Dodaj do ulubionych

Pies nie sika

04.02.19, 11:25
Witam, mam problem z pieskiem :-( od wtorku z psem cos się zaczęło dziać a w środę piesek zaczął popiskiwac i rozchodziły mu się tylnie łapki , jakby cos miał z miednica , pojechalismy do weterynarza okazało się ze zwichnieta miednica ..Weterynarz twierdzi iz psa ktoś kopnął bądź uderzył tępym narzędziem, ale my mieszkamy na wsi pies nie podchodzi do obcych ani żaden z sasiadow go nie uderzy gdyż to towarzyski pies i każdy go lubi . Dostał leki i zastrzyki , ale dzień bo wizycie pies coraz gorzej wyglądał , nawet nie mógł się załatwić jak próbował stanąć na łapki to jakby gorzej się rozchodziły . Ponowna wizyta u weterynarza na przeswietleniu wyszło iz pies ma złamana miednicę , ale poprzednio nic takiego weterynarz nie mówił ze zlamana . Weterynarz twierdzi ze pies ma przerwany rdzeń ale ja sadze ze to nie mozliwe bo pies staje na łapki tylnie i próbuje chodzić gdyby przerwanie rdzenia nastąpiło raczej by nie mógł nimi Poruszać . Na pewno może jest uszkodzony rdzeń czy cos nie wiem nie znam się . Mimo to dal zastrzyki i leki , ale pies się nie załatwia , jest codziennie cewnikowany , co można z tym zrobić jak pomoc psu , weterynarz nic nowego nie mówi ani nie proponuje innego leczenia . Proszę o pomoc może ktoś by cos doradził , Czy pies wymaga operacji ? Czy będzie się załatwiał , jeśli to uraz neurologiczny co robić? . Czy jest jakas szansa :-( Będę wdzięczna za każda pomoc , opinie ,
Obserwuj wątek
    • addart Re: Pies nie sika 04.02.19, 13:22
      Nie znam się na psach, mogę tylko napisać ogólnie. Miednicy się nie operuje, sama się zrasta. Nie rozumiem co to znaczy zwichnięta miednica, zwichnięty może być staw. Jeśli pies ma uszkodzony kręgosłup ale chodzi, może to oznaczać obrzęk rdzenia, stan zapalny, który z czasem minie. Gdyby miał rdzeń przerwany, to by nie chodził. Pies powinien dostawać środki rozkurczowe i przeciwbólowe, dostawać lekkostrawne jedzenie, co więcej nie wiem.
      • maria88 Re: Pies nie sika 04.02.19, 19:04
        Moje psie mialo zwichniety staw biodrowy /mala rasa/
        to lekarz pod narkoza ustawił, dał zastrzyki, leki. srodki p.bólowe.
        Kazał usunąc z podłogi wszystko żeby sie nie slizgał.i nie skakał np.zastawic miejsca gdzie
        mógłby skoczyć. Najmniej ruchu. Sisiał poczatkowo nawet przy legowisku
        po nie miał siły dojsc do łazienki. ale problemu innego nie było.
        Trwało to chyba 3 tygiodnie i jest okey.Dieta żeby nie bylo zaparć
        I woda do picia. Nic dziwnego że pies ma problem z poruszaniem sie
        po takim urazie. Trzeba cierpliwości. Pies musi miec zapewnioną ciszę, ciepełko,
        i lubi jak choruje to ciemny kącik żeby mu nikt nie
        przeszkadzał to tez wskazania weta. Na pewno wet wie jak długo może
        pies byc cewnikowany. Trzeba pytać weta o rokowania ale nie ponagalać.

• marynika123 Re: Pies nie sika 04.02.19, 17:23
      Może udać się do innego weta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka