna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:59
          nie watpie. ponoc libido koreluje z psychtycznoscia. moze stad Twoje zachowanie?
          • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 13:01
            A co to "psychtycznoscia"...?
            • Gość: DD Re: wredna naprawde wredna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:05
              PSYCHOTYCZNOść. osoby uzyskujace wysokie wyniki w skali psychotyzmu sa zimne,
              bezosobowe, nie potrafia współczuc, nieprzyjazne, nieufne, dziwaczne, nieskore
              do wzruszeń, nieszczesliwe, antyspołeczne...
              • Gość: asik Re: wredna naprawde wredna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:07
                o tak tak znam kogos takiego ;)))
                • Gość: asik Re: wredna naprawde wredna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:08
                  na szcescie tylko z forum
              • wredna.suka Re: wredna naprawde wredna? 11.07.06, 13:13
                Musiałeś skopiować... :)
        • Gość: Kaśka Wredna sama strzelasz byki! IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 13:04
          Wredna, chwali Ci się że potrafisz korzystać ze słownika ortograficznego, ale
          może zamiast marnować czas na pouczanie innych forumowiczów zgłębisz zasady
          gramtyki(?) bo z tym u Ciebie kiepsko, oj kiepsko!

wredna.suka napisała:
          >PS> Słowo napisane z błędem w wypowiedzi, traci swoją wartość.

cóż za składnia!! Rozumiem, że: 'słowo napisane z błędem poza wypowiedzią, nie
          traci swojej mocy' ?
          • Gość: Kaśka Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 13:18
            No tak, spodziewałam się, że odpowiedź na konkretny zarzut sprawi Ci więcej
            kłopotu i zajmie więcej czasu niż prymitywne pyskówki...
            • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:20
              O takich bzdetach dyskutować nie będę.
              Nie czepiam się składanych zdań, bo w różnych regionach różnie się mówi i na to
              się nic nie poradzi.
              Ale czepiam sie błędów- podstawowych!!
              Dorośli ludzie, którzy pisać nie umieją.
              • Gość: aaaaaaaaaaa Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:22
                ja proponuje sie isc wyruchac w krzaki :)w parku:)ladna dzis pogoda tak jak
                ladnie to ujelas w innym watku zesraj sie ,zrzygaj na swojego lubego ....
                • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:24
                  Bzykałam sie z nim cały weekend, bez szaleństw :)
                  • Gość: aaaaaaa Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:27
                    to ci jego sperma do tego lba poszla
                  • Gość: asik Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:38
                    szkoda tylko ze obcy nie wlasny. widac nikt z toba nie wytrzymuje dłużej niz
                    przez weekend- zamoczy sobie i pójdzie heh;)
                    • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:40
                      Pochlebiasz mi, że wszędzie za mną łazisz. To miłe :)
                      Załóż mój FanClub
                      Racja: Ucz się, ucz od najlepszych.
                      (Nauka to potęgi klucz, a jak będziesz miała dużo kluczy to woźną zostaniesz)
                      • Gość: asik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:42
                        • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:45
                          I własnie, zal Ci ściska ten wielki tyłek, że Tobą sie nikt nie interesuje.
                          Ktoś tu wcześniej mądrze napisał.
                          Nieważne, co o Tobie mówią- ważne, że się Tobą interesują.
                          I tu Cie boli, bo jesteś tak monotematyczna, że nawet podyskutować z Tobą nie można.
                          Zero życia, doświadczenia i wiedzy na jakikolwiek temat.
                          Skończyłam, dziękuję za uwagę.
                          • Gość: M. Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: 84.38.17.* 11.07.06, 16:51
                            Och.. jakie wyszukane słownictwo. Bo się wzruszę jescze.
                          • Gość: kutwa Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:54
                            jak juz jestes taka madra o wielka suko, to badz konsekwentna i pis ŻAL a nie
                            ZAL
              • Gość: goga Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: 89.186.21.* 11.07.06, 13:23

> O takich bzdetach dyskutować nie będę.
                <<<<Dla ciebie poprawne składanie zdań to bzdety?>>>>Nie pogrążaj sie dziewczyno
                • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:25
                  Jak nie masz się czego przyczepić a pragniesz się wtrącić, to chociaż wierszyk
                  napisz.
                  • kea100 Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:30
                    a w którym to regionie Polski mówi się"Szanowne Państwo"?
              • Gość: Kaśka Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 13:28
                Trudno żebyś się czepiała, skoro sama masz z tym problem.

> Nie czepiam się składanych zdań, bo w różnych regionach różnie się mówi i na
                to
                > się nic nie poradzi.

Dyskusja jest nie o tym jak się mówi tylko o tym jak się pisze, co zresztą
                sama dodajesz dwa wiersze ponizej:" > Dorośli ludzie, którzy pisać nie umieją."

Zastanów się więc o co Ci chodzi, skoro już jesteś taką strażniczką poprawnej
                pisowni to bądź konsekwentna i pilnuj też gramatyki we własnych wypowiedziach.
                Zachowania sensu własnych wypowiedzi nie śmiem od Ciebie wymagać, tak jak nie
                wymaga się od głuchego pięknego spiewu:)
                • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:34
                  Każdy sam pisząc w takim "hyde park'u" decyduje co chce zaakcentować.
                  Gdzie postawić przecinek, gdzie zrobić przerwę itp.
                  Tego czepiać się nie mogę. Bo to jak ktoś chce się wypowiedzieć leży w jego guście.
                  Natomiast życzyłabym sobie, żeby ludzie TU (Ci najbardziej głoszący o
                  inteligencji) po prostu przestali walić takie byki, że za głowe można się złapać.
                  • Gość: Kaśka Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 13:44
                    Bez sensu!
                    Albo wymagasz od ludzi poprawnego wypowiadania się na piśmie ze wszystkimi tego
                    konsekwencjami i sama jesteś w tej kwestii bez zarzutu, albo zwyczajnie nie
                    czepiasz się tego jak inni piszą.
                    Niestety postawienie przecinka w złym miejscu lub pomieszanie kolejności słów w
                    zdaniu bardziej kaleczy sens wypowiedzi niż błąd ortograficzny. Jeżeli
                    kiedykolwiek zetknęłaś się z logiką, będziesz wiedziała o czym piszę.

• wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:48
                      Przykro mi ale mam inne zdanie.
                      Jeśli czytam zdanie np. takie:
                      "Gdy byś wiedziała o czym muwie, napewno byc sie nie odzywala, poprostu
                      siedziała byś cicho" Czytając to w pierwszej chwili, widze taki stos będów, że
                      mało mnie już obchodzi co ten ktoś ma do powiedzenia. Bo będzie to (jak dla
                      mnie) tak samo kiepskie jak jego pisownia.
                      Poza tym wykształcenie do czegoś zoobowiązuje, jesli nie do myślenia, to
                      przynajmniej do wyuczenia podstaw.
                      • Gość: Kaśka Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 13:52
                        > Poza tym wykształcenie do czegoś zoobowiązuje, jesli nie do myślenia, to
                        > przynajmniej do wyuczenia podstaw.

No tak wykształcenie podstawowe zoobowiazuje do znajomości podstaw -
                        ortografii. Rozumiem, że gramatyka to już gimnazjum a logika wypowiedzi to
                        studia wyższe. Wobec tego przepraszam, że wytknęłam Ci łamanie zasad
                        gramatyki:))
                        • kea100 Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 13:59
                          brawo Kaśka,pogrązasz wredną,ona tu bardzo chce zabłysnąc,tylko nie bardzo ma
                          czym.Erudytką nie jest,jej posty są nieciekawe i bez polotu,o innych "walorach"
                          przez grzecznośc nie wspomnę.
                          • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 14:01
                            Aaaamen.
                            • Gość: ANABELLA [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:04
                              • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 14:06
                                To tak samo jak ty... ale zbieg okolicznosci
                                • Gość: ANABELLA Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:11
                                  dlatego marzę o seksie z tobą!
                                  • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 14:12
                                    Pomarzyć dobra rzecz.
                                    • Gość: ANABELLA Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:16
                                      jak się czegoś bardzo chce, to się spełnia
                                      • wredna.suka Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 14:17
                                        Podobno.
                                    • Gość: Kaśka Wredna IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 14:17
                                      Jeśli tego typu pyskówki są Twoim manifestem własnej inteligencji to ja
                                      dziękuję za dyskusję, co więcej - czuję sie zażenowana, że dałam się wciągnąć.
                                      • wredna.suka Re: Wredna 11.07.06, 14:19
                                        To jeszcze zadaj sobie trud i zobacz kto to zaczyna.
                                        • Gość: Kaśka Re: Wredna IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 14:21
                                          Wystarczy mi fakt, ze chętniej i szybciej odpowiadasz na chamskie odzywki niż
                                          na konkretne argumenty. Widać co jest Ci bliższe a szkoda...
                                          • wredna.suka Re: Wredna 11.07.06, 14:24
                                            Też załuję... Ale cóż poradzić tacy rozmówcy.
                                            • Gość: Kaśka Re: Wredna IP: *.promax.media.pl 11.07.06, 14:30
                                              Poziom rozmowy podyktowany jest w równym stopniu poziomem każdej ze stron.
                                              Jeśli chamstwem odpowiadasz na chamstwo a prostactwem na prostactwo to nie
                                              narzekaj na rozmówców...
                                              • wredna.suka Re: Wredna 11.07.06, 14:35
                                                Odpowiadam z grzeczności. Szanuję to że ktoś pisze i doceniam.
                                                Każdy piszę post by dostać odp.
                                              • katja_24 Re: Wredna 11.07.06, 14:36
                                                To nie tak. Ja kiedys napiałam cos w formie zartu i to wcale nie chamskiego, a
                                                zostalam zbluzgana słowami,ktorych tu nie przytocze...
                                                • wredna.suka Re: Wredna 11.07.06, 14:39
                                                  Bo tacy ludzie tu są.
                                                  I ja rownież.
                                                  • kawa_mielona Re: Wredna 11.07.06, 14:43
                                                    Na prostactwo i chamstwo można się natknąć wszędzie ale nie trzeba na nie
                                                    reagować, no chyba że "trafi swój na swego" :))
                                                  • wredna.suka Re: Wredna 11.07.06, 14:45
                                                    No chyba, że...
                                                  • katja_24 Re: Wredna 11.07.06, 14:49
                                                    Ja niestety wtedy dalam sie spowokowac,bo nie znosze jak mnie ktos bluzga za nic
                                                  • wredna.suka Re: Wredna 11.07.06, 14:50
                                                    No a kto to lubi, pokaż mi kogoś takiego.
                            • mexicana22 Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 15:21
                              moze sa jakies nabory do IDOLA,BARU?ja bym ja tam widziala :Pale serio mowie
                              ona jest jak Frytkowska
                              • wariat.drogowy Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 15:25
                                mexicana22 napisał:

> moze sa jakies nabory do IDOLA,BARU?ja bym ja tam widziala :Pale serio mowie
                                > ona jest jak Frytkowska

Dostać się do takiego programu, to nie jest prosta sprawa, psychopatów
                                odsiewają, więc wredna nie ma szans, wiem coś na ten temat, bo też mnie nie
                                przyjęli.
                                • mexicana22 Re: Wredna sama strzelasz byki! 11.07.06, 15:27
                                  hahahahah dobre!!!!
                  • Gość: mex Re: Wredna sama strzelasz byki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:46
                    ja sobie zycze gwiazde z nieba
    • aaki znajomość ortografii nie jest mocną stroną 11.07.06, 17:20
      kosmofacetek hahahahahaha
      • wredna.suka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 11.07.06, 17:21
        No chyba, że tak.
        • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:45
          Jestes ignorantka jezeli uwazasz ze tlumaczenie sie dysleksja jest zalosne. Najpierw troche poczytaj na temat tego zaburzenia a pozniej pie..glupoty. To tak jakby powiedziec czlowiekowi bez nog ze jest zalosny bo nie umie np wejsc po schodach. Troche tolerancji. Pozdrawiam.
          • nglka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 12.07.06, 17:54
            Dyslekcją zasłania się 75% forum - nie uważasz, że to "trochę" za dużo? Pewnie wiele na ten temat czytałeś, więc powinieneś wiedzieć o cechach "specyficznych" tego typu chorób. Dyslektyk piszący posta może użyć autokorekty /Word/, bo to On powinien dostosować się do społeczeństwa i norm panujących ogółem - a nie na odwrót. Nie mówię o tym, by wymagać od inwalidy wchodzenia po schodach ale zauważ, że ludzie niepełnosprawni - do których nawiązujesz - często gęsto bez problemów radzą sobie z podjazdem na krawężnik, grają w koszykówkę, szermierkę - są bardziej aktywni niż ludzie pełnosprawni. Bo więcej wyciągają z żcyia.

Idąc dalej - gdyby osoba chora na dysleksję ZECHCIAŁA przeczytać swojego posta, to gwarantuję, że przy ZNAJOMOŚCI ZASAD ortografii - wyłapałaby każdy błąd. Problem z tą chorobą polega na mimowolnym robieniu błędów w trakcie pisania ale nie w trakcie pisania.
            Dlatego bardzo łatwo jest poznać dyslektyka - dyslektuyk, któremu zwróci się uwagę - zacznie czytać swoje posty przed wysłaniem a osoba, która NOTORYCZNIE zasłania się dysleksją jest zwyczajnym leniem.
            Ja również wiem coś o tym.
            • nglka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 12.07.06, 17:55
              Zamiast:
              "Problem z tą chorobą polega na mimowolnym robieniu błędów w trakcie pisania ale nie w trakcie PISANIA."

Powinno być:
              ""Problem z tą chorobą polega na mimowolnym robieniu błędów w trakcie pisania, ale nie w trakcie CZYTANIA."
              • Gość: Kate Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.06, 18:14
                NIe znam sie na tego typu chorobach, wydaje mi sie jednak, ze kazdy, kto ma
                jakis tam handycap, zawsze znajdzie wymowke na swoje niedolestwo.
                W tym punkcie zgadzam sie w 100% z wredna, czasami nie da sie czytac niektorych
                postow, i choc wydaja sie byc madre, traca przez to na wartosci....
            • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:14
              Widze ze marnie z Twoja wiedza na temat "dyskow" . Dyslektyk nie wylapuje bledow nawet przy znajomosci zasad ortografii. To nie jest ignorancja. Jasne ze kazdy moze wrzucic do Worda, ale tak samo kazdy moze sie zorientowac w temacie zanim napisze cos o czym nie ma pojecia (np dysleksja). Mowisz ze 75% osob sie zaslania dysleksja - takie czasy (zeby bylo jasne mnie tez przeszkadzaja bledy. Aha i nie jestem dyslektykiem).
              • nglka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 13.07.06, 00:48
                Owzszem, dyslektyk wyłapuje błędy podczas czytania własnego tekstu jeśli zna ortografię (właściwiej osoba cierpiąca na dysortografię). Koleżanka, z którą kupę lat siedziałam w jednej ławce była typową Dyslektyczką - myliła b z p i d, j z i, końcówki ą z om itd. Wyłapywała błędy i poprawiała je przy czytaniu.
            • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:30
              > Dyslekcją zasłania się 75% forum - nie uważasz, że to "trochę" za dużo? Pewnie
              > wiele na ten temat czytałeś, więc powinieneś wiedzieć o cechach "specyficznych"
              > tego typu chorób. Dyslektyk piszący posta może użyć autokorekty /Word/, bo to
              > On powinien dostosować się do społeczeństwa i norm panujących ogółem - a nie na
              > odwrót. Nie mówię o tym, by wymagać od inwalidy wchodzenia po schodach ale zau
              > waż, że ludzie niepełnosprawni - do których nawiązujesz - często gęsto bez prob
              > lemów radzą sobie z podjazdem na krawężnik, grają w koszykówkę, szermierkę - są
              > bardziej aktywni niż ludzie pełnosprawni. Bo więcej wyciągają z żcyia.
              >
              > Idąc dalej - gdyby osoba chora na dysleksję ZECHCIAŁA przeczytać swojego posta,
              > to gwarantuję, że przy ZNAJOMOŚCI ZASAD ortografii - wyłapałaby każdy błąd. Pr
              > oblem z tą chorobą polega na mimowolnym robieniu błędów w trakcie pisania ale n
              > ie w trakcie pisania.
              > Dlatego bardzo łatwo jest poznać dyslektyka - dyslektuyk, któremu zwróci się uw
              > agę - zacznie czytać swoje posty przed wysłaniem a osoba, która NOTORYCZNIE zas
              > łania się dysleksją jest zwyczajnym leniem.
              > Ja również wiem coś o tym.
              Gdybym byl zlosliwy to bym wylapal bledy w Twoim poscie. Kazesz innym sprawdzac w Wordzie a samemu sie nie chce :)
              • nglka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 13.07.06, 00:49
                Oczywiście, robię błędy jak każdy. Literówki, błędy stylistyczne i nikt nikogo nie gani za tego typu pisanie. Problem zaczyna się wówczas, gdy ktoś robi po 10 błędów w jednym zdaniu a tych zdań jest kilka do kilkunastu. TO jest męczące.
                • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 01:05
                  Owszem meczace ale nie mozna wymagac od slepego zeby przejrzal na oczy
          • wredna.suka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 12.07.06, 18:16
            Wszystkiego sie można nauczyć, niechęc do nauki jest ignorancją.
            • Gość: Kate Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.06, 18:26
              Yo, ja w PL skonczylam tylko 5 klas :-)
            • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:22
              wredna.suka napisała:

> Wszystkiego sie można nauczyć, niechęc do nauki jest ignorancją.
              >
              >
              Nie zgodze sie z tym. Pewnych rzeczy mozna sie nauczyc, ale nie wszystkich. Poza tym to forum "na luzie" o czym niektorzy zapominaja. Dlatego uwazam ze tutaj trzeba przymykac oko na bledy innych. Czytajac Twoje posty tez bym mogl powiedziec ze sie masz doksztalcic bo piszesz bzdury...
              • nglka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 13.07.06, 00:51
                Netykieta obowiązuje wszędzie. Forum "na luzie" nie zwalnia nikogo z przestrzegania podstawowych zasadtak samo ortografii jak i zachowania kultury osobistej. Czy może w tym dziale także można sobie rzucać mięsem? Raczej nie.
                • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 01:03
                  > Netykieta obowiązuje wszędzie. Forum "na luzie" nie zwalnia nikogo z przestrzeg
                  > ania podstawowych zasadtak samo ortografii jak i zachowania kultury osobistej.
                  > Czy może w tym dziale także można sobie rzucać mięsem? Raczej nie.
                  lol
                  no tak kultura osobista na tym forum jest wysoka jak nasz Prezio. (mam nadzieje ze za to nie bekne). Twierdze ze niektorzy popelniaja bledy mimo woli i tyle. To nie do konca ich wina. Mozna temu przeciwdzialac, pytanie po co? Przerost formy nad trescia nikomu jescze dobrze nie sluzyl.
              • wredna.suka Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną 13.07.06, 06:54
                Bzdura- bzdurze nierówna.
                A ortografia JEDNA!
                • Gość: ja klaudiusz Re: znajomość ortografii nie jest mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:22
                  nc -_-
    • slft Re: Tragedia...!! 12.07.06, 18:28
      Tiaaa a jak ktoś Was wyzwie od h.. czy kur..... to też będziecie tak
      skrupulatni co do zasad ortografii że np: ktoś Was nazwał h..em zamiast
      ch..em?????????
      • slft Re: Tragedia...!! 12.07.06, 18:30
        Bez przesady w każdą ze stron...luz
      • Gość: Kate Re: Tragedia...!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.06, 18:31
        Z takim marginesem spolecznym i tak nie ma o czym gadac. Moze mam sie znizac do
        jego poziomu?
    • Gość: mayaah1 Re: Tragedia...!! IP: *.110.reserved.ish.de 13.07.06, 00:31
      wiesz wredna ty tu psioczysz bo pewnie jestes dluzej niz ja w gazecie.ale ja
      dzis poprosilam o pomoc i ja dostalam.i to sie liczy.a bledy ort?pewnie tez je
      robie po kilku latach niepisania po pl.ale dla mnie tresc sie liczy.wyluzujcie
      kochani.pozdrawiam
      • Gość: ernesto Re: Tragedia...!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:48
        siedzisz kilka lat w Niemczech i zapomniałaś języka? to ile miałaś lat jak
        wyjechałaś?
        • Gość: Kate Re: Tragedia...!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.06, 08:17
          Najlepiej tlumaczyc sie brakiem kontaktu z jezykiem... Ja mieszkam od prawie 20
          lat w DE, jak slysze takie teksty, to zaczyna mnie nosic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka