comma 16.04.05, 11:01 Trzymajcie kciuki szczególnie mocno. Właśnie dostałam SMS-a od PADALCOWEJ. Jak tylko będą jakieś wieści, natychmiast dam znać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
comma Naświeższa informacja - wszystko OK :-) 16.04.05, 11:46 Guru przeżył zabieg, a PADALCOWA gorąco dziękuje wszystkim za pozytywną energię :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link
m.malone Re: Naświeższa informacja - wszystko OK :-) 16.04.05, 12:12 Odetchnąłem z ulgą:)))) bardzo sie o niego bała Odpowiedz Link
umfana Re: uffff :) 16.04.05, 13:24 Dobrze że już po zabiegu i Guru czuje się Ok :o) Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link
m.malone dzisiaj... 17.04.05, 20:10 Jakieś problemy z oddychaniem. Miewa napady duszności. Nie wiem jeszcze co powiedział lekarz Odpowiedz Link
comma Re: dzisiaj... 17.04.05, 20:48 prawdopodobnie te problemy z oddychaniem, to efekt stresu - PADALCOWA dzwoniła dziś do mnie z relacją. Guruś jest wrażliwym pieskiem po przejściach, miejmy nadzieję, że objawy szoku szybko miną. W każdym razie zjadł porcyjkę indyka z marchewką, pił wodę, a na spacerze obszczekiwał psy - więc wygląda na to, że wszystko idzie ku lepszemu. Nieustająco trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: dzisiaj... 18.04.05, 10:56 To pokrzepiające wiadomości. A jak dzisiaj? - wczorajszy dzień był ciężki ciśnieniowo, nie tylko dla ludzi, także dla zwierząt, mój kotuś miał oczywiście problemy z oddychaniem nasilone (astma). Pozdrowionka. Wiesia. Odpowiedz Link
comma Re: dzisiaj... 18.04.05, 11:25 PADALCOWA prosiła mnie wczoraj o podziękowanie Wam za zainteresowanie i troskę. :-) Wasze ciepłe myśli wspomogły ją bardzo i jest za to wdzięczna. Pozdrawia wszystkich :-) Co do Gurusia - mam nadzieję, że wszystko w porządku, umówiłyśmy się, że skontaktuję się z nią za parę dni :-))) Odpowiedz Link
comma Guru ma infekcje :-( 18.04.05, 20:20 Wlasnie dostalam SMS-a. Leczony jest penicylina. Bidulek malutki. Jutro zadzwonie do PADALCOWEJ. Smutno mi, mialam nadzieje, ze juz same dobre wiesci beda od niej nadchodzic. Oby jak najszybciej sie wylizal (w przenosni i doslownie). Odpowiedz Link
umfana Re: Guru ma infekcje :-( 18.04.05, 21:32 Trzymam kciuki z całej siły za Guru!!!Pozdrowionka dla Padalcowej!Umfi Odpowiedz Link
m.malone Już się poprawia:))) 19.04.05, 20:02 Widziałem oboje - dostał antybiotyk z powodu zakażenia rany pooperacyjnej. Jest reakcja. Poprawia się. Chyba Padalcowa mniej się będzie denerwowała i trochę sie wyśpi nareszcie:) Odpowiedz Link
m.malone Re: Już się poprawia:))) 20.04.05, 20:33 20 kwietnia godz. 2000: Padalcowa przekazuje, że bardzo powolutku Guruś się poprawia i dziękuje za wyrazy sympatii i dobre myśli:) Odpowiedz Link
comma Re: Już się poprawia:))) 20.04.05, 20:41 Prosze o przekazanie nieustajacych pozdrowien, a od zaciskania juz kciuki bola, ale beda trzymane, az Guru calkowicie wyzdrowieje :-)) Odpowiedz Link
comma Biedny Guruś wciąż chory 21.04.05, 19:33 Dostałam dziś SMS-a, że Padalcowa negatywnie zweryfikowała powiedzenie "goi się jak na psie". Niestety, niezbyt dobrze się goi, Guru ma opuchnięty brzuszek i okolice tylnych łapek. Cierpi, biedny maluszek, a jego pani razem z nim. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Biedny Guruś wciąż chory 22.04.05, 09:46 Oj, od ubiegłej soboty do dzisiaj... Bidulek. A co mówi lekarz? Bo to jakby się tfu! tfu! zaognia, czy może jednak lepiej? Trzymamy kciuki. Odpowiedz Link
comma Re: Biedny Guruś wciąż chory 22.04.05, 10:21 On bierze antybiotyk, tylko z jakby marnym skutkiem - to znaczy lek działa słabiej, niż można by oczekiwać. Guru jest pod stałą opieką weterynarza i mam nadzieję, że wkrótce będę mogła przekazać znacznie lepsze wieści. Odpowiedz Link
m.malone Re: Biedny Guruś wciąż chory, ale 22.04.05, 14:58 wygląda, że antybiotyk weszcie "chwycił" To info od P., którą spotkałem przed chwilą. Kciuki trochę pomagają:) Odpowiedz Link
comma Re: Biedny Guruś wciąż chory, ale 22.04.05, 17:59 Wprost nie mogę doczekać się informacji, że już wszystko w porządku, brzuszek wygojony, a Guruś - jak nowo narodzony!!!! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a GURU wychodzi na prostą ! 24.04.05, 16:19 Przede wszystkim dziękuję Wam wszystkim bardzo za dobrą energię i pozytywne myślenie o powodzeniu w zabiegu i rekonwalescencji. Od wczoraj jest wyraźnie lepiej; pole operacyjne nadal nie wygląda zbyt dobrze, ale Guru już mniej interesuje się tym co mu miedzy nogami zostało zrobione.Na noc ma jeszcze zakładany kołnierz ochronny. Ja wreszcie drugą noc przespałam jako takoa tym samym bardziej nadaję się do dobrej nad nim opieki, bo było z tym kiepsko, wszystko mi z rąk leciało, dwa garnki spaliłam przez nieuwagę ( czytaj: zmęczenie/niedospanie ). Wczoraj dostał ostatnią dawkę antybiota i oby nie był potrzebny już więcej. Ma apetyt lepszy i zaczął interesować się zabawkami a przede wszystkim już nie płacze ( skamlał bardzo żałośnie całe noce mimo silnego leku przeciwbólowego Tramal ) Mimo takich perturbacji jestem bardzo zadowolona z lekarza, ktory zabieg wykonał, rok temu w znanej lecznicy odbyła się na Guru próba kastracji NIEUDANA i ledwo psiaka odratowano ze wstrząsu po podaniu zbyt dużej dawki leku anestezyjnego. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów przed długim wyjazdem nad polskie morze co należy się Guru jak przysłowiowa micha psu :)). Możecie się śmiać, ale jedziemy oboje do sanatorium położonego tuż przy plaży i to na cały miesiąc. Mam tylko nadzieję, że pozwolą nam zapłacić za pobyt w ratach, bo koszt niczego sobie, ale warunki lux - a podstawowe było dla mnie, że zgodzili się na pobyt Guru. Jeszcze raz całuski ślę i odezwę się jakoś - może tam będzie kafejka internetowa. Odpowiedz Link
comma Wypoczywajcie Kochani :-)))) 24.04.05, 17:29 I trzymajcie sie zdrowo. Zycze Wam wspanialej pogody. Mam nadzieje ze tak Guru, jak i Padalcowa - szybko zapomnicie o ciezkich chwilach :-))) Bawcie sie dobrze! Odpowiedz Link
m.malone Re: Wypoczywajcie Kochani :-)))) 24.04.05, 20:45 Dołączam sie (razem z moimi) do zyczeń Commy:) Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: TO WSPANIALE! BARDZO się cieszę:) nt 25.04.05, 11:10 Cieszymy się bardzo! Już nam się od tego trzymania kciuków i pazurków palce zakleszczyły. Ale uważajcie, żeby Wam się piaseczek nie nasypał tu i "ówdzie" zwłaszcza. Pozdrowionka znad morza koniecznie prześlijcie a na razie pozdrawiamy my Wiesia z siódemką Odpowiedz Link
umfana Re: TO WSPANIALE! BARDZO się cieszę:) nt 25.04.05, 19:55 Miłego pobytu nad morzem :o))) Odpowiedz Link
anahella Re: Guru na stole operacyjnym 03.05.05, 22:59 Co sie stalo Gurusiowi? Znam osobiscie Padalcowa i jej psa. Odpowiedz Link
comma Re: Guru na stole operacyjnym 03.05.05, 23:36 Guru był sterylizowany. Padalcowa bardzo się martwiła, bo poprzednia próba nie powiodła się z powodu złej tolerancji narkozy. Tym razem się udało, ale niestety wdała się infekcja i Guru bardzo ciężko odchorował ten pozornie niegroźny zabieg. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, Guruś ma już zdjęte szwy i razem z Padalcową pojechał wypoczywać nad morze :-) Odpowiedz Link