Dodaj do ulubionych

cit a f.rem.

09.03.06, 18:04
Czy w CIT-8 za 2005 rok w pozycji przychody należy wpisać kwotę funduszu
remontowego wpłaconego przez właścicieli w 2005r. a w kosztach kwotę funduszu
wydatkowaną na remonty?
Pewna duża firma zarządzająca składa Cit-y w których w pozycji przychody
ujmuje tylko tę część funduszu, która w danym roku została wykorzystana na
remonty, ta sama kwota znajduje się po stronie kosztów.Może ktoś mi wyjaśni,
dlaczego?
Obserwuj wątek
    • serafin666 Re: cit a f.rem. 09.03.06, 18:23
      totalny bezsens - pomijając już to, że zaliczki właścicieli nie są przychodem
      wspólnoty w rozumieniu przepisów podatkowych
      • beastad Re: cit a f.rem. 09.03.06, 19:37
        w myśl ustawy o pdop zaliczki są przychodem, czy się to nam podoba, czy też
        nie....
        • serafin666 Re: cit a f.rem. 09.03.06, 19:48
          nie ; tak twierdzą forumowe ( i nie tylko ) głupki
          • beastad Re: cit a f.rem. 09.03.06, 20:10
            niestety serafinie, problem polega na tym, że nie do Ciebie muszę złożyć CIT,
            lecz do us, a tam interpretacja jest jedna- zaliczki są przychodem. Mnie
            również trafia ... bo ostatecznie zanim wpłaciłam jakąkolwiek złotówkę do
            wspólnoty, najpierw musiałam ja zarobić, a potem zapłacic podatek, dlaczego
            więc mam znowu płacić. Niestety , takich kwiatków jest wiele....
          • grandy serafin666 podaje fałszywe informacje 09.03.06, 21:20
            Pochwal się GENIUSZU adresem wspólnoty, którą zarządzasz i nie składasz CIT-8, a ja Ci już załatwię bezpłatne szkolenie we właściwym urzędzie skarbowym. Może wtedy przestaniesz wprowadzać innych w błąd, tylko dlatego, że jak dziecko nie potrafisz przyznać się do błędu.
            • serafin666 Re: serafin666 podaje fałszywe informacje 09.03.06, 21:50
              z głupkami nie gadam
              • grandy Re: serafin666 podaje fałszywe informacje 09.03.06, 22:20
                Biedaku, i Ty chciałeś mnie parę dni temu uczyć erystyki? Schopenhauer, gdy obserwuje Twój kunszt prowadzenia sporu, to kręci się w grobie jak śmigło samolotu.

Żal mo Ciebie serafiniątko18, bo skoro z głupkami nie gadasz, to nigdy nie rozmawiałeś z samym sobą, a to może być skutkiem poważnych zaburzeń osobowości. Wydaje się Ci tylko, że jesteś geniuszem - tak naprawdę to wiedziesz bezmyślny żywot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka