Gość: niuska IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 15:05 Hej wszystkim?Mam do was pytanko-co wiecie o Wyższej Szkole Zarządzania Marketingowego i Języków Obcych w Katowicach???Może ktos z was tam studiuje??? PROSZE o wasza opinie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verka.w Re: WSZMiJO 12.09.03, 15:16 Vitam!!! Masz zamiar z Kielc dojezdzac do Katowic? przecierz w Kielcach jest kilka szkol wyzszych. Ale jesli juz zdecydowalas to powiem tyle, ze bardzo sie reklamuja ale poziom nauczania nie jest najlepszy, ale to wiem od kolezanek ktore tam studiowaly. Ja na twoim miejscu gdybym miala dojezdzac taki kawal drogi to wybralabym Akademie Ekonomiczna w Katowicach lub przynajmniej szkole, na ktorej wykladaja profesorzy z AE. Pozdrovionka - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
katkag05 Re: WSZMiJO 12.09.03, 15:49 Ja studiuję na WSZMiJO. Tzn powiem tak...poziom na filologiach jest chyba najwyższy wśród tych wszystkich szkół na śląsku , na marketingu i zarzadzaniu - taki sobie.Grono pedagogiczne - to zależy na kogo trafisz.Niektórzy naprawde olewają system a studentów traktują jak śmieci.Ale są tez tacy z którymi mozna miec doskonały kontakt.Aha i tylko sobie nie mysl , że jak im płacisz to Cie nie wyleją...ich tak naprawde pieniądze nie interesują. Ja studiuje tam angielski w biznesie - jestem dobra z anglika atu mi sie przyplatal w tym roku komis. Na koncowych egzaminach poznasz dokładnie te wszystkie niby mile twarze. Szcerze?? musisz byc cholernie dobra , systematyczna i aktywna zeby przetrwac w tej szkole. no i miec kuuupe szcześcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: WSZMiJO IP: *.localdomain / 192.168.0.* 12.09.03, 16:08 katkag05 napisał(a): > Ja studiuję na WSZMiJO. Tzn powiem tak...poziom na filologiach jest chyba > najwyższy wśród tych wszystkich szkół na śląsku napisała studentka filologii WSZMiJO a jak wiadomo każda sójka swój ogonek chwali > Szcerze?? musisz byc cholernie dobra , systematyczna i aktywna zeby przetrwac w > > tej szkole. no i miec kuuupe szcześcia. za to na politechnic albo uniwerku wcale nie trzeba być cholernie dobrym, wystarczy przeciętny, systematycznym też ni, wystarczy miesiąc przed sesją, aktywność popłaca zawsze i wszędzie nie tylko w szkole, ale żeby aż takim dobrym trezba być, co to za szkoła, co to za studenci poza genialnym poziomem, ..... jedno wyróżnia tą szkołę, na turystyce obowiązują praktyki , dla najlepszych w Anglii lub Szkocji, a że być jednym z najlepszych to żadna sztuka więc takie praktyki w hotelach to bardzo fajna rzecz zwłaszcza, że państwowe szkoły rzadko kiedy organizują tego rodzaju atrakcje. Jest się w tych hotelach za podajprzynieśpozamiataj, w najlepszym wypadku recepcjonistką, ale przecież to i tak dobrze. Chcąc wyjechać na własną rękę na rok do UK trzeba zapłacić 5 tys, a tutaj w ramach szkoły na wakacje. Kapitalne to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: WSZMiJO IP: *.dynamic.vectranet.pl 28.08.14, 23:36 Byłam na tej uczelni na studiach podyplomowych o kierunku: 'Tłumacz' i muszę przyznać, że byłam zaszokowana poziomem większości zajęć. Byle jakość dała się odczuć zwłaszcza w pierwszym semestrze, kiedy to połowa zajęć była z polonistką na temat...języka polskiego. trochę dziwne, że uczelnia zakłada, że magistrowie nie znają podstawowych pojęć w ojczystym języku i trzeba to im właśnie teraz nakłaść do głowy. Więc strata czasu i pieniędzy. Ale nie był to koniec niemiłych niespodzianek. Pewien pan w ogóle się na zajęciach nie pojawiał, pewne panie zajęć nie prowadziły, tylko siedziały w swoich papierach, a o ich kulturze osobistej nie warto nawet pisać. Dwie, może trzy osoby ratowały sytuację, chcąc wprowadzić jakiś poziom. Ogólnie: studia kiepsko zaplanowane i prowadzone, a władze uczelni nie robią z tym zupełnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: WSZMiJO IP: *.pl 13.09.03, 19:46 no cóz... ukończyłam filologię angielską a konkretnie angielski w biznesie właśnie na tejże uczelni już 3 lata temu. nigdy w życiu nie miałam tam poprawki a uczyłam sie niezbyt dużo. szczęscie jest potrzebne no i odrobina nauki. oby nie za dużo. teraz jestem nauczycielem angielskiego w jednej ze śląskich szkół no i właśnie wybieram się na uzupełniające magisterskie na tejże uczelni. a więc liczę na szczęście. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuska Re: WSZMiJO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 12:56 DZIEKI!Ja właśnie od tego roku zaczynam tam studiować angielski w biznesie.Mam nadzieję, że jakoś przetrwam.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matta Re: WSZMiJO IP: *.zamek.net.pl 14.09.03, 12:55 Czesc jestem studentka tej uczelni i raczej bym odradzala.....!!! Niektorzy wykladowcy sa spoko ale duza czasc z nich oblewa na egzaminach zeby placic na poprawkach i nawet jak sie czlowiek nauczy to na pierwszym terminie zdaje 5%!!! Ale towarzystwo jest przynajmniej w porzedku a to jest bardzo wazne!!!! Wybor nalezy do Ciebie!!! Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: WSZMiJO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 13:20 hello:) ja również studiuje w tej szkole.Właśnie angielski w biznesie. Co do poziomu nauki , to jest on różny , czami trzeba nieźle sie pomęczyć , czasami jest ok.Wszystko zalezy od przedmiotu i wykładowcy.Oczywiscie nie podam nazwisk tych , których lepiej omijać :) ale strasznei mnie kusi:) Co do sesji to jest spox , gorzej natomiast z egzaminami praktycznymi:( teraz będę na trzecim roku :) cieszę sie , bo niedawno miałam 3 termin i naprawde było się czego bać. Często oblawają dla zasady a właściwie dla kasy ,więc jak usłyszę od kogoś , ze jak jesetm w prywatnej to zdaje , to chyba go udusze!!!!Nic z tych rzeczy.Wiele osob w tym roku ma komis. Na marketingu (zaocznie) studiował mój ukochany i również , róznie to bywało z tym poziomem. Jednak mimo wszytsko skłonanan jestem powiedzieć , ze poziom jest ok.Niestety a może stety na filologii trzeba duuuuuużo robic samemu:) Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś