Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

14.07.14, 18:17
W listopadzie ubiegłego roku moja sunia miała usuwane guzy na listwie mlecznej .Jakieś dwa tygodnie temu zaczęła się źle czuć .Z początku myślałam ,że to pogoda tak na nią działa ,upały itp. Ale coraz częściej kaszlała , sapała ,dużo piła. Poszłam do lekarza ...i to co usłyszałam było przerażające . Przerzut na płuca ,na rtg widać jasną plamkę . Chcę wierzyć ,że tamci się myła ,że zdjęcie zostało źle wykonane . Powiedziano mi ,że nic nie można już zrobić dostała jakieś zastrzyki poprawiające oddychanie , na drugi dzień dostała zastrzyk który ma działać od 7 do 10 dni . Wiec jeśli dobrze się będzie czuła pod koniec tygodnia znów mam się tam pojawić z sunią ,jeśli gorzej się poczuję to mam zjawić się wcześniej . Miała robione też usg .. ma powiększona wątrobę . Ale powiedzieli ,że póki co nic na razie nie będą robić . Dziwi mnie ,że nie dostaje żadnych leków .... Chciałam prosić ... czy możecie mi państwo polecić jakiegoś onkologa ... Ja po prostu nie chce wierzyć ,że to koniec i niby co mam czekać na jej śmierć ..... proszę poradzie mi ,pomóżcie
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Proszę o pomoc 14.07.14, 22:39
      stan beznadziejny
      pies się męczy
      takiego, psa czeba uśpić
      • aguska.1972 Re: Proszę o pomoc 14.07.14, 22:58
        Jeśli jej stan faktycznie będzie już beznadziejny to wtedy by ulżyć jej cierpieniu zdecyduję się na eutanazję . Póki co na pewno nie TRZEBA jej usypiać i na pewno nie o taką radę prosiłam , Chciałam konkretnie się dowiedzieć czy jest ktoś w stanie polecić mi dobrego onkologa we Wrocławiu . Myślę ,że zwierzętami jest tak samo jak z ludźmi na opinii jednego lekarza raczej człowiek nie powinien się opierać . Moja sunia póki co ....ma apetyt ,je na spacerkach biega , piję ,więc dlaczego miałabym ją życia pozbawiać skoro to zwierzę chce żyć.Jeśli ktoś z Państwa jest w stanie polecić mi dobrego lekarza z Wrocławia ,będę wdzięczna
        • addart Re: Proszę o pomoc 14.07.14, 23:57
          Tradycyjna medycyna nie zna praktycznie leków na choroby nowotworowe oprócz chemioterapii. Onkolog może Ci ją zaproponować, ja bym jednak tego nie radził. U zwierząt, tak samo jak i u ludzi skutki zastosowania takiego leczenia są raczej opłakane, stan zdrowia pogarsza się i właściwie nie wiadomo, czy warto. Czasem lepiej jest nic nie robić. Stan Twojego zwierzaka jest poważny, być może dostał tylko steryd, który zmniejsza stan zapalny...
          Są też metody niekonwencjonalne, np. leczenie amigdaliną (witamina B17), dużo na ten temat można znaleźć w necie, poczytaj, jeśli chcesz.
    • man.lucky Re: Proszę o pomoc 15.07.14, 11:22
      Spróbuj tutaj, doświadczony i sensowny weterynarz onkolog
      www.bialobrzeska.waw.pl/?modul=niusy&id=234
      jeśli terminy będą odległe poproś o przyspieszenie, są elastyczni.
    • man.lucky Re: Proszę o pomoc 15.07.14, 11:23
      W poprzednim poście nie podałem nazwiska lekarza
      dr Jagielski
      • aguska.1972 Re: Proszę o pomoc 15.07.14, 13:58
        Dziękuję za odpowiedzi (bo pierwsza wytrąciła mnie z równowagi ,specjalista od siedmiu boleści ) tacy ludzie jak on automatycznie powinni być tu blokowani .
        Poczytam o leczeniu niekonwencjonalnym jak i również zadzwonię tam do przychodzi
        Dziękuję i pozdrawiam Agnieszka
        • aguska.1972 Re: Proszę o pomoc 15.07.14, 14:01
          Przychodnia jest w Warszawie ,ja z Wrocławia ,więc odpada :(
          • addart Re: Proszę o pomoc 16.07.14, 13:52
            Na sp9 nie zwracaj uwagi, jest tu znany. Może zadzwoń do dra Jagielskiego, albo napisz maila, nigdy nie zaszkodzi wiedzieć więcej...
            • aguska.1972 Re: Proszę o pomoc 16.07.14, 14:06
              Masz rację dla własnego spokoju napiszę ... Dziękuję
    • martyna-witkowska Re: Proszę o pomoc 12.05.16, 11:28
      ja również polecam Białobrzeską. Sprawdź jeszcze terminy u Balcerzaka (cancept.pl) on przyjmuje w wielu lecznicach warszawskich i Dominiaka (animal-center.pl). Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka