sirseb 11.05.10, 16:13 fe, 2010-05-11, ostatnia aktualizacja 2010-05-11 15:55 "Jeśli na zamieszczonych zdjęciach rozpoznają Państwo psa..." fajne zdjecia! takie niewidzialne :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Pies pogryzł dziecko. Szukają właściciela zwier... IP: 193.105.122.* 12.05.10, 12:52 Sama jestem właścicielem małego psa, ale nie wyobrażam sobie, żeby mój pies biegał swobodnie, tam gdzie mogą być ludzie. Na osiedlach conajmniej połowa posiadaczy psów rano otwiera bramę, wypuszcza psa i zabiera go pod wieczór. To jest skandal, że na tego typu praktyki nie ma silnego egzekwowania przepisów. Mamy stertę różnego rodzaju przepisów, których się nie respektuje i egzekwuje. Wracając do psa. Nieraz byłam świadkiem,kiedy różne kilkulatki "zygały " do psa, rzucając patykami, kamieniami itp. A jeżeli nawet pełen ufności pies podszedł do takiego "miłego" dzieciaczka, to można było zobaczyć ciągnięcie za uszy, ogon i tym podobne "pieszczoty". Pies bardzo rzadko sam z siebie zaatakuje. Atakuje wtedy, kiedy chce się bronić. Ale wypuszczanie psa luzem bez opieki wg mnie jest karygodne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiopysio Uśpić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 13:01 Pies, który wałęsa się bez opieki i gryzie dzieci, powinien zostać natychmiast uśpiony. Jeśli kiedykolwiek właściciel się odnajdzie (liczę na życzliwych sąsiadów), wówczas sprawa w sądzie, grzywna i obowiązkowo rachunek za pracę weterynarza i dawkę środka usypiającego. Może się ludzie nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
dimitri23 Re: Uśpić. 12.05.10, 20:40 pies nie jest winny, uspic wlasciciela, jednego kretyna mniej Odpowiedz Link Zgłoś
mniejsi Re: Uśpić. 15.05.10, 22:13 Pies w schronisku zachowuje się spokojnie nie wiadomo co sprowokowało go do ataku być może własnie samo dziecko. Oczywiście właściciel ponosi odpowiedzialność za wałęsającego się psa ale w praktyce to pies ma najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś