orissa 04.06.04, 11:44 Właśnie odkryłam, że moja kicia boi się lakieru do włosów - ucieka z łazienki, jak tylko biorę laier do ręki i zaczynam psikać na włosy. Odkurzacz wystraczy dotknąć by uciekła za kanapę albo na szafkę kuchenną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 11:47 orissa napisała: > Właśnie odkryłam, że moja kicia boi się lakieru do włosów - ucieka z > łazienki, jak tylko biorę laier do ręki i zaczynam psikać na włosy. > Odkurzacz wystraczy dotknąć by uciekła za kanapę albo na szafkę kuchenną. Z pośpiechu literówki takie że aż wstyd ;-) Oczywiście "lakier" i "wystarczy" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 12:36 Tylki i wyłącznie odkurzacza. Ewentualnie jeszcze otwierania parasola :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 11:50 Przy kotce Milusi łątwiej wyliczać, czego się nie boi. Pies i druga kotka są wyjątkowo mało płochliwe, trochę postraszą odkurzacz i tyle. Acha - pies boi się petard (jak większość innych psów). Miałam spanielkę, która prawie wogóle nie szczekała, tylko pewnie ze strachu na konia i traktor ;), a że mieszkam w mieście, to nie miała często okazji poszczekać :) - Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 12:32 Koty to ja mam raczej niepłochliwe, tak naprawdę to boją się (trochę) tylko oberwania ścierą po tyłku ;)) Suka-wódz też nie boi się niczego - no, weterynarza, ale nie pokazuje po sobie tylko wściekle na niego szczeka. Za to jej siostra to cykor i boi się : weterynarza, burzy, petard, obcinania pazurów (wystarczy że wezmę obcinacz do ręki, a jej już nie ma), odkurzacza, suszarki do włosów, czyszczenia uszu i nisko przelatujących samolotów. Mała ostatnio spieprzała na oślep, zobaczywszy strasznego potwora na łące. Potworem był spróchniały pniak o dziwnym kształcie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: Czego boi się Twój zwierzak? IP: *.energis.pl 04.06.04, 12:52 hahahaha niezłe :-) moj kiedys obszczekał w niebogłosy przewrócony kosz na śmieci; ale był ubaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avag Re: Czego boi się Twój zwierzak? IP: *.gn.ae.wroc.pl 04.06.04, 12:34 Moje kocisko boi się jedynie wody ze spryskiwacza, a poza tym to niczego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: Czego boi się Twój zwierzak? IP: *.energis.pl 04.06.04, 12:51 Moj bohater boi się odkurzacza i czyszczenia uszu - szczególnie u veta. I jeszcze blisko przejeżdżających samochodów. I czasami większych od siebie zwierząt... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss1 Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 14:42 Widze ze moja Momoko (Golden Retreever) boi sie standartowych rzeczy, takich jak sztuczne ognie, co oczywiscie teraz znaczy ze sie boi wszystkich podobnych odglosow ktore pochodza z nad jej glowy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gapka Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 15:09 moj boi sie jak plastykowa torebka jest pedzona wiatrem. Mysli pewnie ze to duch. Odpowiedz Link Zgłoś
k8sz Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 15:23 W przypadku moich dwóch psów (całkiem duże - ON) największy strach wzbudzała zawsze w moim ręku wata do czyszczenia uszu. Nieżyjąca już Sunia na jej widok uciekała do najciemniejszego kąta w mieszkaniu, kładła się na plecach w geście poddaństwa i uwazała, że wtedy sie nad nią zlituję i nie będę jej tak meczyć. Jej synek jest o wiele bardziej posłuszny, więc tylko siedzi z przerażoną miną i zgrzyta ze strachu zębami. Odpowiedz Link Zgłoś
pollka Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 15:25 Moj tez jest przerazony wtedy, no ale czy psu trzeba uszy czyscic? Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Aerozol! 04.06.04, 15:29 Moje Kjoto tez sie boi aerozolu. Mimo, ze nigdy nie mialo zadnej traumy z tym zwiazanej. Wystarczy, ze wezme jakikolwiek spray do reki (lakier, odswiezacz powietrza) to mrozy slepki i ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Odkurzacz 04.06.04, 15:33 U mnie Mala Katja ucieka gdzie pieprz rosnie przed odkurzaczem. Tez wystarczy go dotknac. Nie rozumiem tego. Przeciez nigdy nie przeszla zadnej traumy. Z kolei Klotza to mozna wrecz odkurzyc a sie nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Odkurzacz 04.06.04, 15:35 Koty po prostu na ogół nie lubią hałasujących urządzeń, moja Zuzia też uciekała przed odkurzaczem - ale kiedy był już wyłączony, to się do niego skradała i tłukła łapą bez litości - a masz, ty paskudny śmierdzący hałasie! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a :)))))) 04.06.04, 20:32 boi sie bardzo muchy fruwającej w pokoju w którym akurat przebywa. A także osób wskazujacych na spożycie. Odpowiedz Link Zgłoś
anete Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 15:34 Mój Gucio boi sie szczotkowania, kąpieli, duzycz psów (kilka chciało go ostatnimi czasy ugryźć). najbardziej jednak strachliwie reaguje, jak mój mąż zapyta go, gdy coś spsocił - "KTO TO ZROBIŁ?", pies wówczas błyskawicznie siedzi pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Czego boi się Twój zwierzak? 04.06.04, 23:38 Moja sunia boi się studzienek - takich zakrytych kratką. Za nic nie chce przejść w pobliżu czegoś takiego. Kładzie się na brzuchu i koniec. Mam nadzieję, że to chwilowa fobia, bo ma to od niedawna. Boi się też mostków, takich typu kładka. Nie chce przechodzić nad płynącą wodą - słyszałam, że tak mają wampiry :-( Mam więc wampirycznego pekińczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hynek Re: Czego boi się Twój zwierzak? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.04, 23:45 Jak to siersciuch ... boi sie byle czego Odpowiedz Link Zgłoś
lipcio Re: Czego boi się Twój zwierzak? 19.08.04, 02:00 a moj golden boi sie lisci szybko latajacych po asfalcie jesienia :-) a kiedys sie przestraszyl krzaka rosnacego przy torach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czego boi się Twój zwierzak? 19.08.04, 07:41 mojej mamy psinka boi sie deski do prasowania ( jak ja ktos wystawia) to w poplochu ucieka, boi sie burzy, wtedy wlazi do mojej mamy na kolana i trzesie sie niesamowicie, boi sie tez sylwestrowego huku. Odpowiedz Link Zgłoś