zulka83 30.06.05, 18:32 witam moja 5letnia suczka-owaczarek niemiecki-zaczal bardzo kaszlec.kaszel jest suchy a w koncowym jego etapie wypluwa biala spieniona maz.co powinnam w takim wypadku zrobic??prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avasawaszkiewicz Re: kaszlacy Pies 03.07.05, 14:55 Koniecznie wybierz się do lekarza!!! Przyczyn tego stanu może być bardzo wiele. Nie podałaś mi wielu informacji, któe mogą stac się kluczowe: - od jak dawna Twój psiak kaszle i jak często - w jakich porach dnia - być moze w jakiś specyficznych sytuacjach (w czasie ekscytacji, na spacerze, w stresie itp) - czy ów kaszel jest silny, napadowy czy raczej jest to pokasływanie - czy miał wcześniej jakieś problemy z gardłem czy też sercowe - czy widoczne są jakieś zmiany w zachowaniu - stał się osowiały, apatyczny, nie jest zainteresowany jedzieniem itp - czy istnieją jakies problemy zwiazane z oddychaniem Na te wszystkie pyatania napewno będziesz musiała odpowiedzieć u swojego lekarza weterynarii. Przygotuj się wieć. Psiaka bowiem należy dokładnie przebadać, osłuchać - zarówno płuca, serduszko, jak i tchawicę. Pozdrawiam i życzę miłej wizyty - ava Odpowiedz Link Zgłoś