pumaduma 28.01.09, 11:44 Czy możecie mi pomóc. Proszę Szukam miejsca w Polsce gdzie mogłabym skremować swojego psa, nie chodzi mi o utylizację. Nigdzie nie mogę znaleźć, czy jest w ogóle jakaś spalarnia która się tym zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norsksol Re: Kremacja psa 01.02.09, 20:11 Słyszałam,że w Gdańsku na ulicy Kartuskiej można skremować psa. Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Kremacja psa 09.02.09, 16:45 forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=27933 Odpowiedz Link Zgłoś
pumaduma Re: Kremacja psa 10.02.09, 11:23 Na Nowoursywnowskiej nie można niestety ..... Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Kremacja psa 10.02.09, 13:20 z tego co się orientuje nie ma w warszawie mozliwosci indywidualnej kremacji zwierzaka. prawdopodobnie nie ma jej w całej polsce. w warszawie działa firma EcoGamma ktora moze odebrac z domu zwłoki zwierzecia - ale oni kremuja grupowo (wywoza zwloki gdzies daleko poza warszawe, gdzie jest mozliwosc spalania zwierzecych zwlok, bo w warszawie chyba wogole juz nie ma takiej mozliowsci). z jednej strony jest prawo ktore straszy wysokimi karami za samodzielne zakopanie zwłok zwierzecia, a z drugiej strony nie za bardzo wiadomo jak godnie można pochowac czy skremowac zwierzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Kremacja psa 10.02.09, 21:06 w sumie problem dotyczy nie tylko psów ale wszystkich zwierząt domowych które odejdą przed nami a biorąc pod uwagę statystyczną dlugość życia zwierząt i ludzi to jest większość,widać tutaj wyraźnie lukę biznesową bo jest ogromne zapotrzebowanie na taką uslugę a nie ma uslugodawców, trochę to jest logiczny nonsens, gdzieś tam się slyszy o handlowaniu ludzkimi zwlokami dla pieniedzy a tutaj można powiedzieć pieniądze i jeszcze ludzka wdzięczność, kurcze muszę się bliżej temu przyjrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
uruk.hai Re: Kremacja psa 10.02.09, 22:21 blue.berry napisała: > > z jednej strony jest prawo ktore straszy wysokimi karami za > samodzielne zakopanie zwłok zwierzecia, a z drugiej strony nie za > bardzo wiadomo jak godnie można pochowac czy skremowac zwierzaka. > Ja moje 2 psy pochowałam w lesie, gdzie lubiły biegać... Podobnie czynią moi znajomi. Zakopanie zwierzaka jest najbardziej sensowne i "ekologiczne". Przecież w lesie nie stoi straż miejska pod każdym drzewem! Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Kremacja psa 11.02.09, 22:31 A co to za firma, ta EcoGamma? Masz jakis namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Kremacja psa 12.02.09, 13:41 spytam tak trochę trywialnie nie ignoruję istoty problemu wręcz przeciwnie jestem nim bardzo zainteresowany ale pisałaś o tym 28 stycznia a dzisiaj mamy 12 luty więc ten pies jeszcze chyba żyje ? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Kremacja psa 14.02.09, 00:20 w każdym razie wspóczuję zarówno z powodu śmierći jak i problemów z pochówkiem Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Kremacja psa 15.02.09, 20:01 A c co z cemntarzem pism(zwierzęcym) gdzies w Warszawie lub okolicach? jest takie miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś