Gość: M.T. Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.static.maxnet.net.pl 18.11.10, 10:41 Przez ten płot przeciśnie się najwyżej jakiś gryzoń. Nie ma przepisów regulujących stawianie takich ogromnych ogrodzeń w terenach zalesionych, szczególnie w Parkach Krajobrazowych i ich otulinie? Zwierzaki pewnie są zachwycone tym, że wyrwano im kolejne miejsce gdzie mogły mieszkać. Pazerność i głupota nie mają granic, ale zawsze znajdzie się jakiś zachłanny baran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.238.73.201.ip.abpl.pl 18.11.10, 10:58 I pomyśleć, że kupiłem u niego auto....... Zbeszcześcił skarb narodowy i powinien zostać za to ukarany... A auto i tak jest do dupy i zaraz go sprzedaję!! Buble sprzedaje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: Zarób, kto ci broni, niemoto? IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 18.11.10, 11:02 Normalny... ćwok po prostu pisze wyżej. Nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.katowice.rj.pl / 192.168.108.* 18.11.10, 11:06 aż się odechciewa. a miało być tak pięknie. niestety nie można mieć pretensji do Pana Karwali. choć nie jestem przekonany czy każdy inny smiertelnik dysponujący jakąś gotówką na wystawienie choćby szałasu w tym miejscu otrzyamłby zgody i pozwolenia. jakoś nie wierzę. konkludując - w niedzielę wybory. Ci oburzeni zarówno w Bielska jak i Wilkowic - zmieńcie coś. a przynajmniej spróbujcie. przeleciałem komentarze i to co mnie zainteresowało bądź wiem coś by wyjaśnić wątpliwości 1. Pan Karwala tam nie dojedzie ? tak. doleci. bo już to robi. helikopterem. 2. kartoteka czysta... tak w ogóle to dobry wręcz święty człowiek. ...śmiać się czy płakać. ileż trzeba mieć w sobie zaprzaństwa by wypowiadać się w tym tonie. ciekawe od kiedy za oszustwa podatkowe pakują człowieka do suki i wiozą do warszawy... w asyście ABW... zamiast święty proponowałbym rezydent - to określenie bardziej pasuje do Pana K 3. plan zagospodarowania i polityka... przykład pierwszy z brzegu - ktoś pisał o terenie w stronę Dębowca i Szyndzielnii. trochę łąk zostało. mieszkańcy osiedli tam wybudowanych (Murapol pobudował osiedla bez placów zabaw - ciekawe bo na planach były) walczą z miastem o pozostawienie tych łąk bądź wydzierżawienie z przeznaczeniem na "ogródki jordanowskie". efekt ? nie ma takiej pier.... możliwości bo miasto sprzeda to deweloperowi za psie pieniądze pod zabudowę osiedlową.... 4. swoją drogą jak tu się dziwić Panu Karwali skoro na zabytkowym stoku dębowca miasto wybudowało coś w stylu Kaufland... ciekawe ilu plujących tu na inwestora przymknie oko na halę i zagłosuje na Pana Krywulta....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut ktos zbudowal sobie dom nie pytajac ciebie? IP: 86.86.185.* 18.11.10, 11:09 przecież nadal możecie rzucać butelki po wodzie, piwie, paczki od chipsów - o co wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rej Na górskim szlaku stanęła willa. ciekawe ile ktos IP: *.chello.pl 18.11.10, 11:23 za to dostal i mysle,ze to jest wszystko do sprawdzenia-TO JEST POWSKA ZECZYWISTOSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodyArt Ktoś nieźle posmarował... IP: 212.244.185.* 18.11.10, 11:34 ...a ktoś nieźle się obłowił... to Polska właśnie inna możliwość urzędnik-imbecyl nie wiem co gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcc6 Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.11.10, 11:44 Jest kasa jest zabawa! A Ty szary człeku zamknij mordę i siedź cicho! Jakbym kasę odpowiednią miał też bym się tam wybudował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baarbarella Bezguscie, o szpeceniu krajobrazu nie wspomne IP: *.cm-6-2a.dynamic.ziggo.nl 18.11.10, 11:47 Ciekawe czy kazdy moze sobie wybudowac taki bunkier??? I kto na to zezwolil??? Oczywiscie winnych nie ma, zgarneli kase i sie rozplyneli w niebycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 11:49 Kazimierz Dolny - z ulicy Juliusza Małachowskiego, kawałek za Villlą Bohema skręcało się w prawo w jeden z najpiękniejszych wąwozów w tym wesołym kraju. Dwa tygodnie temu u wejścia do wąwozu (nie prze samej drodze - tak trochę za zakrętem żeby z Małachowskiego nie było widać) powitały nas przewieszone grube łańcuchy z tablicą - WSTĘP WZBRONIONY - WŁASNOŚĆ PRYWATNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirgrab Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:52 pogratulować właścicielowi poczucia estetyki.Ale jak się lubi mieszkać w więzieniu......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panisko ma Karwala panisko gest IP: 193.221.89.* 18.11.10, 12:03 nie bedzie mu chamstwo paletac sie po posesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ma Karwala panisko gest IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 18.11.10, 12:34 Hmmm płot rzeczywiście nie za dobrze wygląda w tej okolicy, ale przecież jak najbardziej można ogrodzić swoje pole, tak że ciężko zarzucić łamanie prawa Panu Burakowi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb chyba właściciel posesji ma jakiś kompleks... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 12:40 ... ale ten płot tylko pogłębi jego depresję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.doosanbabcock.com.pl 18.11.10, 12:42 Brak słów ! Tłumaczenie lokalnych władz nie do przyjęcia ! Władza wyraziła zgodę, władza mogła się z tej decyzji wycofać. Kto ma pieniądze może wszystko w tym Kraju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Zarób, kto ci broni, niemoto? 18.11.10, 13:13 Po co te wyzwiska ?. Kolego nie unoś się tak. Nie przeszkadza mi, że ktoś ma kasę , którą zarobił ciężką pracą lub nawet ukradł (to też jest ciężka praca). Razi mnie jednak buractwo tzw. nowobogackich. Niech sobie budują wille i na śnieżce ale niech to robią z poszanowaniem dziedzictwa innych ludzi. Wpadnie takiemu trochę kasy i często zapomina, że kiedyś był też zwyczajnym biednym człowiekiem. Jedź czasami pod hipermarket i zobacz jakie auta stoją na miejscach dla niepełnosprawnych. Część z ich właścicieli jest faktycznie niepełnosprawna ale tylko na umyśle. Ja kolego szanuję ludzi, którzy ciężko pracują i to nie tylko takich co mają Q7 w garażu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Zarób, kto ci broni, niemoto? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.11.10, 13:48 Cytuję cię "Niestety nowobogacka hołota musi pokazać zwykłym ludziom swoją wyższość. Jak ktoś 7 lat podstawówki skończył to w inny sposób musi pokazać swoją wyższość i wyjątkowość." - i ty pytasz, po co te wyzwiska? Jest w Polsce coś takiego, jak pozwolenie na budowę. Skoro je dostał, to idź skarżyć urzędników, jeśli ich decyzja ci się nie podoba. Z dołu do góry idzie się głównie po to, żeby o tym dole zapomnieć. Ale tego nie wiesz, chociaż życzę ci, aby było ci dane to przeżyć i zrozumieć, o czym teraz mówię. Dla mnie leczycie tu swoje kompleksy, jedziecie z typem, bo wiecie, że jego poziom finansowy wam nie grozi. Możecie więc bezpiecznie próbować utrącić go, żeby sobie nie myślał. To typowo polskie. Ja też nie mam tylko znajomych z Q7. Ale z doświadczenia wiem, że większość tych, którzy mają 20-letnie Golfy 2 na sam mój widok mają ochotę mi wp..., bo widzą we mnie swoją porażkę. Mimo że nie zamieniliśmy w życiu ani słowa i nic mi do nich ani im do mnie. To jest ta różnica. Ja się nie rzucam w 5 kolesi i z butelką na jednego gościa, wy tak. Taka jest między nami różnica. Tylko kto tu jest burakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Zarób, kto ci broni, niemoto? 18.11.10, 16:09 Osobiście nic do gościa nie mam ale jeśli chodzisz gdzieś regularnie na spacer i podziwiasz krajobrazy, a tam nagle wyrośnie twierdza z 2 metrowym brzydkim płotem to najzwyczajniej po ludzku cię to zdenerwuje i jak to ludzie mają w zwyczaju: trzeba kogoś objechać aby dać ujść emocjom. Myślę , że tutaj mamy do czynienia z podobnym mechanizmem. Przyznam , że trochę za ostro pojechałem temu panu ale właśnie to jest ten czynnik z emocjami. Swoją drogą urzędnicy nie powinni wydawać takich zezwoleń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: drogi normalny (sic!) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:45 Jak zapewnie zauwazyles, twoj wulgarny wpis zniknal. Usunal go administrator na moj wniosek. Karwala pozwolenie na budowe dostal, wybudowal posiadlosc uragajaca elementarnym poczuciu estetyki, dodatkowo ogrodzil go monstrualnym plotem, dorownujacym urodzie "willi". Jego pieniadze i jego prawo, ktore zlamane nie zostalo. Zostaly wykorzystane luki w prawie. Nie znaczy to ze mamy spuscicc nosy na kwinte i udawac ze sie nic nie stalo. Duzo niestety jest jest agresji na Forum, propozycja zarzucenia posiadlosci smieciami, bojkotu burdeli bedacego podobno w posiadaniu Karwali itp itd. Z takich propozycji nie skorzystam. Pretensji do urzednikow nie mam, niestety prawo jest niedoskonale i takie brzydactwa powstaja i powstawac beda. Ale nic nie nie powstrzyma mnie przed wyrazeniem swojej opinii. Zachowania osob pokroju Karwali budza u mnie odraze. Posiadanie pieniedzy to jedna sprawa, a posiadanie elementarnego poczucia estetyki i wrazliwosci to druga sprawa. I to jest wlasnie postawa polskich nowobogackich. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Zarób, kto ci broni, niemoto? 18.11.10, 13:48 Po co te wyzwiska. Nie unoś się tak. Ja nie oceniam ludzi wyłącznie po kasie i pozycji w firmie. Możesz mieć kasę i być dyrektorem, a w domu bić żonę, gwałcić chomika, znęcać się nad własnymi dziećmi i nie szanować nawet własnej matki. Taki człowiek dla mnie jest "nikim". Większość normalnych ludzi przyzna mi rację że sama kasa nie czyni cię "kimś". Ludzie z pieniędzmi mi nie przeszkadzają. Jak ciężko pracowali to im się pieniądz należy . Nie znoszę tylko buractwa i chamstwa w wydaniu niektórych nowobogackich. Jedź pod hipermarket tam widać jak miejsca dla niepełnosprawnych zajmują nowe Audi, BMW i Mercedesy. Wątpię aby większość rencistów było na takie auta stać. Tacy ludzie są niepełnosprawni ale tylko na umyśle. Należy szanować innych ciężko pracujących ludzi nawet jak ma się kasy jak lodu. W tym przypadku widać, że szlachcic z tego domu raczej nie przejmuje się zbytnio innymi ludźmi Pozdrawiam i życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasa62 Wystarczy poczytać komentarze ... IP: *.215.193.148-internet.zabrze.debacom.pl 18.11.10, 14:49 przynajmniej 1/3 komentatorów podziwia tego bogatego chama. Tu jest problem. A efekty? Spaskudzony, wręcz zarzygany kraj. Kraj który mógłby być perełką Europy. Ale nie będzie. Polacy nienawidzą piękna. Estetyka, umiar, szacunek dla ojczystego krajobrazu to dla przeciętnego Polaka "wymysł jakichś dziwaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Re: Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kol 18.11.10, 15:11 Prawo jest prawem - rowniez to do wlasnosci prywatnej. Oczywiscie fajnie, gdyby polskie gory pozostaly otwarte dla wszystkich, z rozbudowanymi szlakami i nienaruszona przyroda ale jesli to jest dzialka tego Pana czy Pani to trudno od niego wymagac, zeby nia nie zarzadzal po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.aesa.pl 18.11.10, 15:27 Nie podoba mi się ten płot i pomysł zabudowania gór willami, ale nie podobają mi się również komentarze i nawoływanie do niszczenia cudzego mienia. Pomysł budowy domów wysoko w górach jest w Beskidach chyba bardzo stary i ten gość za to nie odpowiada. Kiedyś wysoko w górach budowali się raczej ludzie biedni. Potem górnicy z większą kasą budowali „dacze”, a w ostatniej dekadzie ludzie zamożni budują wille. To problem prawa, które nie zabezpiecza krajobrazu przed dewastacją, a nie jednego inwestora, który może zachował się egoistycznie i bezmyślnie, ale jednak prawa nie złamał. Natomiast samowolne wymierzanie mu kary w postaci niszczenia jego mienia przestępstwem już nazwać można. Czytając poniższe komentarze mam wrażenie, że ci co tak głośno krzyczą w obronie krajobrazu sami przyczyniają się do jego dewastacji. Jak widzę te wysypiska śmieci pozostawionych przez turystów przy szlakach to chętnie bym się podpisał pod zakazem wstępu w góry dla wszystkich. Ciekawe jest również, że teraz dostaje się jednemu człowiekowi, a nikt nie czepia się tych wszystkich, którzy bezmyślnie postawili domy na górskich osiedlach, a dzisiaj domagają się odszkodowania. Który rozsądny mieszkaniec gór buduje betonowe potwory na zboczu, wycinając przy tym drzewa, ryjąc je asfaltowymi drogami, rowami z kablami, rurami i liczy, że to wszystko będzie się trwało wiecznie? Jest okres przedwyborczy, ale nie widzę, żeby się ktoś problemem poważnie zajął. Autor tekstu również się nie wysilił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straconka Kaplica!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.10, 16:52 Jak gościu taki (ponoć) zamożny, to by przynajmniej na architekta więcej pieniędzy wydał, a nie taką chałę budował i najtańszy płot stawiał. A takie tereny powinny być wyjęte spod prawa zabudowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turbokapitalizm Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.10, 17:03 chcieliscie ku.wa kapitalizmu, swietego prawa wlasnosci, to macie! Za chwile nawet do lasu nie wejdziecie, bo tez sa prywatne, a te ktore jeszcze nie sa to beda, i zostana ogrodzone. Wolny rynek, nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 17:45 ciekawe ile kosztowało pozwolenie na budowe w tak pieknym miejscu ? i kto wziął kase ? Budowniczy Bob ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcbarte Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? IP: *.CNet.Gawex.PL 18.11.10, 18:20 Witam!!! Poprostu szok!!!! Kto dał pozwolenie na budowę????? Kto wziął w łapę???? Poprostu ładnych samorządowców macie tam u siebie!!!!! POGRATULOWAĆ!!!! Ja będąc dwa kilometry od poarku krajobrazowego musze czekać 1,5 miesiąca na decyzję środowiskową od wojewódzkiego inspektora ochrony środowiska odnośnie studni wierconej, na oczyszczalnie ścieków już pozwolenia nie dostałem. A tu kur.... gościu buduje w parku krajobrazowym i szpeci krajobraz, kto dał pozwolenia, na budowe, na media: prąd, ścieki itp????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Czy kur.... w tym kraju za kasę można mieć polityków w kieszeni??? TAK. Obecny wójt też niech nie pierd.... ,że nie mógł nic zrobić, udało się wstrzymać obwodnice Augustowa przez Dolinę Rozpudy???? Udało się i teraz rozbierają!!!!!! Wystarczyło dać ekologom dać znać!!!!!!!!!!!!!!!!! Po pierd..... to wszystko............. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek59 Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kolejne? 18.11.10, 19:18 .........ukochany kraj umiłowany kraj a ten co ma pieniądze to jak myślicie nie lubi popatrzeć na ładne widoki LUBI i dlatego Patrzy a hołota pod płot i rzez szparę patrzeć !!!!!!!!ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Na górskim szlaku stanęła willa. Wybudują kol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:37 bezgraniczne sk...two Odpowiedz Link Zgłoś