Dodaj do ulubionych

Unijne inwestycje Nestle :)))

25.06.03, 21:45
Polecam... koncern przenosi całą swoją produkcje z Goplany do zakładów
czeskich i węgierskich... ciekawe kto będzie następny a kto zgasi światło :))

Panie "Zero" Miller - kiedy pan i pana kolesie wyczaicie bazę??
Kiedy się ciemno zrobi...?

A wnuczka chociaż zdrowa??
Obserwuj wątek
    • Gość: Jas Re: Unijne inwestycje Nestle :))) IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.03, 00:54
      Nie miejcie kompleksow.Niemcom mowia to samo.Przenosimy do Polski.Polakom - przenosimy do Rumunii.Za 3 lata - przenosimy do Indii.Za 5 lat - przenosimy do Birmy .itd..Niemcy sie nie daja i strajkuja albo mowia.wypierdalajcie,jak sie nie podoba.A wasze czekolady po 50 centow to Indyjczycy chetnie kupia.Zarabiaja przecierz 50 centow na dzien...
    • Gość: ryla Re: Unijne inwestycje Nestle :))) IP: 217.96.29.* 26.06.03, 10:03
      Nestle to firma USA...
      • franzmaurer Re: Unijne inwestycje Nestle :))) 26.06.03, 12:23
        Gość portalu: ryla napisał(a):

> Nestle to firma USA...

You're wrong, babe ;)

Nestlé S.A.
        Avenue Nestlé 55
        1800 Vevey
        Switzerland
        • Gość: Rypa OK sypie głowe popiołem ale IP: 217.96.29.* 26.06.03, 12:47
          to tez nie "firma unijna" :)
          • franzmaurer Re: OK sypie głowe popiołem ale 26.06.03, 12:54
            Gość portalu: Rypa napisał(a):

> to tez nie "firma unijna" :)

Wiem, chodzi tylko o to że to jeden z gigantów na rynku, światowa marka,
            słodzitkie miliardy $$$...

Ciekawe czemu zostawiają poznańską "Goplanę" i przenoszą swoje klocki na
            południe? Obrazili się czy co?
            Może Tow. "Zero" Miller lub ktoś z jego świty powie... kto następny?
            • Gość: rafal Re: OK sypie głowe popiołem ale IP: *.proxy.aol.com 26.06.03, 13:01
              franzmaurer napisał:

> Gość portalu: Rypa napisał(a):
              >
              > > to tez nie "firma unijna" :)
              >
              > Wiem, chodzi tylko o to że to jeden z gigantów na rynku, światowa marka,
              > słodzitkie miliardy $$$...
              >
              > Ciekawe czemu zostawiają poznańską "Goplanę" i przenoszą swoje klocki na
              > południe? Obrazili się czy co?
              > Może Tow. "Zero" Miller lub ktoś z jego świty powie... kto następny?
              ---------------------------------------
              Zdaje sie, ze oni Goplane po to wlasnie kupili (wraz z jej produktami), by
              pozbyc sie konkurenta na wschodnim rynku.
    • wolna_galicja Re: Unijne inwestycje Nestle - mała poprawka 27.06.03, 10:43
      franzmaurer napisał:

> Polecam... koncern przenosi całą swoją produkcje z Goplany do zakładów
      > czeskich i węgierskich... ciekawe kto będzie następny a kto zgasi światło :))

To nie wszystko franz,

Goplana, to tylko jeden z zakładów Nestle w Polsce. Pozostałe (jak ćwierkają
      ptaszki w kręgach biznesiowych i prasie ekonomicznej) mają być przeniesione
      poza jurysdykcję Eurokouchozu - na Ukrainę.

Tiaaaaaaaa,
      A miało być tak pięknie....
      Tiaaaaa, jestem Europejczykiem.....
      Tiaaaa, jeżenli nie UE to Białoruś.....
    • Gość: kai Re: jedni odchodż, inni przychodzą IP: 213.76.135.* 27.06.03, 11:46
      Francuski koncern Hutchinson zainwestował w swoją fabrykę w Łodzi 24 mln zł.
      Wczoraj otwarto zakład.

Francuski koncern Hutchinson produkuje m.in. wyroby kauczukowe na potrzeby
      przemysłu motoryzacyjnego oraz sprzętu gospodarstwa domowego. Do Łodzi
      przeniesiona została część produkcji z zakładów z Niemiec, Francji i Anglii. W
      fabryce wytwarzane są m.in. kauczukowe uszczelki, przeguby, elementy
      zawieszenia i paski klinowe. Odbiorcami wyrobów Hutchinsona są Volkswagen,
      Volvo, Peugeot Citroen, Renault, Ford i Fiat. Łódzka fabryka powstała na
      terenach, które Francuzi kupili od upadających zakładów Polmo. Jak zapewniają
      szefowie firmy, będzie ona systematycznie rozbudowywana. Suma inwestycji do
      2006 r. ma wynieść 72,8 mln zł. Obecnie w fabryce pracuje 200 osób, docelowo ma
      być zatrudnionych 650 pracowników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka