Dodaj do ulubionych

Juz oddalem swoj glos

06.06.03, 20:16
Wlasnie przed chwila wrocilem z Polskiego Konsulatu i oddalem juz swoj glos!

My, Polacy po za krajem, mozemy juz glosowac w piatek i sobote...
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re:Nie mogę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 20:42
      moped napisał:

> Wlasnie przed chwila wrocilem z Polskiego Konsulatu i oddalem juz swoj glos!
      >
      > My, Polacy po za krajem, mozemy juz glosowac w piatek i sobote...

Ah moped serce sie kraja... no niech Ci bedzie. Ja przecież nie moge decydowac
      za innych. Moge tylko za siebie i serce mnie boli. Kocham swoich przodków.
      Kocham swój kraj. Jak mogę ten kraj oddac tym co ich mordowali? Nie mogę.
      Jestem im wierna i lojalna... jestem młoda ale gdy pomyślę o tych wszystkich
      zbrodniach... Moge powiedzięć "wybaczam" ale nie chcę miec nic wspólnego. Przez
      honor i przez pamięc dla moich przodków... Rozumiesz mnie?
      • Gość: Anka Re:Nie mogę cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 20:46
        To jest tak - jesli byłbys mi bliski i ktoś by ci odebrał zycie to nigdy bym
        sie do niego nie zwróciła o pomoc. Choćby nie wiem jak źle mi było... Przez
        wzgląd i pamięć, przez miłośc do Ciebie.Mogę wybaczyc lecz nie zapomnę i nie
        splamie swojego honoru.
        • moped Re:Nie mogę cd 06.06.03, 21:02
          Dobrze, ze mowisz o przodkach i masz ich w pamieci.
          To znaczy, ze pamietasz o swoich korzeniach...
          To wszystko sa sprawy Twoje, Twojej rodziny....
          nalezy spojrzec spokojnie oraz dalekowzrocnzie...
          bo co Tobie po przodkach, ktorzy juz maja lepsza czesc wiecznego zycia,
          skoro Ty bedziesz musial w pocie czola dalej harowac!

Aniu, spojrz na zycie filozoficznie...zycie na Ziemi...to nie jest twoja Ojczyzna..
          .to tylko okres przejsciowy do Twojej prawdziwej Ojczyzny.....

nie warto tracic zycia, tracic nerwy, szarpac sie....Swiat jest piekny ,
          a tak malo czasu mamy na tej ziemi przed pojsciem do Ojczyzny...

Glowa do gory dziewczyno! badz dobrej mysli...
          Teraz to ja mam chec Ciebie pocalowac, ale tam gdzie nalezy calowac :))))))

• Gość: Anka Re:Nie mogę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 21:06
            Nie moge, serio, nie mogę. Mogę zyc biednie ale tutaj. Straciłabym sens zycia...
            Nie mogę tak. Wiem, ze pieniądze pomagają. Ja to wiem. Tez chciałabym miec
            kasę. Pracuję w tym kraju za pare groszy. Pomagam za darmo. Nie wyjadę. Nigdzie
            i nigdy. To mój kraj.
            • moped Re:Nie mogę 06.06.03, 21:12
              Dobrze, ze tak twardo stoich i upierasz sie przy swoich przekonaniach... ..... ....
              ale czy one Ciebie dokads zaprowadza...
              co Tobie po biedzie w kraju?
              Co Tobie po marnowaniu swojej zyciowej enrgi na sprawy nieistotne?
              Pomysl, ile moglabys energi i swojej inicjatywy poswiecic wlasnie sprawom, o ktore tak walczysz...chociazby
              podzielic sie swoimi talentami, ktorzy ich nie maj,

Znowu z innej strony, ludzie sa tworczy wlansie zyjac w dobrobycie...
              Pomysl jak tworcza byla Rosja pod koniec XIX wieku, jakie miala osogniecia w literaturze i muzyce...
              Zobacz na swiat zachodni ile dal wspanialych ludzi ?

Czy warto walczyc o egzystencje dnia codziennego w biedzie?
              Czy warto walczyc o podstawowe sprawy dnia codziennego, nad ktorymi przechodze jako sprawy oczywiste...

Czy mam kase, nie mysle, natomiast wiem, ze zyje GODNIE, TWORCZO, MOGE PODZIELIC
              sie swoim dobrobytem z
              potrzxebujacymi i mam czas na obejrzneie pieknego SWIATA na naszej Ziemi....
              • Gość: Anka Re:Nie mogę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 21:16
                To ja sie chce podzielić... Ja tu zostaję. Mieszkam na wsi i w miescie. Pomagam
                tym co maja problemy. Co więcej? Mam wyjechać? Zostawic to wszystko? Nie mogę...
                • moped Re:Nie mogę 06.06.03, 21:51
                  zycze powodzenia...zostan, ale nie rozumiem...bo nikt Tobie nie kaze wyjechac...

Aniu, kiedys w przyszlosci, jak jeszcze bedziesz miala pamiec dobra,
                  przypomnij sobie nasza wymiane zdan...i moje punkty...
                  dobrze!
                  • Gość: Anka Re:Oczywiście.. n/k IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 22:03
                    moped napisał:

> zycze powodzenia...zostan, ale nie rozumiem...bo nikt Tobie nie kaze
                    wyjechac.
                    > ..
                    >
                    > Aniu, kiedys w przyszlosci, jak jeszcze bedziesz miala pamiec dobra,
                    > przypomnij sobie nasza wymiane zdan...i moje punkty...
                    > dobrze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka