Dodaj do ulubionych

czy SOLARIUM pomaga?

IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 31.08.03, 15:08
Mam pytanie, czy solarium pomaga na wypryski? Odkad odstawilam hormony, to
caly czas mam problem z cera (twarz, dekolt, szyja, plecy); jest to troche
denerwujace. Nie chce juz brac tych tabletek, dlatego szukam innego
rozwiazania. Ile razy w tygodniu musialbym chodzic na sesje w solarium,
jezeli by mi to mialo pomoc? Dziewczyny jezeli wiecie cos na ten temat
prosze o rade. Z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • pscolka_ania Re: czy SOLARIUM pomaga? 31.08.03, 15:46
      nie wiem czy ta odpowiedż coś Ci pomoże ale mam ten sam przypadek jeśli chodzi
      o trądzik. Solarium jeśli chodzi o mnie nie jest rozwiązniem a nwet czasami
      pogarsza to co jest do tej pory. Moim zdaniem powinnaś pochodzić na kilka
      krótkich seansów do solarium i wtedy zobaczysz już efekt. Niekiedy pomaga i
      efekty widać już po pierwszej wizycie ale niestety może róznież zaszkodzić.
      pozdrawiam :)
    • Gość: meg Re: czy SOLARIUM pomaga? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 23:58
      Solarium może pomóc przy wypryskach , ale jeśli przestajesz się opalać , to
      trądzik wraca ze zdwojoną siłą. Najlepiej iść do dobrego dermatologa , który
      zapisze antybiotyki itd. Mnie taka kuracja pomogła bardzo. A na solarium
      musiałabyś chodzić tak dwa razy w tygodniu. Pa!
      • matka_joanna_od_aniolow Re: czy SOLARIUM pomaga? 01.09.03, 00:01
        Solarium na nic nie pomaga!obry dermatolog i ługa kuracja.
        • Gość: dermatolog Re: czy SOLARIUM pomaga? IP: *.dial.pl 06.09.03, 16:33
          Absolutnie nie mozna traktowac solarium jako leku na tradzik. To bardzo
          zdradliwe. Na krotka mete pomaga, a to dlatego, ze wysusza wypryski i tworzy
          gruba bariere przeciw wykwitaniu nowych. Pod skora wowczas zbiera sie loj,
          ktory nie ma ujscia i gdy przestaniesz sie opalac, wypryski zaczna wychodzic
          ze zdwojona sila, czesto tworzac stany zapalne.
          Absolutnie sie nie opalaj, tylko idz do lekarza!
          Pozdrawiam
    • Gość: stokrotka Re: czy SOLARIUM pomaga? IP: *.nysa.ws 06.09.03, 16:51
      Witam!
      Mam ten sam problem, też starałam się "leczyć" trądzik w solarium. Fakt miałam
      wysuszoną, gładką cere, ale jak przestałam się opallać problem wrócił. Podobnie
      jest ze słońcem. Całe lato przeleżałam na plaży, cere miałam bez wyprysków zato
      teraz nie mogę sobie z nimi poradzić. Tak wię słońce i solarium to nie jest to!

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka