mrs.eljot 18.08.07, 13:12 Lepiej dopuścić kocura do kotki przed kastracją czy lepiej gdy wogole nie będzie mial zadnych kontaktow sexualnych?? Jak to później bedzie odzialywac na jego psychikę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrexham wyrecze mist3 18.08.07, 13:42 i zalacze link do informacji o kastracji: www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html#pyo milej i owocnej lektury; od siebie dodam, ze nie uwazam, zeby byla koniecznosc dodatkowej produkcji kotow przed wykastrowaniem kocura; niby czemu by to mialo sluzyc twom zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham jeszcze raz, bo sie nie udalo 18.08.07, 13:43 www.vetserwis.pl/kastracja_kot.html Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: jeszcze raz, bo sie nie udalo 18.08.07, 13:56 dzięki wrexham :) ja te linki mam w zakładce, dlatego się tak z nimi produkuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: jeszcze raz, bo sie nie udalo 18.08.07, 13:57 może jeszcze z punktu widzenia kotki - to mit, że kotka musi mieć przynajmniej raz kocięta. to też warto poczytać: www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.eljot Re: wyrecze mist3 18.08.07, 15:38 wrexham: od siebie dodam, ze nie uwazam, zeby byla koniecznosc dodatkowej produkcji kotow przed wykastrowaniem kocura; niby czemu by to mialo sluzyc twom zdaniem? Przede wszystkim drogi wrexham'ie to ja zadalam pytanie i nie wiem czemu mialoby to slużyć, może Twoim zdaniem wiem czemu. Zapewniam Cie jednak że nie wiem. Zbyt dużo jest bezdomnych kociąt na ulicach, jeżeli pytasz o moje zdanie!!! Co do kontaktów sexualnych kotów z kotkami, mam kota rosyjskiego niebieskiego i jeżeli bylaby taka potrzeba przed kastracją chętnie oddalabym jego geny w zamian za spokój jego gospodarki hormonalnej. Ale jak poczytalam w artykule do ktorego jest link w tym watku, nie ma takiej potrzeby. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam, JL Odpowiedz Link Zgłoś
beali Re: Lepiej dopuścić kocura do kotki ?? 18.08.07, 14:28 Kotom kontakty seksualne nie są do niczego potrzebne i nie mają wpływu na rozwój. Dopuszczenie kocura zaowocuje wydaniem na świat kolejnych kociąt, co nie jest niczym dobrym zwazywszy na te tysiące bezdomnych, schorowanych, którym nie sposób pomóc mimo najszczerszych chęci. Odpowiedz Link Zgłoś