ymati 13.08.07, 05:09 mam na wlasnosc duzy teren przy bloku czy musze miec zgode wspolnot do zagospodarowania tego terenu . Czy wsopolnota moze dysponowac tym terenem bez mojej zgody . Mam akt notarialny jako wlasnosc .dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 09:24 Terenem dysponuje właściciel,a więc nie rozumiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ymati Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 13:48 chodzi o to z zarzad wsp chce sam zarzadzac moim gruntem bo to dla wszystkich czy to nie zabór mojej wlasnosi /przestępstwo zawlaszczenia/czy moge wystawic im rachunek i zarzadac zaplaty za teren albo opuszczenia mego gruntu .Czy moge postawic sobie garaze i kto musi dac a nie pozwolenie .azenm jet to 170 m2.dzeki a odp Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 14:00 Jeżeli to jest Twoja indywidualna własność,to ciekawe na jakiej podstawie zarząd chce.Ciekawe jest uzasadnienie tego żądania. Odpowiedz Link Zgłoś
ymati Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 14:19 mnie tez to dziwi bo przegladajac dokumenty natrafilam na akt notarialny tego gruntu i teraz bede zadac swoich praw bo wspolnota caly cza wprowadza mnie w blad ze ja nic nie mam itp wg mnie to przestepstwo Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 14:22 Powtarzam,zażądaj na piśmie uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
muanta Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 14:57 Jeżeli jesteś właścicielem tego gruntu to nie żadnych wątpliwości. Sprawdź jeszcze istniejące na nim służebności. Czy grunt jest Twój, czy jest współwłasnością? Odpowiedz Link Zgłoś
ymati Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 15:14 grunt jest wylacznie moj i meza jako malzenstwo ma odrebna ksiege wiecz. ja nie wiuem co to jest sluzebnosc czy chodzi moze o zadluzenie bo nie wiem .my bylismy caly czas za granica i dlatego tak wyszlo a ja natrafilam na en akt przez przypadkek bo szykuje dokumenty na sprzedaz mieszkania dzieza odp Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: grunty wlasne przed budynkiem 13.08.07, 15:26 Jeżeli w kw jest zapisana służebność,to jest ona opisana i obowiązuje.Nie czytałem,to w tym wypadku nic nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś