globerr 22.06.12, 13:31 Pacjent dostał karsivan, ma 15 lat (minisznaucerek). Po jakim czasie podawania tego leku zaobserwowaliście ewentualną poprawę u swoich psiaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaiss Re: karivan 22.06.12, 15:11 Globerr, pytałam Cię już w wątku o Nootropilu - co dolega Twojemu psu? Co Ci da odpowiedź, że u mojego psa była poprawa po miesiącu, skoro mimo podawania tego samego leku każdy pies miał inną diagnozę? Odpowiedz Link Zgłoś
globerr Re: karivan 22.06.12, 16:38 ma 15 lat i wg. weta i mnie demencję. Często patrzy się w jeden punkt, gorzej widzi i słyszy. W nocy czasem spaceruje po domu. Oprócz tego zwyrodnienie kręgosłupa. Badania krwi jeśli chodzi o wątrobę niezbyt dobre. Bierze Hepatiale i Karsivan, a od wczoraj Metacam i Carboxylaze w zastrzykach. Dzisiaj drugi zastrzyk, jutro ostatni. Zdaję sobie sprawę, że to tylko doraźna pomoc niestety ze skutkami ubocznymi (vide wyniki badania wątroby). Sam nie wiem jak mu jeszcze pomóc, bo chyba się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: karivan 22.06.12, 20:21 Tutaj masz mój wątek i moje zmagania z chorobą mojego psa - początkowo diagnoza była taka jak u Ciebie - ostatecznie u nas okazała się błędna: forum.gazeta.pl/forum/w,525,122209045,122209045,demencja_u_boksera.html Tutaj artykuł o zaburzeniach behawioralnych w starszym wieku, linkowany w wątku powyżej: tiny.pl/hcbpw Jeśli chodzi o wątrobę to moje doświadczenie jest takie, że jedynie po Hepa-Merz była zauważalna poprawa wyników. Jeśli chodzi o mojego psa i jego leczenie to żałuję, że nie zrobiłam TK głowy, kiedy był jeszcze w stanie pozwalającym na znieczulenie, bo pozwoliłoby to na jednoznaczne postawienie diagnozy. Jest wiele chorób dających podobne objawy, u nas - jak się okazało - pierwotna diagnoza była błędna. Co prawda nie wypłynęło to zasadniczo na proces leczenie, jednak wolałabym od początku mieć świadomość, że u nas to był nowotwór mózgu, a nie łudzić się demencją. Zdrowia dla stwora. Jakby co to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: karivan 22.06.12, 20:24 Hepa-Merz wymaga podawania w formie kroplówki, to ludzki lek dostępny na receptę weterynaryjną. Acha, objawy neurologiczne występują także w przypadku encefalopatii wątrobowej, żeby ją wykluczyć należy oznaczyć poziom amoniaku we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś