Dodaj do ulubionych

firma redNet

16.02.10, 22:45
Czy gdzieś zarządza firma redNet ?
Może jakieś opinie. Słyszałem kilka opinii i same najgorsze.
Może ma ktoś więcej na tema firmy.
Obserwuj wątek
    • pracownikrednet2 Re: firma redNet 04.12.10, 02:23
      Witam,

Mimo, iż nie pracuje w dziale zarządzania napiszę Panu co myślę prywatnie (piszę jako anonim, także nie mam żadnego interesu), mam styczność z rynkiem nieruchomości od dłuższego czasu. Wiem co nie co o działaniu - spółdzielni mieszkaniowych, wspólnotach, deweloperach, przymusowych zarządcach itp.

Nie znam firmy zarządzającej z której wszyscy byli by zadowolenie. Niestety taka praca, ale się dobrze i skutecznie zarządza nieruchomością i wtedy są tego efekty (pozytywne - nieruchomość jest zadbana, stale przynosi dochód, remonty są prowadzone na bieżąco) albo zarządca (bądź administrator) ugina się pod żądaniami mieszkańców i prędzej czy później pojawią się tego efekty (oczywiście negatywne) - stąd te opinie. Proszę sobie przypomnieć zebrania wspólnoty, jeżeli budynek bądź osiedle ma mało mieszkańców, wtedy sprawa jest prosta. Ale proszę sobie wyobrazić spotkanie wspólnoty 400 właścicieli - na takim zebraniu panuje chaos który trzeba opanować a skutkiem tego jest nie zadowolenie części mieszkańców, niestety każdego nie da zadowolić. Złe opinie które krążą głównie dotyczą administratorów, bo głównie na nich spoczywa obowiązek utrzymania porządku na terenie obiektu. Musimy sami siebie uświadomić i zrozumieć, nikt za nas tego nie zrobi, że to też są ludzie tacy jak my i oprócz pracy od 8 do 16 za stałą pensje (bez nadgodzin, premii i dodatkowego wynagrodzenia), mają swoje życie - rodziny, dzieci... Proszę sobie wyobrazić telefony po 22 00, nie raz w środku nocy, o awariach, nieprzewidzianych zdarzeniach itp.

RedNet Menegment zarządza osiedlem "Marina" (na obecną chwilę, największe w Warszawie) i skutecznie sobie z tym radzi.

Myślę, że warto zaufać tej firmie. Jeden klient zadowolony 3 z polecenia, jeden klient nie zadowolony i tracimy 10. Gdyby firma naprawdę była aż taka zła, nie rozwijała by się w czasie kryzysu. Poza tym, decyzji nie podejmuje się na całe życie, jak wiemy, wszystko leży w rękach Zarządu.

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka