czekola była :( 18.07.08, 20:29 zabrałam! To kazał wcierać maść na odleżyny. A królik się wtedy bardzo liże i ogólnie nie widzę poprawy - jest gorzej! Dlatego tu pytam, nie będę jeździła od lekarza do lekarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: była :( 18.07.08, 20:31 A to jeżdżenie od lekarza do lekarza to najlepsze co możesz zrobić dla królika ! Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: była :( 18.07.08, 20:36 Biorąc pod swój dach żywe stworzenie trzeba się liczyć z tym, że w wypadku choroby będzie go potrzebowało ! Odpowiedz Link Zgłoś
czekola Re: była :( 18.07.08, 20:39 OK, ale nie mogę zrozumieć weterynarza, który radzi mi coś, co się nie sprawdza! Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: była :( 18.07.08, 20:42 Widocznie choroba Twojego królika jest nietypowa. Idź do weterynarza którego specjalnością sa gryzonie i zajęczaki. Kto Ci tu na forum powie co masz zrobić? Po pierwsze wchodza tu głównie ludzie bez wykształcenia weterynaryjnego. Po drugie Twojego królika trzeba zbadać, obejrzeć, pomacać. Jak Ci każdy poda nazwę innego leku to zabijesz królika. Chcesz eksperymentować na swoim zwierzaku bo nie chce Ci sie jeździć po weterynarzach? Gratuluję serca do zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
czekola nie 18.07.08, 20:47 Oczywiście, że nie - myślałam tylko, że to może dość typowe :( Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: nie 18.07.08, 20:50 Jakby było typowe już dawno zostałoby rozwiązane przez weterynarza. I wracamy do punktu wyjścia: zabierz królika do weterynarza ! Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: nie 18.07.08, 20:59 Ciesze się. Skorzystaj z listy podanej przez Rezurekcję :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Ranki na łapkach królika 18.07.08, 20:56 czekola napisała: > Jakie lekarstwo? Zeby wiedziec jakie lekarstwo, trzeba wiedziec jaka choroba. tu masz spis lekarzy dla krolikow, leci alfabetycznie, trzeba suwakiem na dol ciagnac. Mozesz tez spytac Kaziora, on mial i ma kroliki. www.kazior5.com/lekarze.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hania261 Re: Ranki na łapkach królika 18.07.08, 21:52 Masc nagietkowa mozesz kupic i smarowac, od razu nie pomoze musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Na jakim podlozu krolik sie porusza, co ma w klatce na podlodze ? Odpowiedz Link Zgłoś