eleanorrigby 04.05.05, 18:31 Moje 9-cio tygodniowe kociaki 10 min.po podaniu pasty odrobaczającej zwymiotowały ją.Czy trzeba podać kolejną dawkę?A co,jeśli znowu zwymiotują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitek1555 Re: wymioty po odrobaczeniu 04.05.05, 23:17 Jak wiem wiele zwierząt tak raguje na podanie maści.Podobno na tym to polega, ale dla pewności zadzwoń do weterynarza i się spytaj jakie mogą być objawy po odrobaczaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: wymioty po odrobaczeniu 05.05.05, 12:04 Jesli zwymiotowały ją zaraz po odrobaczeniu, to znaczy że efekt o który chodziło nie został osiągnięty, tj. nie zostały odrobaczone. To niedobrze, bo zapewne miało to byc odrobaczanie przed szczepieniem patrząc na ich wiek. Zatem trzeba to odrobaczenie powtórzyć. Jeśli kociaki tak niedobrze zareagowały po tym środku, spróbuj rozmieszac go z jamimś smacznym pokarmem, wtedy szansa że zwymiotują jest minimalna. Odpowiedz Link Zgłoś
manga11 Re: wymioty po odrobaczeniu 06.05.05, 01:19 Moj kocur za kazdym razem jak dostawal paste (taka zolta) wymiotowal. Z tym ze byl troche pozniej i szczepiony i odrobaczany i podejrzewam ze takie kocie musi troche do proszkow podrosnac :) Proby mieszania pasty z jedzeniem skonczyly sie koniecznoscia kupowania kolejnej bo nie chcial tknac... moze jest jakis wybredny :P Odpowiedz Link Zgłoś
eleanorrigby Re: wymioty po odrobaczeniu 06.05.05, 20:07 Byłam u weta,powiedział,że do wytrucia robali wystarczy 0.1 dawki,dlatego nawet jak zwymiotowały to nie trzeba podawać drugi raz,tylko powtórzyć w normalnym terminie,przed szczepieniem. Moje smyruchy też byle czego do pyska nie wezmą,myślę,że pasta w jedzeniu nie przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś