Dodaj do ulubionych

Program dla wspólnot, www.trio.top.pl

21.03.05, 08:40
Jest do pobrania na stronie www.trio.top.pl program dla wspólnot i
administratorów.Polecam, nieska cena, a duże możliwości.
Obserwuj wątek
    • krzysztog Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 22.03.05, 12:38
      Strona ciekawia stylistycznie.
      Opis programu budujacy :

"TRIO - LOKATOR
      - to sztandarowy produkt naszej firmy.
      - to nie spotykane wśród konkurencji kompleksowe rozwiązanie wszystkich
      problemów związanych z obsługą Wspólnot Mieszkaniowych.
      Wyprzedziliśmy konkurencję, lecz sukces tego oprogramowania niestety
      zależy od świadomości osób zajmujących się administrowaniem. Dotarcie do tej
      świadomości jest jednak trudne - tak trudne jak przekonanie człowieka o tym,
      że "nie wie że nie wie" (cyt: Avisenna)...."

Programu do pooglądania nie znalazłem.

W sumie miło że Ktoś jeszcze pisze oprogramowanie, miło że wyprzedził
      konkurencję. Gratuluję sukcesu.

KG
      • cavalli23 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 22.03.05, 14:17
        Będąc na stronie www.trio.top.pl, należy wejść w zakładkę produkty i po lewej
        stronie jest zakładka Trio-l kliknąć na nią tam jest wersja demo, opis
        programu, przykład do przećwiczenia pokazujący możliwości programu.
        Pozdrawiam
    • dozorca1 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 22.03.05, 21:19
      Czy aby autoreklama programu nie jest nieco na wyrost ? Program w DOSie lub
      doso-podobny to w 2005 roku raczej wstyd.... Proponuję autorom obejrzenie
      programów konkurencji, np. Słonie lub Weles. Może wtedy nabiorą więcej pokory ?
      • cavalli23 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 23.03.05, 10:11
        Nie szata graficzna tworzy program tylko jego funkcjonalność. Jeżeli posiada
        Pan wiedze merytoryczną na temat zagadnień związanych z prowadzeniem ewidencji
        wspólnot to nie powinien mieć pan problemu z właściwą oceną oprogramowania.
        Zapewniam, że znajdzie Pan znacznie więcej pozytywnych elementów na rzecz
        programu Trio-L. Proszę zastanowić się dlaczego np. firma Makro używa programów
        dosowych we wszystkich swoich placówkach, podobnych przykładów firm mógłbym
        wymieniać bardzo dużo (Baltona, Iglotex....). Myślę, że odpowiedź na to pytanie
        sam pan znajdzie. Zatem nie będę przekonywał Pana odnośnie narzędzi
        programistycznych, bo użytkownik dostaje gotowy do działania program, który ma
        w najlepszy sposób rozwiązać jego potrzeby. Proszę przy okazji zająć się
        analizą porównawczą i korzyściami materialnymi wynikającymi zarówno z ceny
        oprogramowania jak i z funkcjonalności. Proszę zwrócić uwagę na zagadnienie
        czym jest wspólnota mieszkaniowa, a czym jest zarządzanie mieszkaniami
        czynszowymi. Zapraszamy na nieodpłatne szkolenie w zakresie powyższej tematyki.
        Znane są nam inne rozwiązania programów dla wspólnot, lecz to forum nie jest
        platformą krytyki i wytykania błędów konkurencji. Użytkownicy naszego programu
        osiągają zamierzone efekty, a sprzedaż oprogramowania jest bardzo duża.
        • dozorca1 sztandarowy produkt 23.03.05, 12:41
          Proszę mnie nie przekonywać, na nic to się nie zda. I raczej zwinąć
          ten "sztandarowy" produkt. Jest anachroniczny.
          • gotomi Re: sztandarowy produkt 23.03.05, 14:18
            Pozwolę się wtrącić do dyskusji odnosnie programu Trio-L jako jego użytkownik.
            Odnośnie Pana dozorca1 to bardzo nieładnie krytykować program jak wogóle się z
            nim Pan nie zapoznał, bo sprawdzając Pana wcześniejsze wypowiedzi na forum
            posiada Pan oprogramowanie firmy Słoń, więc mówienie o produkcie nie widząc
            jego jest lekko mówiąc nie na miejscu.
            Odnośnie programów Dosowych, że są programami anachronicznymi to znowu wiedza
            pana dozorcy1 jest bardzo ograniczona, żeby nie powiedzieć prymitywna.
            Teraz może trochę co skłoniło mnie do zakupu Trio-l.
            1. Przedewszystkim łatwość w poruszaniu się po programie i bardzo dobrze
            rozwinięta pomoc w każdej z funkcji programu, przy innych programach testując
            wersję demo wiele czasu upłynęło zanim zaskoczyłem co gdzie i jak, wykonując
            setki telefonów z pytaniami. Do programu otrzymałem bogatą dokumentację oraz
            wsparcie przez telefon i internet, bez problemu sam wdrożyłem oprogramowanie i
            jego wszystkie funkcje.
            Teraz spokojnie prowadze ewidencję 30 wspólnot mieszkaniowych pracując przy tym
            tylko popołudniami jako dodatkowe zajęcie, ponieważ jestem księgowym.
            Mam przyjemną pracę, zero problemów i wcale nie tak mało pieniędzy przy
            niewielkiej inwestycji, mimo, że biore tylko 20gr/m2 za pełną obsługę ewidencji
            wspólnoty. Wykorzystuje wszystkie możliwości programu.
            Polece każdemu, który chce kupić dobry produkt i osiągnąć najlepsze efekty
            najmniejszym nakładem pracy i pieniędzy.
            • dozorca1 Re: sztandarowy produkt 23.03.05, 15:26
              Dlaczego nieładnie ? Co w tym nieładnego, że uważam za wstyd proponować coś w
              DOSie w 2005 roku ? Pewnie nie wszyscy aktualni forumowicze wiedzą nawet co to
              BYŁ (był, bo to już historia) DOS... Również jak ktoś liczy obecnie na
              liczydłach (jak dobre i funkcjonalne by to nie było) - to nie podoba mi się to.
              Dlaczego uważasz, że nie może mi się nie podobać program pod DOSem ? Co w tym
              nieładnego ? Dla mnie to po prostu kompromitacja proponować taki "sztandarowy
              produkt", gdy świat już zapomniał o DOSie.
              • leniwy_wiesniak Re: sztandarowy produkt 23.03.05, 16:12
                dozorca1 napisał:

> Dlaczego nieładnie ? Co w tym nieładnego, że uważam za wstyd proponować coś w
                > DOSie w 2005 roku ? Pewnie nie wszyscy aktualni forumowicze wiedzą nawet co
                to
                > BYŁ (był, bo to już historia) DOS...

A więc jednak chodzi Ci o Windows...
                To z dwojga złego wybieram jednak DOS.
                Tańszy, bardziej stabilny i wirusów tyle nie ma.
                • dozorca1 Re: sztandarowy produkt 23.03.05, 16:48

> To z dwojga złego wybieram jednak DOS.
                  > Tańszy, bardziej stabilny i wirusów tyle nie ma.
                  >

Poza tym "kultowy", między innymi ze względu na wiek...
                  I korzystasz wyłącznie z programów dosowskich ? Stabilne, bez wirusów....
                  • leniwy_wiesniak Re: sztandarowy produkt 23.03.05, 17:01
                    dozorca1 napisał:

> I korzystasz wyłącznie z programów dosowskich ? Stabilne, bez wirusów....

Nie, korzystam wyłącznie z Linuksa.
                    Stabilny i bez wirusów.

Gdybym _ja_ pisał program takiego typu, pisałbym go właśnie dla Linuksa (tzn.
                    wykorzystałbym wxWidgets, wtedy program działałby pod Windows i Linux).
                    Ale absolutnie nie narzucałbym nikomu Windowsa. Chce i stać go na to: proszę
                    bardzo.
                    Jak nie, to OK, mówię: mój program działa także pod Linuksem.

Ale to _ja_ bym tak zrobił.

Ta Firma zdecydowała inaczej. Nie postawili na Linuksa tylko na DOS.
                    O ile zgadzam się, że jest to już nieco "muzealny" system, to daleki byłbym od
                    potępiania takiego pomysłu.
                    Właśnie choćby ze względu na cenę systemu operacyjnego.

Bo moim zdaniem "przeżytkiem" jest myślenie, że "wszyscy używają Windows".
                    Na zachodzie już większość firm sobie to uświadomiła. My jesteśmy, jak zwykle,
                    przynajmniej 5 lat do tyłu.

I dlatego musimy teraz znosić kwiatki w stylu programu "Płatnik".
                    Programu, który jest robiony za _nasze_ (podatników) pieniądze. I za _nasze_
                    pieniądze sponsorujemy Mikrosoft.
                    Bo jest wiele tysięcy firm w Polsce, które mają obowiązek rozliczania się z ZUS
                    drogą elektroniczną. I każda z tych firm musi sobie kupić Windowsa.

I to jest Twoim zdaniem ten postęp, tak?

• leniwy_wiesniak Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 23.03.05, 15:25
        dozorca1 napisał:

> Czy aby autoreklama programu nie jest nieco na wyrost ? Program w DOSie lub
        > doso-podobny to w 2005 roku raczej wstyd.

To absolutnie nie jest żaden wstyd.
        Pod co program Pan wobec tego proponuje? Pod windowsa?
        To niech mi Pan wytłumaczy dlaczego mam płacić dodatkowe kilkaset złotych za
        ten gó..any "system operacyjny"?

Ew. można by było rozważyć program na platformę Linux.
        Z tym, że pozostaje jeszcze pytanie: czy rzeczywiście w takim programie
        potrzebne są "okienka", "graficzny interfejs" i tego typu rzeczy.

Program do obsługi księgowości (jakiejkolwiek) powinien przede wszystkim być
        wygodny, funkcjonalny i zawierać wszystkie potrzebne funkcje i opcje.
        Poza tym programy "tekstowe" mniej męczą oczy, nie rozpraszają uwagi.
        Dobrze napisany program "dosowy" pozwala skupić się na tym co najważniejsze.

PS. Nie mam absolutnie żadnego związku z firmą trio.top.pl
      • markassos Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 13.09.05, 16:39
        Polecam rowniez www.bazan.com.pl
    • cavalli23 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 23.03.05, 13:15
      Niestety w niczym więcej nie mogę Panu pomóc skoro tej pomocy pan nie
      potrzebuje, pańskie zdanie na temat jakiego kolwiek programu nie stanowi
      żadnego autorytetu.
    • bodo10 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 24.03.05, 09:58
      Widze, że rozgorzała dyskusja na temat jaki system operacyjny jest lepszy, czy
      Dosowy czy Windowsowy, a nikt oprócz producentów Trio-L nie pisze o tym,że
      program powinien być funkcjonalny i pomocny w prowadzeniu biznesu, wspólnoty.
      Z ciekawości odwiedziłem stronę producenta i ściągnąłem program i ku mojemu
      zaskoczeniu jako pierwsza z firm oprogramowania dla wspólnot dołanczają
      przykład, gdzie każdy fizycznie może sobie przećwiczyć działanie programu jego
      funkcje to jest duży plus, bo przy innych programach mamy gotowe wstawki i nic
      więcej trzeba samemu na oślep próbować coś zrobić!
      Po drugie funkcja pomocy F1 gdzie wszystko jest opisane, tego tez nie spotkałem
      w żadnym innym programie!!!!
      Po trzecie cena, która przebija na rynku wszytskie programy, a sprawdziłem ich
      wiele, aż wkońcu sam 2 lata temu stworzyłem program w accesie i dlatego
      bezstronie moge sie wypowiedzieć na temat nowych programów na rynku.
      Po trzecie nie dziwie się Panu Dozorcy1, że się taka zagotował bo on uzywając
      programu Słonie wydał kilkanascie tysięcy złotych właśnie za to,że jet to
      program windowsowy!!!, a tutaj wszystko a nawet dużo więcej ma w Trio-l, za
      powiedzmy szczerze za bardzo małe pieniądze, bo widze że jest to tez promocja
      programu a cena podstawowa tez nie jest wysoka.
      Zgadzam się z panem Leniwym,że programy dosowe są bezpieczniejsze i tańsze, a
      czy będą miały obrazecz czy nie to juz lokatorów, którzy dostają naliczenia nie
      interesuje, oni patrzą czy są uczciwie rozliczani.
      Teraz mocno zastanawiam się nad porzuceniem mojego programiku i zainwestowaniem
      w Trio-l, choć jestem jescze w fazie testowania programu.
      Co jeszcze mnie zadziwiło, ze na stronie producenta jest cena jaką biora za
      obsługę księgową wspólnoty 15gr/m2 jestem w lekkim szoku bo widze ze bede
      musiał ostro obnizyc stawki!!!!!!
      • leniwy_wiesniak Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 24.03.05, 10:35
        bodo10 napisał:

> Widze, że rozgorzała dyskusja na temat jaki system operacyjny jest lepszy,
        czy
        > Dosowy czy Windowsowy, a nikt oprócz producentów Trio-L nie pisze o tym,że
        > program powinien być funkcjonalny i pomocny w prowadzeniu biznesu, wspólnoty.

Ależ właśnie to napisałem w pierwszym swoim poście w tym wątku:
        +++++++++++++++++
        Program do obsługi księgowości (jakiejkolwiek) powinien przede wszystkim być
        wygodny, funkcjonalny i zawierać wszystkie potrzebne funkcje i opcje.
        ++++++++++++++

Też uważam, że wybór takiej czy innej platformy jest decyzją twórcy programu. A
        ludzie zadecydują, czy wolą mieć tani i dobry program pod DOS, czy drogi i
        "łady" program pod windows.

A jeśli rzeczywiście jest tak jak mówisz, to nie dziwię się, czemu dozorca1 się
        "zagotował".
        Gdybym zobaczył, że za 1/10 (albo i mniej) ceny może mieć to samo, tylko bez
        kolorowych okienek, też bym się lekko zirytował.
        • krzysztog DOS do piachu optymalnie. 31.03.05, 18:19
          DOS musi umrzeć.

Na pewno w zastosowaniach tzw. powszechnego użytku.
          Nie dla tego że jest brzydki czy głupi - bo to :-) nieprawda. To po prostu
          sprawny system operacyjny. "Pod DOS-em" można napisać WSZYSTKO. Kolorowe
          okienka, klawisze z obrazkami, graficzne prezentacje danych itp itd.

Umrze dla tego, że zrobienie w nim dużego, użytecznego programu jest piekielnie
          drogie i trudne. Życie.
          Rozwój technologii informatycznych biegnie właśnie w stronę zmniejszenia
          kosztów tworzenia i utrzymania oprogramowania.

/Czemu niektóre programy "DOS-owe" bywają tanie - bo zostały , najczęściej,
          popełnione z 10-15 lat temu przez, najczęściej, 1 Osobę. Zamortyzowały się.
          Więc jeżeli się je sprzeda i coś przy nich zrobi to od razu jest czysty
          zysk.:]/

Ale nie o tym być miało.

Poczytałem na stronie, ściągnąłem kilka tekstów i ... musiałem TO zobaczyć.
          Zainstalowałem wersje Demo. Pooglądałem. I TYLE.

Urzekła mnie stylistyka opisów cech produktu. Wydaje mi się że autor mając
          niejakie trudności z rozmieszczeniem w tekstach takich zwrotów jak:
          " wyprzedziliśmy, optymalnie; nowoczesny; zintegrowany, zarządzanie;
          specjalizowany, itp " umieścił je w nim dosyć przypadkowo.

Na przykład:

..System informatyczny Trio – L jest specjalizowany do wsparcia w rozwiązaniu
          wszystkich powyżej /szeroka lista potrzeb wspólnoty mieszkaniowej/
          wyszczególnionych problemów, przy czym realizuje to w optymalny sposób. ...

..- to nie spotykane wśród konkurencji kompleksowe rozwiązanie wszystkich
          problemów związanych z obsługą Wspólnot Mieszkaniowych. ....

Informatyka to jednak ciężki kawałek chleba.

KG
          • jan91 Re: DOS do piachu optymalnie. 02.04.05, 09:38
            DOS nie umrze. Ma się coraz lepiej. DOS został zaimplementowany i rozbudowany w
            wersji Windows XP. Wiem to na pewno - DOS będzie istniał w LONGHORNIE. Co jest
            dobre a co złe - który system operacyjny najlepszy ? To są pytania bez
            uniwersalnych odpowiedzi. Różnorodność może tylko wzbogacić rynek
            informatyczny. Niechże powstają programy dla Windows, Linux, DOS. Jestem za
            DOSem także dlatego, że istnieje możliwość dobrego zagospodarowania starych
            systemów komputerowych, które mogą być wykorzystane przez nowo powstających
            firmy młodych inwestorów bez dużego kapitału. Moje hasło na 2005 rok: ZRÓB TO W
            DOSIE.
    • romano18 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 15.05.05, 18:59
      Jle kosztuje taki program.
    • bocian444 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 19.05.05, 09:41
      Zaletą DOS jest to, że może działać na byle czym. Jeżeli jednak ktoś chce używać
      komputera do redagowania pism, czy obliczeń w arkuszu, musi zainstalować jakiś
      nowoczesny system okienkowy i np. darmowy OpenOffice, a wtedy zalety programów
      dosowych znikają. Można wówczas korzystać z dobrych i niedrogich programów,
      które nie tylko pracują jednocześnie z innymi, ale też same pozwalają otwierać
      wiele okienek jednocześnie. Nachalna reklama cavalli23 i jego krewnych i
      znajomych próbuje nas przekonać do zakupu "odzieży na wagę", bo tańsza. Ja mam
      jeden komputer do wszystkiego i program windowsowy, znaleziony przez Google.
      • michalina121 Re: Program dla wspólnot, www.trio.top.pl 30.05.05, 12:53
        a możesz się podzielić wiedza na temat tego programu znalezionego na Google -
        bo ja cały czas szukam i powiem że ten za trzy stówki bardzo mnie
        zainteresował !!!!!!!!!!!!! tylko czy ktos go używał ?????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka