w.szewczyk 25.04.04, 15:56 Witam wszystkich Jakie wynagrodzenie pobiera firma Remarket Consulting za zarządzanie nieruchomościami?Czy zna ktoś tą firmę? pozdrawiam,Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanie.i.wspolnota Re: Remarket Consulting 25.04.04, 16:07 w.szewczyk napisał: > Witam wszystkich > > Jakie wynagrodzenie pobiera firma Remarket Consulting za zarządzanie > nieruchomościami?Czy zna ktoś tą firmę? > > pozdrawiam,Wojtek O ile mi wiadomo, ta firma w ogóle nie zajmuje się zarządzaniem nieruchomościami, zajmuje się naotomiast - i to bardzo kompetentnie - doradztwem. Por. listy abcd17, czyli Macieja Tertelisa. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: Remarket Consulting 25.04.04, 16:08 w.szewczyk napisał: > Jakie wynagrodzenie pobiera firma Remarket Consulting za zarządzanie > nieruchomościami?Czy zna ktoś tą firmę? Ja znam :) Remarket Consulting podobnie jak Remarket Doradztwo nie zarządza nieruchomościami. Choć jak się ustawa zmieni, to pewnie będzie można tak powiedzieć, bo w zarządzanie wrzucono doradztwo. A dlaczego Pan pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: Remarket Consulting 25.04.04, 16:32 abcd17 napisał: > Remarket Consulting podobnie jak Remarket Doradztwo nie zarządza > nieruchomościami. > Choć jak się ustawa zmieni, to pewnie będzie można tak powiedzieć, bo w > zarządzanie wrzucono doradztwo. Co to znaczy: "wrzucono" ? KTO i gdzie wrzucił ? Czyżby PAZERNY FISKUS przejrzał mój chytry (i chyba logiczny) pomysł, że DORADZTWO - choćby obejmowało wszystkie czynności zarządcy nieruchomości - nie jest ZARZĄDZANIEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: Remarket Consulting 25.04.04, 17:00 Wycinek noweli GospNierU: 123) w art. 185: a) ust. 1 otrzymuje brzmienie: "1. Zarządzanie nieruchomością polega na podejmowaniu decyzji i dokonywaniu czynności mających na celu zapewnienie właściwej gospodarki ekonomiczno- finansowej nieruchomości oraz zapewnienie bezpieczeństwa użytkowania i właściwej eksploatacji nieruchomości w tym bieżącego administrowania nieruchomością jak również czynności zmierzających do utrzymania nieruchomości w stanie niepogorszonym zgodnie z jej przeznaczeniem oraz do uzasadnionego inwestowania w tę nieruchomość.", b) po ust. 1 dodaje się ust. 1a i 1b w brzmieniu: "1a. Zarządca nieruchomości może wykonywać opracowania i ekspertyzy oraz doradztwo w zakresie zarządzania nieruchomościami. 1b. Zarządca nieruchomości wykonuje czynności, o których mowa w ust. 1, osobiście lub przy pomocy innych osób wykonujących czynności pomocnicze i działających pod jego bezpośrednim nadzorem, ponosząc za ich czynności odpowiedzialność zawodową określoną w ustawie.", Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota uff... to tylko nadinterpretacja 25.04.04, 17:33 abcd17 napisał: > Wycinek noweli GospNierU: > b) po ust. 1 dodaje się ust. 1a i 1b w brzmieniu: > "1a. Zarządca nieruchomości może wykonywać opracowania i ekspertyzy oraz > doradztwo w zakresie zarządzania nieruchomościami. Odetchnąłem z ulgą, bo jeśli to tylko tyle - to nadinterpretujesz. Z tego, że każdy zarządca może wykonywać czynności doradcy, bynajmniej nie wynika, że każdy doradca jest zarządcą. Odpowiedz Link Zgłoś
w.szewczyk Re: Remarket Consulting 25.04.04, 16:36 na stronie www.republika.pl/remarket/ wyraźnie pisze"zarządzamy nieruchomościami"!!! Jaka ustawa ma się zmienić?Możesz rozwinąć myśl? Nie wiem co znaczy na końcu:)"ja znam" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: Remarket Consulting 25.04.04, 17:03 Niech Pan nie wierzy we wszystko co jest napisane w necie. Zmienić ma się ustawa o gospodarce nieruchomościami, a toto na końcu (:-) to uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja99 Re: Remarket Consulting 26.04.04, 10:47 "Nasi współpracownicy zostali wyróżnieni przez Urząd Mieszkalnictwa i Rozwoju Miast licencją zawodwą zarządcy nieruchomości..." No, no "wyróżnieni"... I jeszcze literówka w oficjalnej stronie, fe, nieładnie. abcd17 napisał: > Niech Pan nie wierzy we wszystko co jest napisane w necie. Złota myśl, nie po raz pierwszy ona z Pana ust pada. Nie wierzmy nikomu, nawet doradcom! Pozdrawiam, mimo wszystko pozytywnie nastawiona Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
w.szewczyk Re: Remarket Consulting 25.04.04, 23:54 abcd17 napisał: > A dlaczego Pan pyta? Chciałbym zmienić sposób i zasady zarządzania nieruchomością.W chwili obecnej zarządza WAM.Jaką pomoc oferuje wspólnotom mieszkaniowym Remarket Consulting? pozdrawiam,Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: Remarket Consulting 26.04.04, 00:16 RC jest zawieszona. Działa Remarket Doradztwo Sp. z o.o. świadcząc usługi głównie na rzecz klientów instytucjonalnych. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie bym pomógł i Panu. Proszę o więcej danych na email: mtertelis@remarket.pl ---- Pozdrawiam - mt Odpowiedz Link Zgłoś
terri15 Re: Remarket Consulting 26.04.04, 19:56 po obiedzie oglądałam jeszcze tę stronkę , a teraz mam już komunikat że strona nie istnieje?!!? chciałam ją przejrzeć dokładnie, bo wczesniej nie bardzo miałam czas......szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: Remarket Consulting 26.04.04, 20:10 terri15 napisała: > po obiedzie oglądałam jeszcze tę stronkę , a teraz mam już komunikat że strona > nie istnieje?!!? chciałam ją przejrzeć dokładnie, bo wczesniej nie bardzo > miałam czas......szkoda To były nieaktualne informacje. Zresztą dostało mi się za nie :) Odpowiedz Link Zgłoś