monia2506 06.05.07, 15:43 Czy ktoś hoduje papuszki żako bądz nierozłączki,czy te papugi sa trudne w utrzymaniu i wychowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymulek Re: papuszki 06.05.07, 20:42 na tym forum nie ma milosnikow papug, albo nie ujawniaja sie ;-) ... tu cos znajdziesz www.papugi.webserwer.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: papuszki 06.05.07, 20:59 Monia, papugi to nic dobrego, mam rozellę królewską, wielka papuga, a śmieci, wrzeszczy, nie da się złapać do klatki, robi kupę na wszystko, jak lata, niszczy faktury VAT i całe paczki papierosów, skaranie boskie!!! Nie kupuj papużek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
twojahanus Re: papuszki 06.05.07, 21:45 Po pierwsze pisze się papużki- bo aż bo oczach razi. Po drugie od papużek to ja dostałam takiej alergii, ze maiałam zapalenie płuc. Jeszcze trochę i by się astmą skończyło. Poza tym dużo krzyku, wszytsko usrane, mało radości. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: papuszki 06.05.07, 23:12 jak ktos kocha ptaki to mu s*ajaca papuga nie przeszkadza. ale mniejsza z tym - jak juz interesuja cie papuZki - i zet ma byc z kropka ale mam angielsko-jez. klawiature- to wlasnie, zacznij od podstaw -prawidlowa ortografia itd. poza tym wypozycz sobie ksiazki na ten temat - o papugach, papuzkach i zorientuj sie co nieco na temat ich wymagan, charakteru itd zanim jakakolwiek kupisz. Niektore papugi sa dlugowieczne, moga zyc 50 lat i wiecej, wiec zebys wiedzial/a ze kupujac papuge teraz bedzie ci towarzyszyc - 50 lat. czyli ile bedziesz mial lat ty za 50? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: papuszki 07.05.07, 00:53 monia2506 napisała: > żako bądz nierozłączki, Coz za rozpietosc zainteresowan! :D Na poczatek zako chyba nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajka66 Re: papuszki 12.05.07, 12:31 Dużych papug nie polecam - są kłopotliwe w warunkach domowych. Ale od 15 lat mam średnią papugę - nimfę. Miała 3 razy młode, raz w jednym miocie było az 6 małych. Kiedy trochę podrosły w klatce koczowało razem 8 papug. I nigdy nie powiedziałm, że mam ich dość. Trochę zainteresowania i czułości a na pewno się zrewanżują. Ma swój charakterek, ale dużo kojarzy, rozumie, reaguje na komendy i fajnie gwiżdże. p.s.Ludzie też walą kupy i brudzą. Odpowiedz Link Zgłoś