gra-zka81
22.11.13, 11:57
Witam i prosze o pomoc,mam kotke znajde od 3 miesiecy, lekarz okreslil wiek na ok 3-4 lata, dwa tyg temu zaprowadzilam ja na sterylizacje,(wczesniej zostala zaszczepiona i odrobaczona)weterynarz nie znalazla narzadow, powiedziala ze tak sie zdarza nie znajac historii zwierzaka bo byc moze byla juz wysterylizowana, albo i tu ciekawe nie moze znalesc bo sa male albo moze tluszcz zaslaniac, kotka jest chuda,kazala czekac do wiosny az pojawi sie ruja i wtedy zobacza, kotka miala ciecie boczne tyle ze zrobili jej rane na ok 6-7 cm, 4 szwy, marnie wykonane, po obudzeniu dobrala sie do rany i pociagnela dwa z nich wiec wrocilam do nich od razu i zakleili zelem chirurgicznym, w kaftaniku siedziala cale 10 dni po czym sciagnieto szwy tyle ze te dwa ostatnie nie zagoily sie dobrze wiec zasklepila zszywkami i kolejne 4 dni w kaftaniku, po wyciagnieciu zszywek jeszcze 2 dni obserwacji i bedzie dobrze, sciagnelismy kaftanik i rozlizala ta dolna czesc, znow jakby sie troszke otworzylo, kaftanik i czekam do jutra, pewnie znow wizyta u weta,
mam pytanie do kogos kto sie troche bardziej zna co sadzi o tej calej sytuacji i jak dlugo sie goja takie rany, bardzo mi jest jej szkoda, jest kochana i cierpliwa i jak na dzikiego kota bardzo spokojna w tej sytuacji