ostrzeszowianka 18.06.09, 17:55 Po raz kolejny zwracam sie z prosba o pomoc. Gdzie mozna zlorzyc skarge na lekarza weterynarii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macarthur Re: Pomocy 18.06.09, 18:35 możesz złożyć zażalenie do okręgowej izby lekarko-weterenaryjnej właściwej dla twojego miejsca zamieszkania w przypadku jeśli uważasz że postępowanie lekarza było niezgodne ze sztuką lekarską adresy izb Odpowiedz Link Zgłoś
planet Re: Pomocy 19.06.09, 00:27 Składanie skargi do izby weterynaryjnej jest bez sensu, tam "rączka rączkę myje" chyba, że akurat tego weterynarza nie lubią w izbie, to będą mieli okazje się go pozbyć (ale gdyby chcieli to by już to dawno zrobili "swoimi" sposobami). Jeśli coś chcesz osiągnąć, to pozostaje sąd cywilny, ale wiadomo jak to jest z sądami w Polsce... Jednym słowem raczej sytuacja kiepska. Lepiej się nie leczyć lub leczyć samemu, to moja rada, a jeśli już, to dobrze kontrolować każdy ruch weterynarza (również lekarza ludzkiego). Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Pomocy 20.06.09, 00:09 bez sensu to może nie ale na pewno to nie wpłynie znacząco na pracę lekarza, jeśli chcesz mu zaszkodzić to lepiej opisać w internecie przypadek jaki cię spotkał Odpowiedz Link Zgłoś
ostrzeszowianka Re: Pomocy 20.06.09, 18:49 Niestety sprawa jest bardzo powazna i krepujaca.Mysle ze jedynie Sad moze ten problem rozstrzygnac.Czy lekarz weterynarii moze odmowic pomocy leczenia bardzo choremu psu?Czy ma prawo nie oddac dokumentow ktore swiadcza na co dany pies do tej pory byl leczony??Taka sytuacja mnie spotkala po paro miesiecznym leczeniu mojego pupila ,malo tego osoba ta bardzo ingeruje w moje zycie prywatne i nawet nie mam pojecia co chce tym osiagnac Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Pomocy 20.06.09, 19:31 Wynika z tego, że ma prawo odmówić pomocy ale ma także obowiązek udzielenia wszelkich informacji o dotychczasowym leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur jeśli masz podstawy uważać 21.06.09, 00:51 że postępowanie lekarza było niewłaściwe, to możesz a nawet powinnaś złożyć skargę do izby lekarsko weterenaryjnej i kopię pisma wysłać do TOZ - najlepiej gdybyś znalazła więcej osób niezadowolonych bądź poszkodowanych w wyniku działania tego lekarza,aczkolwiek z własnego doświadczenie wiem że ciężko jest na tym polu coś wskórać Odpowiedz Link Zgłoś