Dodaj do ulubionych

Witam serdecznie :)

12.01.12, 11:54
Szanowne Panie i Panowie ( choć tych tu jakby mniej) i oczywiście Shihtzaki :D
witam serdecznie

Dołączam do grona posiadaczy piesków szczęścia :) Figiel jest z nami od lipca 2011 roku - w tej chwili ma 8 miesięcy. Nie będę pisać, jak wiele radości wniósł w nasze życie, bo to kwestia nie do ogarnięcia ;P Cała rodzinka oszalała na punkcie pieska... i cóż - dobrze nam z tym :)
Szczerze mówiąc - wybór rasy, to czysty przypadek. Zakochaliśmy się w kudłatej kulce od pierwszego wejrzenia i tak nam zostało. Bezboleśnie zaliczyliśmy okres adaptacji, nauki czystości, karmienia, szczepień - w dużej mierze dzięki radom zawartym na forum - za co pragnę gorąco podziękować.

Pozdrawiam Iwona

Obserwuj wątek
    • adinka11 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 12:26
      Witamy w naszym gronie:) Cieszymy się, że mogłyśmy nieświadomie pomóc (choć ja moze nie za dużo, bo w lipcu miałam duzo zmartwień i tylko się tu żaliłam) ale myslę, że kobietki się ze mna zgodzą :) Wrzuc jakieś zdjątko swojej psinki :) Pozdrawiamy i w razie czego jesteśmy :)
      • iwona.jg Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 13:46
        w moim albumie jest kilka zdjęć "Synka"
        fotoforum.gazeta.pl/a/63756.html
        • agatek28 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 13:50
          Witaj Iwonko. Witamy Ciebie również ciepło i cieszymy się, że dołączyłas do nas...ludzi którzy mają bzika na punkcie shih tzu. Piękny piesek...już obejrzałam...uroczy. Zdrówka życzę i pozdrawiam;)
        • adinka11 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 14:41
          Kolejny ślicznotek :)
          • maria0511 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 17:49
            Witam:dołączam się do powitania. Figielek "syneczek" jest prześliczny. Pozdrawiam M.M.
            • an3czka2 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 18:40
              Witaj Iwonko:), Figielek śliczny, podobną mam swoją Fabię. Pozdrawiam z Lilusią, Fabią i Maxiem:)
              • an3czka2 Dodałam zdjęcie, ale znowu poszły do galerii:) 12.01.12, 19:08
                ccccykoria ratuj znowu uciekły mi zdjęcia do galerii. Ania.
                • megg_mb Re: Dodałam zdjęcie, ale znowu poszły do galerii: 12.01.12, 22:11
                  Cudne i bardzo zadbane te Twoje maluchy aż przyjemnie się je ogląda:-))
    • megg_mb Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 19:07
      Witaj Iwonko:-)...ja również bazując na radach dziewczyn z tego forum "przeszłam" pierwsze miesiące z Maylem bez przeszkód. Figiel nie tylko jest śliczny ale i jego imię przyjemnie się kojarzy:-). Pozdrawiam serdecznie.
      • rybki1990 aniu twoje zdjecia ktore ci uciekły :) 12.01.12, 19:38
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3000252,2,1,Zdjecie0204.html słodziaki:) te twoje maluchy:) witac iskierki w ich oczkach :) male rozrabiaki:)
        • an3czka2 Re: aniu twoje zdjecia ktore ci uciekły :) 12.01.12, 22:49
          To nie iskierki, to diabełki w oczach mają:).
          • an3czka2 Re: aniu twoje zdjecia ktore ci uciekły :) 12.01.12, 22:55
            Powiem wam że tęsknię za Łasiem i Luzaczkiem:(, ale po zdjęciach widać że też dbają o nie bardzo, chyba nieco utył Łasio. Moje akurat są niewyczesane, zdjęcia robiłam przed czesaniem:). Pozdrawiam Ania.
    • rybki1990 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 19:39
      i ja rowniez witam na forum:) fajnie ze jest nas coraz wiecej:) pozdrawiam:)
      • lilia170 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 21:40
        witam Iwone Figiel śliczny <<Aneczka twoje takie słodziaki jak moje, moje już dokazują rządzą nami jak chcą pozdrawiam ,,,wrzuce teraz na dniach zdjęcia myśle że koleżanki mi odnajdą bo te ostatnie to niemogę odnaleź poszły,,,
        • an3czka2 Re: Witam serdecznie :) 12.01.12, 22:50
          Koniecznie daj zdjęcia:). Czekamy:).Ania.
          • iwona.jg Re: Witam serdecznie :) 13.01.12, 08:12
            Dzięki za tak serdeczne powitanie :)
            Wygląda na to ,że jesteście jeszcze milsze, niż mi się wydawało :)
            Dziś u nas sypnęło śniegiem. Z Figla zrobił się bałwan ( bardzo szczęśliwy bałwan, ależ baraszkował w puchu). Ja się przeraziłam widząc te sopelki na łapach. Po pracy pędzę po kombinezon z długim rękawkiem ( to chyba najlepszy pomysł na rozwiązanie problemu sopli). Macie jakieś doświadczenie?
            • an3czka2 Re: Witam serdecznie :) 13.01.12, 10:16
              Iwonko moja dobra rada, idź po kombinezon z pieskiem:). Może się okazać że mały nie zechce w nim chodzić, tak było z moją lilą. Toleruje tylko sweterki z golfikiem i nic więcej. W sklepie sprawdzisz po założeniu czy pójdzie czy nie w kombinezonie. Psiaki nie lubią szeleszczących rzeczy, więc zwróć uwagę, aby był miękki i nie szeleszczący, ani krępujący ruchy. U mnie kombinezon leży w szafce:), a mała uwielbia sweterki:). To jej nie krępuje ruchów:). Pamiętaj też o smarowaniu poduszeczek na łapkach wazelinką przed spacerkiem i po powrocie i umyciu również nałożyć cieniutką warstewkę. Sól okropnie niszczy poduszeczki psa. Sprawia im to wiele bólu, a tak unikniesz tego:). Powodzenia, pozdrawiam Ania.
              • cccykoria Re: Witam serdecznie :) 13.01.12, 12:30
                ja również Cię Iwonko witam , jeżeli chodzi o kombinezon, to zły pomysł,ponieważ tak jak Ania pisała i również utrudnia chodzenie i zaraz będziesz miała całe brudny i bez sensu suszyć itp, ale to tylko moje zdanie. Ja kupuję takie bluzy z kapturem u chińczyków z polara (duże sklepy), nawet jedną uszyłam, wykończenie marne ale tego nie widać. Teraz nie ma już wyboru a fredi jest większym pieskiem, więc czekam na nową dostawę.Oczywiście trzeba przymierzać, zawsze umawiam się czy można oddać. Na alegro są fajnie ale czy będą dobre wielka niewiadoma. Pozdrawiam
                • iwona.jg Re: Witam serdecznie :) 13.01.12, 12:53
                  Kurcze, no i zamieszałyście w głowie. Po zakupy na pewno wybiorę się z psiakiem. Młody ma już pelerynkę na duży deszcz - spaceruje w niej bez większego problemu ( nie powiem żeby był strasznie zadowolony, ale radzi sobie dzielnie i nie zwraca specjalnej uwagi na odzież ;P)
                  Dlatego pomyślałam o kombinezonie ( coś w tym stylu: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3000766,2,1,Kombinezon.html). Mam wrażenie że sama bluza się nie sprawdzi - najwięcej sopelków ( kulek śniegowych) zrobiło mu się na brzuszku i tylnych łapach.Po spacerze trzeba było psa rozmrażac ;P Z drugiej strony nie chciałabym ograniczać Figla w figlowaniu na śniegu ;)
                  an3czko2 o łapki dbam - oczywiście dzięki radom forumowiczek :)
                  • cccykoria Re: Witam serdecznie :) 13.01.12, 13:41
                    widziałam w takim kombinezonie yorka, babka sobie chwaliła, ale on tak śmiiesznie chodził, może za mały? Nie sprawdziłby się u frediehgo, bo musiałabym zakupić kilka, ponieważ wejdzie wszędzie ,ze spaceru wraca cały czarny oprócz góry:) i częsci brzuszka. To fakt z tymi soplami, ale na wąskach i brodzie też ma:)

ja ubieram go w takie bluzy, nie chodzi o to, że mu zimno, tylko chroni to prZed całkowitym pobrudzeniem:)

oczywiście są ludzie i ludzisko potrafią dowalić do pieca:) kup pani jeszcze buty itp, jaka pszczoła , osa itp, wisi mi to, totalny luz:)

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2987903,2,2.html
                    a mnie się podobają takie:)

allegro.pl/ubranko-ubranka-psa-psow-25-28-cm-s2-ocieplane-i2038421966.html
                    i takie itp

allegro.pl/ubranko-dla-psa-yorka-pupila-szyte-na-miare-i2034286911.html
                    i takie tak można linkować bez końca:)

allegro.pl/colari-ubranko-kurtka-dla-psa-pieska-p02-s-i2046116406.html
                    decyzja należy do Ciebie, każdy lubi coś innego, ja stawiam na wygodę, że jak wypiorę szybko schną:)

cudny ten Twój figielek, strasznie mi się podoba umaszczenie, zresztą wszystkie shihtzaki są piękne:) tylko częsć właścicieli nie dba zupełnie o nie i to przykre, jak widzę jakie zaniedbane chodzą..
                    • iwona.jg Re: Witam serdecznie :) 17.01.12, 20:11
                      Kupiłam kombinezonik - okazało się,że pod nosem mam producenta psich ciuszków. No i znalazłam idealny- czarny, bez udziwnień, kapturków czy kieszonek :P Do tego naprawdę porządnie odszyty i za śmieszną kaskę ( w porówaniu z tymi allegrowymi). Jestem baaaaaaaaaardzo zadowolona. Młody też wygląda na szczęśliwego - fisuje w śniegu, trochę na zasadzie spychu działa ( zjadając przy tym trochę puchu - chyba nie powinno mu to zaszkodzić?)
                      W kwestii tych zaniedbanych shih - widziałam dziś taką sierotkę - ogolony do łysego ( jego ogonek wyglądał jak u świnki), biedak trząsł się ( chyba z zimna). A jego Pańcia zachwycała się szatą Figla - po czym podsumowała, że ona też by tak chciała,ale czesać jej się nie chce, dlatego goli swojego... Zapytałam ją dlaczego nie kupiła sobie jamnika... To sobie poszła obrazona...
                      • annrez Re: Witam serdecznie :) 17.01.12, 20:29
                        sliczny ten figiel Moj tez jest bialo-czarny a po sniegu biega jak szalony ,
                      • an3czka2 Re: Witam serdecznie :) 20.01.12, 17:39
                        Dobrze babie powiedziałaś:), ja miałam telefon w sprawie zakupu i kiedy tłumaczyłam że wymaga pielęgnacji, czesania itd., to usłyszałam żebym nie przesadzała, do fryzjera można zaprowadzić i z głowy. Poradziłam kupno Pinczerka i odłożyłam telefon:). Kretyni, kupują psy nie wiadomo po co z długą sierścią?, bo modny?. Pozdrawiam Ania:).
    • pade Iwona 22.01.12, 13:47
      Po pierwsze, mam taki kombinezon jaki pokazałaś na zdjęciu, tylko nie ocieplany a ortalionowy. Fakt, mała śmiesznie w tym chodzi, łapy ma wyprostowane, ale wraca czysta!!! Do wytarcia tylko łapki.
      Druga sprawa, zakupiłam grzebień obrotowy i preparat Antyfilc Trixie i jestem w szoku! Za 27 zł w sumie pozbyłam się wszystkich kołtunów, bezboleśnie, szybko i na dodatek włos jest tak miękki jak przed zmianą. Jestem przeszczęśliwa:)
      zakupy przez całkowity przypadek, wybieram się jeszcze po witaminy i majteczki:)
      • iwona.jg Re: Iwona 22.01.12, 17:52
        My też mamy nieocieploną wersję. I bardzo sobie chwalę - rzeczywiscie pies wraca czyściutki. Figiel ma tylko problem z podniesieniem wysoko nogi i sika na sunię :P Z bieganiem i chodzeniem nie ma najmniejszego kłopotu.
        W kwestii kołtunów - odpukać - poki co jest dobrze. Zaciekawiłaś mnie tym obrotowym grzebieniem - ja mam zwykły metalowy i w sumie nie szukałam innego rozwiązania, bo ten sie sprawdza. W tym te ząbki się kręcą tak? Łatwiej się czesze niż takim zwykłym?
      • iwona.jg Re: Iwona 22.01.12, 18:16
        Kupiłam jeszcze omega complex polecany przez Aneczkę. No ale na efekty pewnie trzeba bedzie poczekac :P
        • an3czka2 Re: Iwona 22.01.12, 19:26
          Iwona super że się pozbyłaś kołtunów, pomógł płyn i bardzo dobrze, brawo:). Efekty po Omega comlex są, ale trzeba podawać parę tygodni. Starcza na długo, przecież podaje się 1 łyżeczkę małą. Szkoda by było małą obcinać, ma faktycznie piękny włos. Moja Lila ma słabszy, cieńszy, delikatniejszy. Maluchy natomiast tak jak twoja , burza włosów, ale czesze się idealnie. Nie mają skłonności do kołtunów, na razie:). Figo(tatuś)nie ma kłopotów z kołtunieniem, więc może u nich też tak będzie. Wspomniałaś o grzebieniu obrotowym, to tak czesze się o wiele lepiej i mniej szarpie. Pozdrawiamy , Ania z maluchami:).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka