meta05 14.04.09, 10:15 Jeżeli mój labrador ma 7 miesięcy w kłębie ok. 50cm i waży ok.26kg to dobrze czy jest za gruby. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: Waga 14.04.09, 10:33 Ciężko ocenić na podstawie wymiarów Może lepiej będzie jak pokażesz jego dokładnie zdjęcie... chociaż to i tak nie odda nam tego co jest naprawdę. A żebra można ładnie wyczuć? Odpowiedz Link
kaha1 Re: Waga 15.04.09, 22:47 a tak statystycznie to ile ważą wasze pieski? Mój ma już 15 mcy i jest malutki - tylko 33kg. Weterynarz chwalił, że bardzo szczupły jak na tą rasę, bo zwykle ludzie pasą... Ale mój pies raczej z tych małych, europejskich zdaje się? Odpowiedz Link
kaha1 Re: Waga 15.04.09, 22:53 tenshi też masz malucha jak miło znaleźć podobnego pisaka Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 15.04.09, 22:56 Czy ja wiem czy malucha? To suka, mało tego po goldenie, więc nie wiem czy to tak w 100% można porównywać... Aczkolwiek koleżanka ma rodowodową labkę i waży 28 kg Odpowiedz Link
kaha1 Re: Waga 15.04.09, 23:03 bo chyba faktycznie są 2 odmiany tej rasy. Choć nie znalazłam takiej informacji w żadnym profesjonalnym miejscu.. a spotkałam już laba który ważył 52 kilo... Odpowiedz Link
kaha1 Re: Waga 15.04.09, 23:05 haah twoja jeszcze mała, jeszcze może nadrobić i będziemy w tyle Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 10:00 A waga 3 kg dla 11 tygodniowego pieska jest prawidłowa?? Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 10:02 Mało jakoś! Moja w wieku 8 tygodni ważyła 6.5 kg !!! 11 tygodni i 3 kg? Na pewno miało być 3 kg? Odpowiedz Link
annietess Re: Waga 16.04.09, 10:55 Pepper ważył jak miał 9 tygodni 7,15kg. teraz ma 12 tygodni i waży 10 kg. Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 11:18 kurcze..no tak mi powiedział wet który go ważył że ma 3 kg...ale on jest taką małą kuleczką na pewno na niedowagę nie cierpi...wręcz przeciwnie zastanawiam się czy nie jest troszkę za gruby... muszę jeszcze raz go sama zważyć Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 11:22 A nie 13? Bo jeśli 11 tygodniowy LABRADOR waży 3 kg to są tylko 3 możliwości: 1) jest zaniedbany (nie mówię o Tobie tylko o hodowcy) 2) jest o wiele młodszy niż sugerował hodowca 3) nie wyrośnie z niego labrador A jeżeli Twój piesek ma rodowód to jestem w ogromnym szoku !! Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 11:37 jak wrócę do domku zaraz go zważę... pojade z nim do innego wet ...ten do którego jeździłam powiedział że to jest labrador...mój Arniczek jest prawie identyczny jak ten na zdjęciu...on ma taką puszystą sierść trochę dłuższą taką jak ten słodasek.... www.acmecreekkennels.com/Acme%20Creek%20Labrador%20Retrievers/labrador%20retriever-front-page%20(3).jpg Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 11:44 Hmmm... Najlepiej go po prostu sama zważ i wstaw może jego zdjęcie. I nie obraź się, ale szczeniaki mogą wyglądać na rasowe: np mama mojej suki była goldenem, a Daisy łudząco przypomina laba.... A z kolei sąsiad kupił sobie na placu amstaffa, który jako 7 tygodniowy szczeniak faktycznie wyglądał jak ast... Teraz ma kilka tak i jest odrobinę wyższy od jamnika, chociaż po jamnikach odziedziczył również długość korpusu, krótkie łapki i długą szyję, i dopiero na tej długiej szyi widać mordeczkę, która dość amstaffa przypomina.... No ale może ten Twój urwis zrobi nam niespodziankę i jak bujnie do przodu to wszyscy będziemy zszokowani że był taki maleńki Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 11:54 a czy jest jakiś sposób w jaki mogę sprawdzić czy jest to Labrador??...no cóż nawet jeśli okaże się że nie jest labradorem ...będę go kochała tak samo..ale muszę przyznać że trochę się rozczaruję...zastanawiam się teraz czy przypadkiem nie jest młodszy niż 11 tyg..pojadę z nim dzisiaj do innego lekarza może ten nie jest zbyt kompetentny...bo miałam do niego mieszane uczucia Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 12:08 Tak naprawdę jeśli nie ma rodowodu to jest tylko w typie labradora... To ile będzie przypominał labradora da się poznać dopiero kiedy się w pełni rozwinie, w wieku jakiś 18 - 24 miesięcy. Może być tak, że jest o wiele młodszy.... Dlatego nie powinniśmy kupywać psów z nieznanego źródła, jeśli zależy nam na cechach rasy... A kochać na pewno będziesz.... Odpowiedz Link
a_me_lka Re: Waga 16.04.09, 12:08 Demi ma 8 tygodni i waży 4,5 kg. To labek od hodowcy z metryką Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 12:12 a czy istnieją 2 rodzaje labradorów ??? bo są te biszkoptowe które mają krótką sierść, ale są też białe z dłuższą sierścią,czy może mi ktoś wyjaśnić te różnice ???? Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 12:20 Wszystkie labradory mają krótką sierść. Długą sierść mają goldeny - zupełnie inna rasa... Odpowiedz Link
my-elzbieta196 Re: Waga 18.04.09, 23:10 Retrievery to psy myśliwskie, należące do grupy VIII klasyfikacji Międzynarodowej Federacji Kynologicznej (FCI), należą do niej aportery, płochacze i psy dowodne. Retrieve – to po angielsku aportować, stąd określenie retriever (aporter). Do grupy retrieverów należą: - nova scotia duck tolling retriever (retriever z Nowej Szkocji) - labrador retriever - golden retriever - flat coated retriever - chesapeake bay retriever - curly coated retriever. Tak więc goldena i labradora łączy przynależność do tej samej klasy. To psy dwóch różnych ras. Golden jest zawsze długowłosy, labrador krótkowłosy. Goldeny mają białą sierść, na wystawie psów rasowych widziałam jednak dość niezwykłą bo rzadko spotykaną goldenkę całą rudą. Ta kolorystyka jest dopuszczalna. Labradory występują w trzech kolorach, białym od czysto białego po lekki rudy oraz z dużą przewagą rudego, brązowym i czarnym. Najczęściej o czarnej pigmentacji pyska, jest jednak rzadka odmiana labradorów z brązową wręcz cielistą pigmentacją dopuszczalną wyłącznie u labradorów z jasną sierścią. Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 12:21 To sunia i do tego młodsza od pieska Gosi a już waży o połowę więcej.... Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 12:28 ale labrador i golder retriver to rasy bardzo zbliżone do siebie? Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 16.04.09, 13:02 Tak, ich temperamenty są zbliżone, aczkolwiek golden może być bardziej leniwy. Czytałam również, że goldeny bardzo często bronią pokarmu, co zdarza się rzadko labradorom. Generalnie mnóstwo podobieństw, ale jednak goldena nie należy traktować jako długowłosego labradora Odpowiedz Link
goga_arnis Re: Waga 16.04.09, 13:12 rozumiem..dziękuję za wyjaśnienie..jutro wam napiszę ile na prawdę waży i pozostaje nam czekać i obserwować co z tego mojego urwisa urośnie Odpowiedz Link
michust Re: Waga 17.04.09, 14:36 to ja was zaskocze oj maluszek 5 latek sunia 40 kg ktos ma ochote to link ponizej Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 17.04.09, 14:41 I nie jest gruba )))))) Jest po prostu duża Ekstra psina! Odpowiedz Link
kaha1 Re: Waga 17.04.09, 21:07 w sprawie wagi. Odwiedziłam koleżankę, która ma goldena w wieku mojego psa. Mój waży 33 kilo i weterynarz aż się dziwił jaki to szczupły pies, jakie to niezwykłe i jak to dobrze. Jej pies waży 40 kg i jest tak samo chudy jak mój.. Bardzo byłam zaskoczona jaka różnica jest między nimi, jaki ten golden duży... Więc coś jest z tą różnicą.. Jakby 2 odmiany w obrębie ras ( i u labów i u goldenów, bo znam małe goldeny - takie jak mój labek).. Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 17.04.09, 21:09 No też mi się to wydaje jakieś dziwne Goldka sąsiadki wygląda na o wiele mniejszą od Daisy a waży 40 kg! Odpowiedz Link
inessta Re: Waga 17.04.09, 21:33 Nasz Cezar dobijał już 50 kg. A grubaśny też nie jest. Chociaż sadło ma i podgardle też się rysuje. Ale Cezar ma już 8 lat. Odpowiedz Link
olimpiada3531 Re: Waga 18.04.09, 15:23 A co z moją labradorką?? Wczoraj skończyła 7 miesięcy, a jest malutka i waży tylko 16 kg!!!!! Odpowiedz Link
labikrowka Re: Waga 18.04.09, 15:56 Witam wszystkich mój labiak ma 6 m-cy i waży 21 kg, myslę że to sporo po przeczytaniu innych postów, do tej pory cały czas mu gotuję i podaję jedzenie 3 razy dziennie. Chciałabym wiedziec czy nie powinnam juz zmniejszyc do 2 razy dziennie posiłek?? a może podawać coś gotowego jakąś sucha karmę?? Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 18.04.09, 17:09 Lepiej jest karmić psa kilka razy dziennie małymi porcjami. Doskonale zapobiega to tyciu. Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 18.04.09, 17:10 Możesz mu gotować ale do jedzenia gotowanego koniecznie trzeba podawać witaminy i mikroelementy Odpowiedz Link
olimpiada3531 Re: Waga 18.04.09, 18:32 Ja dodaję do jedzenia witaminy i kropelki z witaminą D3 Odpowiedz Link
tequ-illa Re: Waga 18.04.09, 20:00 Moja jeszcze nie ma 6 m-cy i już waży 21 kg (wcześniej ją źle zważyłam a dzisiaj zważyłam ją dokładnie)i nie wydaje mi się gruba. No chyba, że coś padło mi na wzrok Dostaje 3 razy dziennie suchą. www.garnek.pl/teqilla/a Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 18.04.09, 22:59 Oł siet Gorączka pada mi na mózg Masz rację Nie jest gruba haha Odpowiedz Link
kuen Re: Waga 19.04.09, 08:01 Jezu teqilla !!! 21 kg to troszeczke za dużo nawt jak na linnie amerykańską moja bretyjka waży 26kg i ma 2 lata specjaliści mówią że jest super. Może trzeba ją troszke odchudzić Pozdrawiam. Odpowiedz Link
inessta Re: Waga 19.04.09, 08:54 Michust, tak się cieszę, ze nie tylko mój Cezary jest duży. Zaczynałam wpadać w panikę, ze mam olbrzyma. Może to dlatego, że Cezar nie ma polskich genów labków, tylko czeskie i niemieckie? Na zeszłorocznej wystawie psów zauważyłam, ze waśnie czeskie i niemieckie labki są większe ( wyższe, solidniej zbudowane i potężniejsze). Odpowiedz Link
michust Re: Waga 20.04.09, 22:44 do Inessta nasza labka tez jest wymieszana ojciec ze stanow a matka z czech a tak w ogole to mieszkamy w ire a tutaj labki mizerne duzo z angielskim pochodzeniem takie jakies malawe i tak sie zastanawiam bo gdzies juz slyszalem opinie ze z usa sa wieksze a z anglii mniejsze ale ile w tym prawdy ?? Odpowiedz Link
tequ-illa Re: Waga 19.04.09, 16:37 kuen, odchudzać, nie odchudzać - oto jet pytanie www.garnek.pl/teqilla/a Odpowiedz Link
kuen Re: Waga 23.04.09, 08:39 Wiesz tequ-illa troche spasłem swoją sunie jak miała roczek waga doganiała 31 lekaz powiedzial natychmiast odchudzac szkoda stawow i tak zrobiliśmy chodzimy 2 razy dziennie po 1h-2h do lasu z połeczką w kieszeni i gania. Jednak nie można przesadzać z bieganiem u labkw bojest to rasa (NIE SPORTOWA) to że mają temperament nie znaczy że można je zajeżdzić a tak na marginesie to wiecie że labki to jedyna rasa ktra najczęsciej zapada na zawał serca! Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 23.04.09, 11:23 Psy nie zapadają na zawał serca, a przynajmniej nie w takim znaczeniu jak ludzie. Psy żyją za krótko by w ich naczyniach wieńcowych odłożyła się odpowiednia ilość blaszek cholesterolowych.P Psy mają również inny rytm serca niż my itd. Zawały psów nie dotyczą. Mogą zdarzyć się natomiast inne śmiertelne choroby serca, jak np. nagła śmierć sercowa, ale nie należy ich mylić z zawałem typowo ludzkim, no chyba, że wszelkie choroby serca wkładamy do jednego wora, żeby łatwiej nam było mówić Odpowiedz Link
meciula Re: Waga 23.04.09, 11:55 no i mam zagwustkę, skoro moja ma niecały rok i waży 35...... a roczna labkę ważącą 30 kg trzeba było odchydzać.... hmmmm..... wg mnie nie jest grubaśna, wyczywam żebra, ma "boczki głodowe", ale może ja jako zakochana właścicielka po prostu nie widzę tej jej grubości? Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 23.04.09, 12:21 Wyczuwasz żebra to jest ok. Na fotac też nie wygląda na grubą, a labica labicy nie równa. Odpowiedz Link
meciula Re: Waga 23.04.09, 12:26 zauważyłam też że ostatnio zaczeło jej podbrzysze lekko "zwisać" tak jakbyt miała za dużo skóry w tym miejscu. to czy to może właśnie tłuszczyk? Odpowiedz Link
kuen Re: Waga 23.04.09, 08:41 A tak wogle to twoje maleństwo jest piękne i nie wygląda na bardzo spasione Odpowiedz Link
kamala00 Re: Waga 18.02.10, 11:17 Ojej moja ma 10 tyg i wazy 8 kg!! Czy to nie za dużo?? Ale 3 kg to stanowczo za mało.. Odpowiedz Link
meciula Re: Waga 19.04.09, 16:56 e tam, moja ma 11 mcy i dzisiaj ją właśnie ważyliśmy u weta, (byliśmy z dwoma kleszczami) waży 35 kg. myślałam że wazy mniej, a gruba nie jest, sam wet to przyznał. a i moja też jak miała 6 mcy ważyłą ok.20 kg, także to zalezy od psa, nie musi być wcale gruby, może jest po prostu trochę wyższy? Odpowiedz Link
tequ-illa Re: Waga 19.04.09, 17:32 Wiesz meciula☺ czytasz w moich myślach, właśnie pomyślałam, żeby ją zmierzyć - jak masz chwilkę to: www.garnek.pl/teqilla/a bo mi Godzilla wydaje się taka chudziusieńka... Odpowiedz Link
meciula Re: Waga 20.04.09, 07:48 wiesz... ja specem nie jestem, ale Twoja Teqilka ma bardzo ładną budowę wg mnie, wcale nie jest gruba, jest w sam raz, jeszcze ma czas żeby nabrac masy, więc za chuda też nie jest. Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga 20.04.09, 09:40 Agnieszko Twoja Niunia ma bardzo ładną budowę. Poza tym w jej wieku lepiej żeby miała mieć lekką niedowagę niż nadwagę A poza tym gdyby była biszkopcikiem wyglądałaby na większą - w końcujasne kolory optycznie powiększają, ciemnie wyszczuplają Ona jest ok! Odpowiedz Link
laggio Re: Waga 20.04.09, 09:38 czytajac Wasze posty,az musialam- z ciekawosci- zmierzyc Nugata. Oto wyniki: 9 miesiecy, 51 cm w klebie, 30 kg wagi. moze mi sie wydaje, ale mam wrazenie, ze brazowe labki sa drobniejsze niz pozostale- na spacerach czasem widuje czekolabki i stad te obserwacje. zreszta Nugat nie wyglada na specjalnie duzego, kolezanka ma brazowa 2 letnia labke, wzrostu mniej wiecej mojego psa, Saba wazy ok 26 kg. Odpowiedz Link
meciula Re: Waga 20.04.09, 17:28 a tak w ogóle i w szczegole.... dzisiaj wyczytałam że jest tydzień "walki z psią i kocią nadwagą" pod patronataem Royal Canin. nic więcej nie pisali, ale może będą w gabinetacj jakieś specjalne wizyty? Odpowiedz Link
annietess Re: Waga 01.05.09, 14:32 zobaczcie co znalazłam www.garnek.pl/anniet/5249267/jak-powinien-wygladac-labek i to: www.labrador.pl/index.php?art_id=8 Może to rozwieje Wasze wątpliwości Odpowiedz Link
tilllate Re: Waga 02.05.09, 01:09 12 m-cy labek = 27.5 kilo ? Heh. Moj mial 6 to tyle wazyl. Teraz ma dokladnie rok i wazy 45 kg. Na zdjeciu w linku widac ,ze nie ma nawet grama nadwagi. Pies wyglada tak jak powinien. img186.imageshack.us/img186/15/cimg0452.jpg Odpowiedz Link
kaha1 Re: Waga 02.05.09, 10:08 bo zobaczcie - tam jest założenie, że dorosły ma ważyć 30kg no mój należy raczej do malutkich labków a waży w tym momencie 33kg (15 mcy) i wet mówi, że jest bardzo szczupły! Odpowiedz Link
meciula Re: Waga 04.05.09, 09:58 ja oczywiście mam schize już i poleciałam do weta przed majówką, oczywiście patrzył na mnie z poltowaniem, stwierdził że jakby wszyscy właściciele sie tak przejmowali swoimi psami to nie byłoby by dla weterynarzy pracy powiedział że wazy dużo ale sylwetkę ma prawidłową, więc nadwagi nie ma, że jest okazem zdrowego i pieknego Labka, pilnowac żeby nie zapaść. Odpowiedz Link
danus8 Re: Waga 08.05.09, 13:47 chyba nie uwiezycie!!! mam labka ma ponad 6miesiecy ale nie o nim chce napisac! pare ulic obok podczas spaceru trafilem na zmutantowanego labradora??? byl/jest taki wielki ze masakra! wlasciciel mowil ze ma cos kolo 4lat, jest bo dobrze zbudowanym reproduktorze, i chyba byscie nie zgadli ile wazy ponad 50kg!!!!!! a mowie wam wygladal zdrowo!!! tylko cholernie duzy... Odpowiedz Link
inessta Re: Waga 08.05.09, 23:25 Danuś, mój Cezar też osiągał już takie wagi. Zbliżał się do 50 kg. A na zdjęciach możesz zobaczyć, nie jest gruby. Budowę ma też prawidłową. Dla zobrazowania różnic w wielkościach labów radzę pójść kiedyś na międzynarodową wystawę psów rasowych. Zobaczysz wysokie laby, o długich nogach. Odpowiedz Link
ankap1981 Re: Waga 09.06.09, 15:39 Tak widziałam takiego ostatnio u siebie na osiedlu. Sięgał (bez kitu ) facetowi normalnie do pasa. I to nie był niski facet. A ja mam sunię 10 miesięcy labradora. Odpowiedz Link
tequ-illa Re: Waga-PODBIJAM 27.01.10, 23:36 Teq 33 kilo 15 miesięcy! www.garnek.pl/teqilla/a Odpowiedz Link
ellffik Re: Waga-PODBIJAM 28.01.10, 10:31 Witam moja sunia ma 14 m-cy i waży niecałe 30 kilo. prawdę powiedziawszy myślałam, że jest trochę za chuda( nie jest to żarłoczny pies). Często jesteśmy na polach Mokotowskich i jest najszczuplejszą psiną wśród biegających tam labków. Chciałam dziecinke troszkę podtuczyc ale się nie da. Z drugiej strony przynajmniej jej stawy nie są za bardzo obciążone pozdrawiam www.garnek.pl/ellffik oto ona Odpowiedz Link
ellffik Re: Waga 28.01.10, 10:33 od czasu kiedy były robione zdjęcia mala troche urosła i zeszczuplała. Odpowiedz Link
martus2309 Re: Waga-PODBIJAM 28.01.10, 11:29 Pako - 25 miesięcy - 36 kg ;D nie za mało? Wygląda dobrze, nawet próbowałam go podrasować ale nie chce przybrać na wadze, chyba organizm mu sam reguluje wagę ;] Odpowiedz Link
zakreconablondynka Re: Waga-PODBIJAM 28.01.10, 17:04 Quattro ma prawie 7 miesięcy i 25 kg, mi się też wydawało że mało ale jak poczytałam na necie to okazało się,że waga w normie Odpowiedz Link
clicers87 Re: Waga-PODBIJAM 28.01.10, 19:58 Tores- 11m-cy i 33kg. Szczuplak, bo mierzy 60 cm.Ale powolutku zaczyna się rozrastać. Odpowiedz Link
beti1977 Re: Waga-PODBIJAM 29.01.10, 10:07 Ktoś wyżej pisał, że brązowe labki są szczuplejsze. Ja się natomiast zastanawiam czy czarne i brązowe nie wyglądają na szczuplejsze, bo wiecie ciemne wyszczupla Odpowiedz Link
martus2309 Re: Waga-PODBIJAM 29.01.10, 11:12 mnie się wydaje, że czekolady mają troszkę inną budowę. Na pewno nie wszystkie ale jednak jakaś róznica jest tak na moje oko ;D jakby trochę wyższe... Fajnie gdyby się wypowiedział ktoś z doświadczeniem Odpowiedz Link
goldeusz Re: Waga-PODBIJAM 16.02.10, 09:17 Witam wszystkich ja mam psa z takzwanego odzysku czyli odwiązałąm go od dzewa w lesie.Posiada wszystkie cechy labka,zaczepiają mnie ludzie na spacerach komplementując mojego psa.Szacujemy ze goldie tk się zwie ma w tej chwili ok 7 miesięcy i wazy ponad 20 kg, jedynie co mi sie wydaje to ze chyba ma za mały łeb. Niestety nie mam porównania poniewaz okoliczne laby to juz dorosłe psy.Mam mieszane uczucia co do pełnej krwi laba ale w sumie nie ma to dla mnie większego znaczenia.Duzo czytam na ten temat ,ogladam zdjęcia cechy wyglądu się zgadzają ,charakteru również zobaczymy co z niego wyrosnie. Odpowiedz Link
tenshii Re: Waga-PODBIJAM 16.02.10, 11:47 Wstaw zdjęcie psiny 20 kg na 7 miesięcznego samca to trochę mało Odpowiedz Link
dg77 Re: Waga-PODBIJAM 17.02.10, 09:27 Biszkopt - Rok i 10 m-cy - 38kg, 61 cm w kłębie) Pozdrawiam, Daria Odpowiedz Link
tenshii Goldeusz 17.02.10, 12:52 Wstaw jeszcze raz zdjęcie, korzystając z przycisku IMG albo podaj nam sam link do zdjęcia proszę Odpowiedz Link
goldeusz Re: Goldeusz 17.02.10, 17:40 fotoforum.gazeta.pl/photo/5/rb/te/9nrl/FZRcpE2i3Kf1TDrLAA.jpg Odpowiedz Link
goldeusz Re: Goldeusz 17.02.10, 17:42 fotoforum.gazeta.pl/photo/5/rb/te/9nrl/kRBDFwLGy7Q0FaBBpA.jpg Odpowiedz Link
goldeusz Re: Goldeusz 17.02.10, 17:52 przepraszam za to całe zamieszanie ale się troche pogubiłam . Pierwszy razem udzielam się na forum ,mam nadzieje ze juz za chwilkę bede się swobodnie poruszac. Odpowiedz Link
tenshii Re: Goldeusz 17.02.10, 18:38 goldeusz napisała: > przepraszam za to całe zamieszanie ale się troche pogubiłam . > Pierwszy razem udzielam się na forum ,mam nadzieje ze juz za chwilkę bede się > swobodnie poruszac. Ale nie ma problemu Napisałam Ci bo tamten link nie działał, żeby nie było bałaganu Pies jest super Może ma mniej niż 7 miesięcy... A ile ma w kłębie? Odpowiedz Link
goldeusz Re: Goldeusz 17.02.10, 19:21 Dzieki,psina trafiła do nas 8 listopada weterynarz okreslił go na 12 tygodni . Dlategotak piszę ze ma 7 miesiecy, a tak naprawde niewiadomo . Zwazyłam go i wazy w tej chwili 23 kg,a w kłebie ma ok 45-50 cm. Odpowiedz Link
kamala00 Re: Goldeusz 18.02.10, 11:58 Przepraszam za może głupie pytanie, ale jestem niedoświadczoną labko-panią, co to znaczy "w kłebie"? bo domyślam się tylko tyle ze to obwód czegoś? Moja Luna ma dopiero 10 tygodni i waży 8 kg, ale rośnie strasznie szybko Odpowiedz Link
tenshii Re: Goldeusz 18.02.10, 12:26 Kłab to miejsce między łopatkami. Mierząc wysokość psa podaje się wysokość w kłebie, czyli od podłoża do łopatek. Odpowiedz Link
goldeusz Re: Goldeusz 18.02.10, 12:27 Wysokość w kłębie - pionowy rozmiar zwierzęcia czworonożnego liczony od poziomu ziemi do kłębu, czyli najwyższego punktu tułowia, położonego na szczycie łopatek. Odpowiedz Link
kamala00 Re: Goldeusz 18.02.10, 13:58 dzięki serdeczne za info, po przyjściu do domu z ciekawości zmierzę swoją Lunę Odpowiedz Link
tequ-illa Re: Goldeusz 21.02.10, 21:13 Goldeusz Twój psiut wygląda super! Waga też ok ! Dla rozluźnienia atmosfery, możecie się chichotać moja Teq w wieku 6 m-cy miała 21 kilo i wyglądała w całej swojej okazałości tak: www.garnek.pl/teqilla/5108812/tequila-za-7-dni-6-m-cy W wieku 10 m-cy gabarytowo wyglądała już na 2 letniego laba www.garnek.pl/teqilla/6405297/tequila www.garnek.pl/teqilla/6405386/tequila ale jak potem zaczęła mi się rozrastać.... www.garnek.pl/teqilla/a a teraz mamy 33 kilo i 14 m-cy różnie te nasze laby się rozrastają pozdrawiam Odpowiedz Link
mampka Teqilla 22.02.10, 08:14 zdjęcia są super! Pomijam domofon, ale gdzie ona wlazła! ło matko myśli, że jest kotem? A jak kradnie z torby! Rewelacja kwintesencja labowatości -psotnik i kradziej ! Odpowiedz Link
goldeusz Re: Goldeusz 22.02.10, 11:01 Dziekuje bardzo do końca niewiem czy to jest labek ale wszystko na to wzkazuje.Jak pisałąm wczesniej jest odwiazany od drzewa. Jak ogladam zdjęcia wasze i czytam o cechach charakteru i wygladu to zupełnie jak bym czytała o Goldzie. Takze myslę ze wyrośnie z niego mądry i przystojny labrador pozdrawiam Odpowiedz Link