zolma1 26.01.05, 15:34 witam, mam pytanie czy mam obowiązek zgłoszenia remontu w swoim mieszkaniu do Wspólonty Miezkaniowej i cz oni muszą na ten ermont wyrazic zgodę?? Chodzi o remont kuchni i łazienki,wymiana rur gazowych etc. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladek.bacz Re: Zgłaszać remont? 26.01.05, 17:44 Witam. W mojej wspólnocie jest obowiązek zgłaszania remontów wraz z podaniem jego zakresu. Właściciel nie zawsze orientuje się co mu wolno bez zgłaszania do nadzoru budowlanego wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
zolma1 Re: Zgłaszać remont? 26.01.05, 21:56 Czyli do Wspólnoty nie mam obowiązku ale mam do nadzoru budowlanego?Jeżeli tak to czy wszystkie remonty trzeba zgłaszać i co mi grozi jeżeli tak nie zrobiłam z góry dziekuje za rady monika Odpowiedz Link Zgłoś
agaciora Re: Zgłaszać remont? 27.01.05, 11:14 Do wspólnoty niekoniecznie musisz zgłaszać (możesz ich poinformować jeśli chcesz)natomiast powinnaś poniformować urząd nadzoru budowlanego (to tylko informacja, urząd nie może ci niczego zakazać). Zanim jednak przystąpisz do remontu dowiedz się we wspólnocie co jest w waszym budynku częścią wspólną, bo jeśli któryś z elementów, jakie zamierzasz zmieniać (np. rury kanalizacyjne) są częścią wspólną, wtedy powinnaś mieć zgodę wspólnoty na dokonanie zmian Odpowiedz Link Zgłoś