Dodaj do ulubionych

Guru na stole operacyjnym

16.04.05, 11:01
Trzymajcie kciuki szczególnie mocno. Właśnie dostałam SMS-a od PADALCOWEJ.
Jak tylko będą jakieś wieści, natychmiast dam znać.
Obserwuj wątek
    • comma Naświeższa informacja - wszystko OK :-) 16.04.05, 11:46
      Guru przeżył zabieg, a PADALCOWA gorąco dziękuje wszystkim za pozytywną energię
      :-))))))))))))))))
      • m.malone Re: Naświeższa informacja - wszystko OK :-) 16.04.05, 12:12
        Odetchnąłem z ulgą:))))
        bardzo sie o niego bała
        • pierozek_monika uffff :) 16.04.05, 13:18
          • umfana Re: uffff :) 16.04.05, 13:24
            Dobrze że już po zabiegu i Guru czuje się Ok :o) Pozdrowionka!!!
            • m.malone Jeszcze sie wybudza, ale jest OK:) nt 16.04.05, 14:02

• miss_dronio A jak jest dzisiaj??? (nt) 17.04.05, 19:06

• m.malone dzisiaj... 17.04.05, 20:10
                  Jakieś problemy z oddychaniem. Miewa napady duszności. Nie wiem jeszcze co
                  powiedział lekarz
                  • comma Re: dzisiaj... 17.04.05, 20:48
                    prawdopodobnie te problemy z oddychaniem, to efekt stresu - PADALCOWA dzwoniła
                    dziś do mnie z relacją. Guruś jest wrażliwym pieskiem po przejściach, miejmy
                    nadzieję, że objawy szoku szybko miną. W każdym razie zjadł porcyjkę indyka z
                    marchewką, pił wodę, a na spacerze obszczekiwał psy - więc wygląda na to, że
                    wszystko idzie ku lepszemu. Nieustająco trzymam kciuki!!!!
                    • umfana Re: dzisiaj... 17.04.05, 22:02
                      Czekam na newsy i życzę moc zdrowia dla Guru!
                      • wiesia.and.company Re: dzisiaj... 18.04.05, 10:56
                        To pokrzepiające wiadomości. A jak dzisiaj? - wczorajszy dzień był ciężki
                        ciśnieniowo, nie tylko dla ludzi, także dla zwierząt, mój kotuś miał oczywiście
                        problemy z oddychaniem nasilone (astma).
                        Pozdrowionka. Wiesia.
                        • comma Re: dzisiaj... 18.04.05, 11:25
                          PADALCOWA prosiła mnie wczoraj o podziękowanie Wam za zainteresowanie i
                          troskę. :-) Wasze ciepłe myśli wspomogły ją bardzo i jest za to wdzięczna.
                          Pozdrawia wszystkich :-) Co do Gurusia - mam nadzieję, że wszystko w porządku,
                          umówiłyśmy się, że skontaktuję się z nią za parę dni :-)))
                          • comma Guru ma infekcje :-( 18.04.05, 20:20
                            Wlasnie dostalam SMS-a. Leczony jest penicylina. Bidulek malutki. Jutro
                            zadzwonie do PADALCOWEJ. Smutno mi, mialam nadzieje, ze juz same dobre wiesci
                            beda od niej nadchodzic. Oby jak najszybciej sie wylizal (w przenosni i
                            doslownie).
                            • umfana Re: Guru ma infekcje :-( 18.04.05, 21:32
                              Trzymam kciuki z całej siły za Guru!!!Pozdrowionka dla Padalcowej!Umfi
                              • m.malone Już się poprawia:))) 19.04.05, 20:02
                                Widziałem oboje - dostał antybiotyk z powodu zakażenia rany pooperacyjnej. Jest
                                reakcja. Poprawia się. Chyba Padalcowa mniej się będzie denerwowała i trochę
                                sie wyśpi nareszcie:)
                                • umfana Re: Już się poprawia:))) 20.04.05, 18:19
                                  Niop :o)
                                • m.malone Re: Już się poprawia:))) 20.04.05, 20:33
                                  20 kwietnia godz. 2000: Padalcowa przekazuje, że bardzo powolutku Guruś się
                                  poprawia i dziękuje za wyrazy sympatii i dobre myśli:)
                                  • comma Re: Już się poprawia:))) 20.04.05, 20:41
                                    Prosze o przekazanie nieustajacych pozdrowien, a od zaciskania juz kciuki bola,
                                    ale beda trzymane, az Guru calkowicie wyzdrowieje :-))
                                    • comma Biedny Guruś wciąż chory 21.04.05, 19:33
                                      Dostałam dziś SMS-a, że Padalcowa negatywnie zweryfikowała powiedzenie "goi się
                                      jak na psie". Niestety, niezbyt dobrze się goi, Guru ma opuchnięty brzuszek i
                                      okolice tylnych łapek. Cierpi, biedny maluszek, a jego pani razem z nim.
                                      • umfana Re: Biedny Guruś wciąż chory 21.04.05, 21:31
                                        Ojej ... Moc zdrowia dla Guru !!!
                                        • wiesia.and.company Re: Biedny Guruś wciąż chory 22.04.05, 09:46
                                          Oj, od ubiegłej soboty do dzisiaj... Bidulek. A co mówi lekarz? Bo to jakby się
                                          tfu! tfu! zaognia, czy może jednak lepiej?
                                          Trzymamy kciuki.
                                          • comma Re: Biedny Guruś wciąż chory 22.04.05, 10:21
                                            On bierze antybiotyk, tylko z jakby marnym skutkiem - to znaczy lek działa
                                            słabiej, niż można by oczekiwać. Guru jest pod stałą opieką weterynarza i mam
                                            nadzieję, że wkrótce będę mogła przekazać znacznie lepsze wieści.
                                            • m.malone Re: Biedny Guruś wciąż chory, ale 22.04.05, 14:58
                                              wygląda, że antybiotyk weszcie "chwycił" To info od P., którą spotkałem przed
                                              chwilą. Kciuki trochę pomagają:)
                                              • comma Re: Biedny Guruś wciąż chory, ale 22.04.05, 17:59
                                                Wprost nie mogę doczekać się informacji, że już wszystko w porządku, brzuszek
                                                wygojony, a Guruś - jak nowo narodzony!!!!
                                                • p.a.d.a.l.c.o.w.a GURU wychodzi na prostą ! 24.04.05, 16:19
                                                  Przede wszystkim dziękuję Wam wszystkim bardzo za dobrą energię i pozytywne
                                                  myślenie o powodzeniu w zabiegu i rekonwalescencji. Od wczoraj jest wyraźnie
                                                  lepiej; pole operacyjne nadal nie wygląda zbyt dobrze, ale Guru już mniej
                                                  interesuje się tym co mu miedzy nogami zostało zrobione.Na noc ma jeszcze
                                                  zakładany kołnierz ochronny. Ja wreszcie drugą noc przespałam jako takoa tym
                                                  samym bardziej nadaję się do dobrej nad nim opieki, bo było z tym kiepsko,
                                                  wszystko mi z rąk leciało, dwa garnki spaliłam przez nieuwagę ( czytaj:
                                                  zmęczenie/niedospanie ). Wczoraj dostał ostatnią dawkę antybiota i oby nie był
                                                  potrzebny już więcej. Ma apetyt lepszy i zaczął interesować się zabawkami a
                                                  przede wszystkim już nie płacze ( skamlał bardzo żałośnie całe noce mimo
                                                  silnego leku przeciwbólowego Tramal )
                                                  Mimo takich perturbacji jestem bardzo zadowolona z lekarza, ktory zabieg
                                                  wykonał, rok temu w znanej lecznicy odbyła się na Guru próba kastracji NIEUDANA
                                                  i ledwo psiaka odratowano ze wstrząsu po podaniu zbyt dużej dawki leku
                                                  anestezyjnego.
                                                  Pozdrawiam wszystkich forumowiczów przed długim wyjazdem nad polskie morze co
                                                  należy się Guru jak przysłowiowa micha psu :)). Możecie się śmiać, ale
                                                  jedziemy oboje do sanatorium położonego tuż przy plaży i to na cały miesiąc.
                                                  Mam tylko nadzieję, że pozwolą nam zapłacić za pobyt w ratach, bo koszt
                                                  niczego sobie, ale warunki lux - a podstawowe było dla mnie, że zgodzili się na
                                                  pobyt Guru. Jeszcze raz całuski ślę i odezwę się jakoś - może tam będzie
                                                  kafejka internetowa.
                                                  • comma Wypoczywajcie Kochani :-)))) 24.04.05, 17:29
                                                    I trzymajcie sie zdrowo. Zycze Wam wspanialej pogody. Mam nadzieje ze tak Guru,
                                                    jak i Padalcowa - szybko zapomnicie o ciezkich chwilach :-))) Bawcie sie dobrze!
                                                  • m.malone Re: Wypoczywajcie Kochani :-)))) 24.04.05, 20:45
                                                    Dołączam sie (razem z moimi) do zyczeń Commy:)
                                                  • miss_dronio TO WSPANIALE! BARDZO się cieszę:) nt 24.04.05, 23:38

• wiesia.and.company Re: TO WSPANIALE! BARDZO się cieszę:) nt 25.04.05, 11:10
                                                    Cieszymy się bardzo! Już nam się od tego trzymania kciuków i pazurków palce
                                                    zakleszczyły.
                                                    Ale uważajcie, żeby Wam się piaseczek nie nasypał tu i "ówdzie" zwłaszcza.
                                                    Pozdrowionka znad morza koniecznie prześlijcie a na razie pozdrawiamy my
                                                    Wiesia z siódemką
                                                  • umfana Re: TO WSPANIALE! BARDZO się cieszę:) nt 25.04.05, 19:55
                                                    Miłego pobytu nad morzem :o)))
    • anahella Re: Guru na stole operacyjnym 03.05.05, 22:59
      Co sie stalo Gurusiowi? Znam osobiscie Padalcowa i jej psa.
      • comma Re: Guru na stole operacyjnym 03.05.05, 23:36
        Guru był sterylizowany. Padalcowa bardzo się martwiła, bo poprzednia próba nie
        powiodła się z powodu złej tolerancji narkozy. Tym razem się udało, ale
        niestety wdała się infekcja i Guru bardzo ciężko odchorował ten pozornie
        niegroźny zabieg. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, Guruś ma już
        zdjęte szwy i razem z Padalcową pojechał wypoczywać nad morze :-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka