Dodaj do ulubionych

Teraz się boję :((

10.04.05, 19:26
Mój cudowny szczeniaczek(11tyg) narazie był zaszczepiony tylko raz,myślałam,że wystarczy chronić psa w czasie kwarantanny przed kontaktem z innymi psami i wyprowadzałam go kilkakrotnie na spacer.Teraz się dowiedziałm,że absolutnie nie można przed drugim szczepieniem wypuszczac psa na dwór.Wychodziłam z nim do parku,gdzie napewno chodzi wiele psów.Zaznaczam,że absolutnie nie miał kontaktu z żadnym.Teraz przerażliwie się boję.Pies wygląda dobrze,ma apetyt,często szaleje po domu.Jedyne co zauważyłam to kicha czasami,oczki ma mokre,jakby załzawione ,ale tak miał od początku gdy go zabrałam od hodowcy.Pies jest pekinczykiem.Raz może dwa zauważyłam ,że po kichaniu chyba, miał mikrokropelkę pod noskiem,przezroczystą.Co powinnam zrobić,czy rzeczywiscie może zachorować?Po jakim czasie pojawiają się objawy choroby?Czy mogę jakoś zapobiec chorobie? Bardzo proszę o odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • anna.jozwik Re: Teraz się boję :(( 12.04.05, 16:11
      To że pies kichnie raz na jakiś czas to nie jest żaden problem, podobnie jak
      mikrokropleka pod nosem. Może to łzawienie oczek jest trochę niepokojące, choć
      poniewaz to pekińczyk to podekrzewam że to wada rasy związana z drażnieniem
      rogówki przez włosy okalające szparę powiekowa.
      Pies zachorować może (jeśli np. nalizał się jakichś pozosatłości po
      ekskrementach innego psa), ale wcale nie musi.
      Zapobiec chorobie - to chyba tylko nie wyprowadzając go na razie na dwór.
      Nie warto się martwić na zapas, bo mozna "wykrakać".
      • vip_wielka8 Re: Teraz się boję :(( 12.04.05, 16:18
        anna.jozwik napisała:

> Nie warto się martwić na zapas, bo mozna "wykrakać".

looooool, a tego na którym roku weterynarii uczą? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka