claudis_candy 07.07.09, 14:16 mam 7 letnią kotke i chce dokupic suczke mopsa. czy jest mozliwe aby zyly razem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: KOT I MOPS? 07.07.09, 18:39 I oczywiście nie ma żadnej gwarancji - tak jak z ludźmi. Mogą przypaść sobie do gustu i polubić się, ale bywają też antypatie od pierwszego wejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
claudis_candy Re: KOT I MOPS? 08.07.09, 12:24 tak oczywiscie nigdy nie wiadomo. jednak mam nadzieje ze polubilyby sie :) tym bardziej ze podobno mopsy sa przyjazne a moja kotka baardzo ! Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: KOT I MOPS? 08.07.09, 17:13 To nie jest problem tylko przyjaznego psa, ale przede wszystkim sprawa nastawienia kota, który jest zasadniczo ciut szybszy i lepiej uzbrojony od mopsa. Kot, zwłaszcza dorosły może chcieć bronić swojego terytorium, poza tym duzo zalezy od poprzednich doświadczeń kota z psami. Moja Kicia np. jest szalenie łagodna i przytulasta, natomiast psa na swoim terytorium nie toleruje (atakuje i to psa trzeba bronic przed kotem). Nowa kotkę natomiast zaakceptowała w ciągu kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
claudis_candy Re: KOT I MOPS? 09.07.09, 12:58 moja kotka do 3 miesiaca zycia w poprzednim domu jadla, spala i bawila sie z 2 psami. mam nadzieje ze nie zapomniala. Odpowiedz Link Zgłoś