ewa 29.08.03, 10:54 Nasza wspolnota szuka nowej firmy zarzadzajacej. Czy ktos moze slyszal o nich? Jak sobie radza? ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
landa Re: zarzadcy: Wector, Lidar, Secro? 29.08.03, 11:50 Gdzie jest Państwa wspólnota? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: zarzadcy: Wector, Lidar, Secro? 01.09.03, 00:22 ewa napisała: > Nasza wspolnota szuka nowej firmy zarzadzajacej. Czy > ktos moze slyszal o nich? Jak sobie radza? > ewa Chyba znowu ktoś próbuje otworzyć puszkę Pandory ale, w końcu, to wolny kraj więc niech wam Admin łaskaw będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa Re: zarzadcy: Wector, Lidar, Secro? 01.09.03, 10:15 Nie rozumiem co jest zlego w pytaniu o referencje firm zarzadzajacych? Mnie to wydaje sie calkiem normalne. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota I przyszedł Mikita, bardzo mądry człek 01.09.03, 10:44 ewa napisała: > Nie rozumiem co jest zlego w pytaniu o referencje firm > zarzadzajacych? Mnie to wydaje sie calkiem normalne. > ewa Już to wyjaśniałem w innym wątku, ale powtórzę, bo warto, żeby wszyscy zdawali sobie z tego sprawę. Dostarczanie "referencji" bardzo szybko przeradza się w reklamę i, co gorsza, w antyreklamę; ta ostatnia - jak uczy doświadczenie tego forum - często przybiera bardzo brutalne formy, może dlatego, że uczestnicy tej specyficznej wojny reklamowej czują się całkowicie bezkarni. W samej rzeczy są bezkarni, bo ani CIA ani nawet ABW nie będą dociekać, kto jest autorem niewybrednych i w żaden sposób nie udokumentowanych oskarżeń. Kończy się to z reguły tak, jak w "Biesach" Dostojewskiego: "I przyszedł Mikita, bardzo mądry człek, i wywalił całe to tałatajstwo do zlewu". W naszym przypadku przychodzi Admin - ale, że roboty ma dużo, często przychodzi z dużym opóźnieniem, a po całej sprawie pozostają tylko niepotrzebne kwasy, dezinformacja i niesmak. Lepszą - skuteczną i zdrową - metodą sprawdzania firm jest zwracanie się do nich samych, a także rozmowy, na własną rękę, ze wspólnotami i innymi właścicielami nieruchomości, dla których dana firma pracuje. Z góry mogę powiedzieć, że jeśli firma nie chce podać wykazu aktualnych klientów - to pewnie nie ma czystego sumienia i lepiej w ogóle z nią nie rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa Re: I przyszedł Mikita, bardzo mądry człek 01.09.03, 12:29 Ciekawe ktora firma poproszona o opinie o sobie napisze ze jest zla firma. A co do 'brutalnej' antyreklamy i reklamy.... Mysle ze nawet bez pouczen wiekszosc osob wie ze informacje na forum trzeba traktowac z pewna rezerwa. Jednak pewnym zrodlem informacji sa,i dlatego o nie poprosilam. Ja dzieki pytaniom na forum uniknelam zakupy mieszkania w firmie ktora miala powazne klopoty finansowe (informacje sprawdzilam). ewa Odpowiedz Link Zgłoś