Dodaj do ulubionych

Prosze o rady

02.05.07, 23:29
Prosze Was o rade- w poniedzialek wieczorem wyszedl z domu moj kot. Moze
wychodzic i zawsze wraca, nawet zdarzylo mu sie zostac na noc na dworze, ale
najpozniej przedpoludniemn byl pod drzwimi. Jest madry, ma 10 lat.
NIE WROCIL do tej pory.
Szuikam, pytam wszystkich, ogladam krzaki, pobocza, mowilam listonoszce,
znajomym, wszystkim.
Co mam jeszcze zrobic?
Czekam na Niego, kazda moja komorka nerwowa, musi przyjsc.
Co moge jeszcze zrobic?
Obserwuj wątek
    • lorful Re: Prosze o rady 02.05.07, 23:34
      moze przyklej kartkę gdzieś na słupie że zaginął
    • zelatynka Re: Prosze o rady 03.05.07, 00:53
      pochodź po okolicy i go ponawołuj. Najlepiej wieczorem lub w nocy. Moje kotki
      tez wychodzą i czasem się zapodzieją. Raz jednej nie było około dwóch dni i
      poszliśmy jej szukać. Odeszla dalej pare ulic i kiedy nas usłyszała, w te pędy
      do nas przybiegła.
    • kati27 Re: Prosze o rady 03.05.07, 01:15
      Sprawdź też w najbliższym schronisku dla zwierząt
      • ewa9922 Re: Prosze o rady 03.05.07, 11:56
        Chodze, co prawda w dzien, jestem pewna, ze gdybybyl na wolnosci przyszedlby
        sam do domu. Kartki zaraz ponaklejam, mowilam wszystkim ktorych spotkalam po
        drodze.
        Mam wrazenie, ze ktos go zamknal. CZEKAM na NIEGO!!!!!!
        • lisia312 Re: Prosze o rady 03.05.07, 19:06
          Nie chcę Cię martwić, ale być może, że poszedł umrzeć gdzieś z dala od ludzi,
          koty wychodzące tak robią. Mojej teściowej koty zawsze w ten sposób odchodziły.
          Niemniej trzymam kciuki, żeby wrócił!!!!
          • wrexham Re: Prosze o rady 03.05.07, 20:21
            a skad przepraszam tesciowa wie, ze tak taktownie zmarly na uboczu smiercia
            naturalna, a nie rozszarpaly ich psy, albo nie zostaly rozjechane przez
            samochody? zostawialy listy pozegnalne?
          • lorful Re: Prosze o rady 03.05.07, 20:47
            no bez przesady. właścicielka zauważyłaby że jest już stary i słaby i można się czegoś takiego spodziewać. możliwe że spodobał się po prostu jakiemuś dzieciakowi, może rodzice uznali że jest bezdomny i pozwolili zatrzymać nawet nie wiedząc, że ktoś go szuka. jeśli tak to jak zobaczą ogłoszenie pewnie zwrócą kotka. albo zawędrował gdzieś daleko i wróci za jakiś czas. trzymam kciuki!
            • mist3 Re: Prosze o rady 03.05.07, 21:04
              kota szukaj wieczorem, w nocy albo nad ranem - wtedy koty wychodzą coś zjeść i
              są większe szanse, że go znajdziesz.
              kot 10letni to nie jest stary kot - a to z listem pożegnalnym naprawdę świetne -
              też się czasem zastanawiam skąd ludzie, którzy piszą, że ich kot wyszedł i nie
              wrócił bo wiedział że umrze, wiedzą o tym, że kot właśnie miał umrzeć, a nie że
              ktoś im w tym niestety pomógł.
              • ewa9922 Re: Prosze o rady 04.05.07, 10:34
                Kotek nie jaest absolutnie stary czy chory. Jest w znakomitej kondycji , super
                zadbany, szczepiony i odzywiony na najlepszych karmach, a przedewszystkim jest
                KOCHANY przez nas. Jest bardzo madry.
                Tez mam takie wrazenie, ze ktos go zabral, albo w nieswiadomosci , albo celow.
                Kartki wisza z obiecana nagroda, kota szukam wieczorami, pojde jeszcze nad
                ranem tak jak radzicie.
                Wciaz na niego czekam i wierze, ze przyjdzie , ze sie znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka